دسته‌بندی نشدهعلم و فناوریکامپیوتر و آی تیکامپیوتر و اینترنت

چگونه یک وب سایت ساده وردپرس بسازیم؟ (راهنمای گام به گام)

در سال 2020، هرکسی می تواند وب سایتی را بسازد و طراحی کند بدون اینکه چیزی درباره توسعه وب، طراحی یا کدگذاری آن بداند. چه بخواهید برای خود یا تجارت خود ساخت وب سایت ساده وردپرس را امتحان کنید، با استفاده از ابزارها و منابع مناسب می توانید به راحتی این کار را انجام دهید.

این راهنمای گام به گام به شما کمک می کند وب سایت خود را از ابتدا بدون ایجاد هزینه برای فریلنسرها، آژانس ها یا سازندگان وب سایت ایجاد کنید. برای تکمیل راهنما و راه اندازی یک وب سایت تنها 1-2 ساعت از وقت آزاد خود نیاز دارید.

مواردی که برای ساخت وب سایت وردپرس نیاز دارید


برای ساخت یک وب سایت کاملاً کاربردی، باید نام دامنه (آدرس وب) و یک حساب میزبانی وب را ایمن کنید. این دو اطمینان حاصل می کنند که وب سایت شما برای دیگران کاملاً قابل دسترسی است. بدون هر یک از آنها، نمی توانید یک وب سایت راه اندازی کنید. پس از داشتن دامنه و هاست، می توانید یک وب سایت وردپرس ایجاد کنید. وردپرس محبوب ترین پلتفرم ساخت وب سایت است که توسط 35٪ از کل وب سایت های موجود در اینترنت استفاده می شود. راه اندازی سایت وردپرس معمولاً از طریق سرویس هاست وب شما یک فرآیند ساده و آسان است. پس از اتمام راهنما، یک وب سایت کاملاً فعال بصورت آنلاین، با نام دامنه سفارشی و کاملاً در دسترس دیگران خواهید داشت.

مراحل راه اندازی وب سایت وردپرس:

  1. یک نام دامنه انتخاب کنید
  2. ثبت دامنه و ثبت نام با میزبانی وب
  3. ایجاد وب سایت با استفاده از وردپرس (از طریق دایرکت ادمین)
  4. سفارشی سازی طراحی و ساختار وب سایت خود
  5. صفحات و مطالب مهم را اضافه کنید
  6. منوی پیمایش را تنظیم کنید
  7. فروشگاه اینترنتی اضافه کنید (اختیاری)

نکته: اگر با استفاده از این راهنما در راه اندازی یک وب سایت گیر کردید، ما از طریق این صفحه راهنمایی رایگان ارائه می دهیم.

مرحله شماره 1: نام دامنه را انتخاب کنید

برای ساخت یک وب سایت، اولین چیزی که شما نیاز دارید یک نام دامنه است. نام دامنه، نام و آدرس وب سایت شماست. هنگامی که بازدیدکنندگان می خواهند سایت شما را از طریق مرورگرهای وب خود پیدا کنند، از این آدرس استفاده می شود. نام دامنه این وب سایت itimes.ir است مال شما می تواند هر چیزی باشد.

قیمت نام دامنه به نوع آن بستگی دارد. اگر نام دامنه ای را برای وب سایت خود ثبت نکرده اید یا انتخاب نکرده اید، در اینجا چند نکته برای کمک به شما وجود دارد:

  • اگر وب سایتی برای مشاغل ایجاد می کنید، نام دامنه شما باید با نام شرکت شما مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال: YourCompanyName.com
  • اگر قصد دارید یک وب سایت شخصی برای خود راه اندازی کنید، YourName.com می تواند یک گزینه عالی باشد.

اگر هدف شما بازدید کنندگان بین المللی است، از پسوند نام دامنه “عمومی” مانند net ، .com. یا org. استفاده کنید. اگر هدف شما بازدیدکنندگان یک کشور خاص است، از پسوند نام دامنه “محلی” مانند ru ، .fr. یا ir. استفاده کنید.

اگر نام دامنه مورد نظر شما قبلاً گرفته شده است نگران نباشید. بیش از 300 میلیون نام دامنه مختلف ثبت شده است، اما یک میلیارد امکان دیگر وجود دارد که هنوز هم در دسترس هستند.

اگر هنوز نام دامنه ای ندارید، نیازی به ثبت نام نیست. ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه برای اولین بار نام دامنه را به صورت رایگان دریافت کنید (مرحله 2):

مرحله شماره 2: میزبانی وب را دریافت کرده و دامنه را ثبت کنید

علاوه بر داشتن نام دامنه، به میزبانی وب (web hosting) نیز نیاز خواهید داشت.

میزبانی وب سرویسی است که فایل های وب سایت شما (محتوا) را در یک سرور امن و همیشه فعال میزبانی و ذخیره می کند. بدون میزبان وب، سایت شما برای خواندن و مرور دیگران در دسترس نخواهد بود.

میزبانی وب با قیمت مناسب و قابل اعتماد برای وب سایت های جدید معمولاً بین 100,000 تا 700,000 تومان در ماه هزینه دارد اما یک سرمایه گذاری مهم برای موفقیت وب سایت شماست.

در هر شرکت میزبانی وب که با آن ثبت نام می کنید، مطمئن شوید که دارای ویژگی های زیر است:

  • نام دامنه به همراه SSL رایگان (برای امنیت)
  • نصب آسان وردپرس به صورت رایگان
  • حساب های ایمیل سفارشی
  • پهنای باند نامحدود

اگر میزبانی وب سایتی پیدا کرده اید که همه موارد بالا را ارائه می دهد، احتمالاً یک ارائه دهنده خوب پیدا کرده اید. ما توصیه می کنیم از momtazserver.com برای میزبانی وب و دامنه ها استفاده کنید. این شرکت ثبت نام دامنه را برای یک سال انجام می دهد و گرفتن نام دامنه و میزبانی از آن، باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شما می شود.‎

  • برای دریافت حساب میزبانی وب، به سادگی از ممتاز سرور دیدن کرده و بر روی “شروع خرید” کلیک کنید.
دریافت حساب میزبانی وب
  • در مرحله بعد، برنامه میزبانی وب خود را انتخاب کنید (انتخاب بعلاوه کاملاً نامحدود است، در حالی که برای سایت های جدید، بهترین گزینه است.)
انتخاب برنامه میزبانی وب
  • در مرحله بعد، یک نام دامنه (برای سال اول رایگان) انتخاب و ثبت کنید:
انتخاب نام دامنه

اگر قبلاً یک نام دامنه دارید که جای دیگری خریداری کرده اید، ممتاز سرور به شما امکان می دهد آن را در برنامه میزبانی جدید خود قرار دهید. در اینجا به برخی مراحل اضافی نیاز است مانند به روزرسانی سرورهای نام خود. در اینجا راهنمای ممتاز سرور در مورد چگونگی انجام این کار آورده شده است.

پس از اتمام مراحل ثبت نام، دسترسی فوری به چند دقیقه زمان نیاز دارد، بنابراین می توانید بلافاصله ساخت وب سایت خود را شروع کنید.

مرحله شماره 3: راه اندازی و ساخت وب سایت وردپرس

نصب وب سایت وردپرس روی دایرکت ادمین

برای استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، به یک هاست وردپرس یا سرور خوب برای میزبانی سایت نیاز داریم. بهترین سیستم عامل برای اجرای وردپرس لینوکس است و این سیستم عامل نیاز به یک کنترل پنل برای مدیریت فایل‌ها، دیتابیس‌ها و اکانت‌های FTP و ایمیل دارد. کنترل پنل‌های سی پنل و دایرکت ادمین از کنترل پنل‌های محبوب لینوکس هستند که در ممتاز سرور نیز ارائه می‌شوند.

سی‌پنل جزء محبوب‌ترین کنترل‌پنل‌هاست اما در حال حاضر در هاستینگ‌های ایرانی کمتر یافت می‌شود و این موضوع به علت تحریم‌هاست. به همین دلیل اگر توجه کرده باشید اکثر سرویس‌دهنده‌های هاست از سرویس دایرکت ادمین ارائه می‌دهند.
نصب وردپرس روی دایرکت ادمین را در 5 مرحله انجام می‌دهیم:

  1. دانلود آخرین نسخه وردپرس
  2. ورود به کنترل پنل دایرکت ادمین
  3. ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین
  4. آپلود وردپرس روی هاست
  5. راه اندازی وردپرس روی direct admin

مرحله اول: دانلود وردپرس

ابتدا آخرین نسخه وردپرس را  دانلود کنید تا بتوانیم عملیات نصب وردپرس روی دایرکت ادمین را شروع کنیم.

مرحله دوم: ورود به دایرکت ادمین

برای ورود به دایرکت ادمین، عبارت 2222: را بعد از دامنه سایت خود قرار دهید؛ برای مثال اگر آدرس دامنه سایت شما ؛YourDomain.com است، آدرس ورود به دایرکت ادمین YourDomain.com:2222 خواهد بود.

ورود به دایرکت ادمین

پس از وارد شدن به آدرس ذکر شده، نام کاربری و رمز عبور هاست خود را وارد نمایید. بعد از اینکه با موفقیت وارد شدید، کنترل پنل دایرکت ادمین برای شما باز خواهد شد.

مرحله سوم: ساخت دیتابیس

وردپرس برای اجرا شدن نیازمند دیتابیس یا پایگاه داده است و باید به خوبی با آن ارتباط برقرار کند. برای ساخت دیتابیس در هنگام نصب وردپرس روی دایرکت ادمین، در صفحه اول کنترل پنل، وارد قسمت MySQL Management شوید.

ساخت دیتابیس

در صفحه باز شده، روی Create new Database کلیک کنید.

ساخت دیتابیس

در صفحه بعدی باید اطلاعات دیتابیس جدید را وارد کنید که به شرح هر یک می‌پردازیم.

اطلاعات دیتابیس

Database Name: نام دیتابیس را به صورت دلخواه وارد کنید.
Database Username: نام کاربری دیتابیس را به صورت دلخواه وارد کنید.
 Username Password: رمز عبور دیتابیس را که باید شامل حروف بزرگ و کوچک و اعداد باشد، به صورت دلخواه وارد کنید. می توانید دکمه Random را بزنید تا یک رمز عبور قوی برای شما ساخته شود.
 Confirm Password: رمزعبوری را که وارد کرده اید، دوباره در این قسمت بنویسید.

سپس دکمه Create را بزنید تا دیتابیس ساخته شود.
در صفحه بعدی، اطلاعات دیتابیس ساخته شده به شما نمایش داده می‌شود. حتما آن‌ها را یادداشت کنید تا برای نصب وردپرس روی دایرکت ادمین استفاده کنیم.

مرحله چهارم: آپلود وردپرس روی هاست

در این مرحله، فایلی که در مرحله اول برای نصب وردپرس روی دایرکت ادمین دانلود کردیم را روی هاست آپلود می‌کنیم. برای این کار، از صفحه اصلی کنترل پنل، وارد File Manager شوید.

سپس وارد پوشه public_html شوید. دقت کنید که تمامی فایل‌های شما باید در این پوشه قرار گیرند. حال از پایین صفحه، دکمه Upload files to current directory را بزنید.

آپلود وردپرس روی هاست

در صفحه بعدی روی Choose file کلیک کنید و فایل فشرده وردپرس را که در مرحله اول برای نصب وردپرس روی دایرکت ادمین دانلود کرده‌اید، انتخاب کنید و سپس دکمه Upload Files را بزنید. منتظر بمانید تا وردپرس آپلود شود.

آپلود وردپرس روی هاست

پس از اتمام فرایند آپلود، به پوشه public_html برگردید. در این پوشه فایل فشرده وردپرس را مشاهده خواهید کرد. در ستون Action، روی Extract کلیک کنید تا فایل وردپرس از حالت فشرده خارج شود. در صفحه بعدی هم دکمه Extract را بزنید.

دوباره وارد پوشه public_html شوید. همانطور که می‌بینید، پوشه‌ای به نام وردپرس برای شما ایجاد شده است. اگر آدرس دامنه شما domain.com باشد، برای مشاهده سایت باید وارد آدرس domain.com/wordpress شوید. اما اگر می‌خواهید با وارد کردن آدرس اصلی دامنه مثل domain.com وارد سایت شوید، باید محتویات پوشه wordpress را به پوشه public_html انتقال دهید. برای این کار وارد پوشه wordpress شوید و تیک همه فایل‌ها را بزنید؛ سپس از پایین صفحه روی دکمه Add to Clipboard کلیک کنید.

حال وارد پوشه public_html شوید و از پایین صفحه، دکمه Move Clipboard Files here را بزنید.

آپلود وردپرس روی هاست

اکنون تمامی فایل‌های وردپرس در پوشه public_html قرار دارند و می‌توانید پوشه wordpress را پاک کنید.

مرحله پنجم: راه اندازی وردپرس روی direct admin

آدرس دامنه خود را در مرورگر وارد کنید تا وارد صفحه پیکربندی وردپرس شوید. در صفحه باز شده، دکمه “بزن بریم” را بزنید. در صفحه بعدی باید اطلاعات دیتابیسی را که در مرحله سوم ساختید را وارد کنید.

 صفحه پیکربندی وردپرس

در این صفحه فقط سه گزینه اول را با توجه به اطلاعات دیتابیس خود ویرایش کنید و به گزینه‌های دیگر دست نزنید. سپس روی دکمه “فرستادن” کلیک کنید و سپس دکمه “راه اندازی نصب” را برای نصب وردپرس روی دایرکت ادمین بزنید.
در صفحه باز شده اطلاعات سایت خود را وارد نمایید.

سپس دکمه “راه اندازی وردپرس” را فشار دهید.

اکنون وردپرس روی دایرکت ادمین راه اندازی شد و می‌توانید از سایت خود لذت ببرید. برای ورود به پیشخوان وردپرس، عبارت wp-admin را بعد از دامنه خود وارد کنید. به عنوان مثال: domain.com/wp-admin

مرحله شماره 4: طراحی و ساختار وب سایت وردپرس خود را سفارشی کنید

با داشتن وب سایت خالی و زنده، اکنون وقت آن است که با انتخاب یک طراحی زیبا، شخصی سازی آن و افزودن عناصر مارک، به وب سایت خود آن را بیشتر شبیه یک وب سایت آنلاین کنید.

1) یک تم (قالب) برای وب سایت وردپرس خود انتخاب کنید

تم های وردپرس بسته های طراحی آماده هستند که ظاهر کل وب سایت شما را تغییر می دهند. قالب های وردپرس قابل تعویض هستند می توانید به راحتی از قالبی را به قالب دیگری تغییر دهید.

از همه مهمتر، هزاران تم رایگان و غیر رایگان وردپرس در اینترنت وجود دارد.

تم وردپرس

2) تم مورد علاقه خود را نصب کنید

به پنل مدیریت وردپرس خود بروید. می توانید آن را در YOURSITE.com/wp-admin پیدا کنید. از نام کاربری و رمز عبوری که هنگام نصب وردپرس بدست آورده اید استفاده کنید.

  • از نوار کناری، به بخش «قالب ها→ افزودن موارد جدید» بروید.
تم وردپرس
  • در جعبه جستجو، “Neve” را تایپ کنید و روی دکمه “نصب” در کنار نام تم کلیک کنید:
تم وردپرس
  • پس از اتمام نصب، بر روی دکمه “فعال سازی” کلیک کنید که به جای دکمه “نصب” ظاهر می شود.
  • یک پیام موفقیت مشاهده خواهید کرد، که به شما اجازه می دهد تا بدانید نصب انجام شده است.

3) وارد کردن یک طرح (فقط برای کاربران تم Neve)

اگرچه تم در این مرحله فعال است، اما چند مورد دیگر وجود دارد که باید برای درست جلوه دادن آن انجام دهید.

این پیام خوش آمد گویی را مشاهده خواهید کرد:

وارد کردن یک طرح

یکی از نکات جالب در مورد Neve این است که شما نه تنها یک طرح با آن دریافت می کنید، بلکه طیف وسیعی از طرح های مختلف را می توانید انتخاب کنید. برای دیدن آنها روی دکمه بزرگ آبی کلیک کنید.

بیش از 20 طرح به صورت رایگان در دسترس است و آنها بیشتر موارد معروف وب سایت مانند تجارت، رستوران، تناسب اندام، موسیقی، غذا، عروسی، عکاسی، تجارت الکترونیکی، نمونه کارها و موارد دیگر را در بر می گیرند. در واقع، مهم نیست که موضوع سایت شما چه باشد شما یک بسته طراحی متناسب با آن پیدا خواهید کرد.

برای مثال در این راهنما اولین مورد را در لیست انتخاب می کنیم، به نام “اصلی”.

متوجه خواهید شد که این فرآیند نصب از تمام عناصر مورد نیاز سایت شما مراقبت می کند – شما خود طراحی را دریافت می کنید، تمام افزونه های لازم برای کار با آن و همچنین محتوای نمایشی که بعداً می توانید اصلاح کنید.

بر روی دکمه “وارد کردن” کلیک کنید تا همه چیز ادامه یابد. بعد از یک دقیقه یا بیشتر، پیام موفقیت را مشاهده خواهید کرد.

بعد، به “Appearance → Neve Options” بروید تا ببینید چه کار دیگری می توانید با تم انجام دهید.

وارد کردن یک طرح

ما قصد داریم برخی از این گزینه ها را در زیر بررسی کنیم:

4) یک آرم اضافه کنید

اولین کاری که بیشتر کاربران می خواهند انجام دهند این است که آرم خود را بارگذاری کنند و در گوشه بالا سمت چپ سایت نمایش داده شود. بگذارید اکنون این کار را انجام دهیم.

شما می توانید یک آرم درست کنید. در اینجا برخی از ابزارهایی وجود دارد که می توانید خودتان برای ایجاد لوگو استفاده کنید.

پس از آماده شدن آرم، می توانید آن را به سایت خود اضافه کنید. به «Appearance → Neve Options» بروید و روی پیوند با عنوان «Upload Logo» کلیک کنید.

این رابط WordPress Customizer نام دارد و به شما امکان می دهد جنبه های مختلف ظاهر وب سایت خود را ویرایش کنید. برای مبتدیان هم امکان آپلود کردن آرم مورد نظر وجود دارد. برای انجام این کار، بر روی دکمه “انتخاب آرم” که نزدیک گوشه بالا سمت چپ است کلیک کنید.

وردپرس به شما گزینه برش آرم را می دهد، اما می توانید از آن صرف نظر کنید. اکنون می توانید آرم خود را در گوشه صفحه مشاهده کنید. علاوه بر این، می توانید انتخاب کنید اگر بخواهید نام سایت و برچسب را در کنار آرم نشان دهید و حداکثر عرض آرم را تنظیم کنید. با این تنظیمات آزمایش کنید و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

پس از اتمام بر روی دکمه “انتشار” کلیک کنید (گوشه بالا سمت راست)، و سپس بر روی دکمه “X” کلیک کنید تا از Customizer خارج شوید.

لوگو چیست و چگونه طراحی لوگو حرفه ای داشته باشیم؟

5) طرح، فونت و رنگ وب سایت را تغییر دهید

مورد دیگری که می توانید آن را تجربه کنید تغییر طرح های رنگی و قلم های استفاده شده در سایت است. همانطور که یاد می گیرید چگونه یک وب سایت ایجاد کنید، این یک راه حل آسان برای منحصر به فرد شدن سایت شما و هماهنگی بیشتر با هویت برند شما است.

  1. برای شروع، دوباره به “Appearance → Neve Options” بروید.
  2. ابتدا بر روی “Set Colors” کلیک کنید.
  3. بیشتر تم های وردپرس توسط طرح رنگی که برای عناصر مختلف طراحی استفاده می کنند، تعریف می شوند.
  4. معمولاً اینها رنگ پیوندها، متن موجود در سایت و پس زمینه هستند.
  5. می توانید دیفالت های رنگی را برای تم Neve از طریق Customizer تغییر دهید.
  6. برای تغییر هر یک از رنگ ها، فقط روی آن کلیک کنید و رنگ جدیدی را انتخاب کنید.
  7. پس از اتمام بر روی “انتشار” و “X” کلیک کنید.

تغییر فونت ها همینطور کار می کند:

  1. بر روی پیوند “Customize Fonts” در پنل “Appearance → Neve Options” کلیک کنید.
  2. Neve به شما امکان می دهد از فهرست کامل فونت های سیستم و فونت های Google انتخاب کنید.
  3. کافیست بر روی “Font Family” کلیک کرده و فونت مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  4. پس از آن، می توانید فونت های جداگانه مورد نظر خود را برای عناوین تنظیم دقیق کنید.

با این تنظیمات آزمایش کنید تا تأثیر آنها را در سایت خود ببینید.

  1. برای شخصی سازی قلم مورد استفاده در قسمت بدنه سایت خود، روی دکمه فلش نزدیک سمت چپ بالا کلیک کنید.
  2. روی “عمومی” کلیک کنید. با این کار می توانید به پنل گزینه های مشابه بروید، اما این بار قلم اصلی را تنظیم می کنید.
  3. پس از اتمام بر روی “انتشار” و “X” کلیک کنید.

6) یک نوار کناری اضافه کنید

کار دیگری که می توانید در پنل “Appearance → Neve Options” انجام دهید این است که یک نوار کناری مطابق سلیقه ی خود ایجاد کنید. برای شروع روی “Content / Sidebar” کلیک کنید.

شما در اینجا سه ​​گزینه اصلی دارید: بدون نوار کناری، نوار کناری در سمت چپ, نوار کناری در سمت راست. نوار کناری سمت راست طرح کلاسیک اکثر وب سایت ها است. همچنین می توانید عرض محتوا را تنظیم کنید. پس از انجام تغییرات، بر روی “انتشار” و “X” کلیک کنید.

7) افزودن ابزارک (افزونه های رایگان وردپرس)

ابزارک ها بلوک های محتوای کوچکی هستند که معمولاً در ستون های فرعی وب سایت ها ظاهر می شوند. از آنجا که در مرحله قبل نوار کناری را تنظیم کرده ایم، بیایید اکنون آن را با ابزارک ها سفارشی کنیم.

برای پیکربندی ابزارک ها، به بخش “Appearance → Widgets” بروید. این را خواهید دید:

ابزارک

در سمت چپ، می توانید همه ابزارک های موجود را مشاهده کنید. و در سمت راست، همه مناطق ویجت پشتیبانی شده توسط موضوع فعلی شما وجود دارد. برای افزودن ویجت به نوار کناری، تنها کاری که باید انجام دهید این است که ویجت را از سمت چپ بگیرید و آن را بر روی نوار کناری بکشید و رها کنید.

به عنوان مثال، اگر می خواهید همه صفحات خود را در نوار کناری لیست کنید، ابزارک “Pages” را بگیرید و آن را به قسمت نوار کناری بکشید. همچنین می توانید برخی از تنظیمات اصلی ویجت را پیکربندی کنید.

8) قالبی را که ساخته اید آزمایش کنید

آنچه که در بالا به آن پرداختیم، برای شما کافی است تا بفهمید چگونه می توانید وب سایتی را بسازید که برجسته و مناسب به نظر برسد، اما گزینه های بسیار بیشتری در دسترس است.

برای دیدن همه آنها، به “Appearance → Customize” بروید. با این کار رابط اصلی Customizer با تمام تنظیمات و تنظیمات از پیش تنظیم شده روشن می شود.

آنچه در آنجا موجود است را مرور کنید و با گزینه ها بازی کنید. به احتمال زیاد به برخی از سفارشی سازی هایی که در اینجا بحث نکرده ایم، برخوردخواهید کرد.

مرحله شماره 5: محتوا / صفحات را به وب سایت وردپرس خود اضافه کنید

صفحات اصلی وب سایت شما باید باشند. تصور یک وب سایت بدون هیچ صفحه ای در آن دشوار است، درست است؟

از نظر فنی، یک صفحه وب فقط یک فایل در اینترنت است. جدا از اینکه عناصر مارک تجاری وب سایت شما مانند عنوان و عنوان را دارد، با فایل Word سنتی تفاوت زیادی ندارد.

ایجاد صفحات وب در وردپرس آسان است. اما قبل از اینکه به چگونگی نحوه کار بپردازیم، بیایید ابتدا بررسی کنیم که چه صفحاتی را باید ایجاد کنید.

بیشتر وب سایت ها صفحات زیر را دارند:

  • صفحه اصلی – اولین صفحه ای است که بازدیدکنندگان هنگام مراجعه به وب سایت شما مشاهده می کنند.
  • درباره ما- صفحه ای که درباره وب سایت شما توضیح می دهد.
  • صفحه تماس – صفحه ای که به بازدیدکنندگان اجازه می دهد با شما در ارتباط باشند.
  • صفحه وبلاگ – لیستی از آخرین پست های وبلاگ شما. اگر قصد وبلاگ نویسی را ندارید، می توانید از صفحه وبلاگ به عنوان مکانی برای اخبار و اطلاعیه های شرکت خود استفاده کنید.
  • صفحه خدمات – اگر وب سایتی که می سازید مربوط به مشاغل است، برای نمایش خدمات خود از این صفحه استفاده کنید.
  • صفحه خرید – برای شرکت هایی که می خواهند فروشگاه تجارت الکترونیکی راه اندازی کنند.

بسیاری از صفحات بالا از نظر ساختار بسیار مشابه هستند – تنها تفاوت در محتوای صفحه واقعی است. اساساً، اگر یاد بگیرید چگونه یک صفحه ایجاد کنید، می دانید که چگونه همه آنها را ایجاد کنید. با این وجود، در اینجا برخی از تفاوت ها وجود دارد، بنابراین بیایید اکنون نحوه ایجاد چند نوع صفحه اصلی را شرح دهیم:

1) ایجاد صفحه اصلی (index)

اگر از Neve استفاده می کنید، صفحه اصلی شما شبیه این است:

صفحه اصلی  Neve

می توانید ساختار این صفحه و همچنین عناصر موجود در آن (همه متن ها و تصاویر) را ویرایش کنید.

برای انجام این کار، فقط بر روی دکمه “ویرایش با عنصر” در نوار بالا کلیک کنید.

آنچه مشاهده خواهید کرد رابط صفحه سازنده Elementor است. Elementor همان چیزی است که ما به آن یک صفحه ساز بصری می گوییم. این بدان معنی است که شما می توانید روی هر عنصری که در صفحه مشاهده می کنید کلیک کنید و آن را مستقیماً ویرایش کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید عنوان اصلی را تغییر دهید، فقط روی آن کلیک کنید و شروع به تایپ کنید.

اگر نگاهی به نوار کناری سمت چپ بیندازید، یک پنل سفارشی سازی کامل در آنجا وجود دارد. می توانید ساختار و سبک هر بلوک محتوا را تنظیم کنید. به عنوان مثال، در اینجا می توانید هنگام کار روی عنوان این تصوریر را مشاهده کنید:

تعیین عنوان

نکته جالب دیگر این است که می توانید هر عنصری را در صفحه بگیرید و آن را در جای دیگری بکشید و رها کنید.

برای افزودن عناصر جدید، روی نماد مربع کوچک در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید. لیستی از تمام بلوک های محتوای موجود را مشاهده خواهید کرد. هر یک از بلوک ها را بگیرید و آن را به بوم صفحه بکشید.

بهترین راه برای کار در صفحه اصلی این است که بلوک به بلوک بروید و محتوای نمایشی موجود در صفحه را ویرایش کنید. محتوای متن جدید را وارد کنید، برخی از بلوک ها را دوباره تنظیم کنید، مواردی را که نیازی به آن ندارید حذف کرده و متناسب با آن موارد جدیدی اضافه کنید.

کل این رابط کاربری کاملاً قابل تنظیم است، بنابراین یک ساعت یا بیشتر وقت خود را صرف استفاده از آن و آزمایش چیزهای مختلف کنید.

2) ایجاد صفحاتی مانند “درباره ما”، “خدمات”، “تماس با ما”

ایجاد صفحات وب کلاسیک حتی در وردپرس کار ساده تری نسبت به کار با صفحه اصلی است. وارد «صفحات → افزودن جدید» شوید. این رابط را مشاهده خواهید کرد:

ایجاد صفحه

هر صفحه به یک عنوان نیاز دارد، بنابراین با اضافه کردن یک عنوان از جایی که می گوید “افزودن عنوان” شروع کنید. به عنوان مثال، “درباره ما” یا “تماس با ما”.

سپس، طرح بندی صفحه را انتخاب کنید. اگر یک صفحه استاندارد ایجاد می کنید، می توانید با اولین صفحه در لیست، “Single Row” همراه شوید. اما برای سرعت بخشیدن به کارها، می توانید از کتابخانه الگو انتخاب کنید. برای آن، روی دکمه آبی کلیک کنید.

پنجره ای را مشاهده خواهید کرد که به شما امکان می دهد از بین طیف وسیعی از بخشهای صفحه از پیش ساخته شده انتخاب کنید. برای مثال اگر در حال کار روی صفحه مربوط به خود هستید، می توانید راحت بلوک های زیر را پیدا کرده و از آنها استفاده کنید:

صفحه از پیش ساخته

کافیست بر روی دکمه “درج” در کنار بلوکی که دوست دارید کلیک کنید، و به صفحه اضافه می شود. از آنجا، می توانید بیشتر آن را سفارشی کنید، متن را تغییر دهید یا تصاویر را جایگزین کنید.

بعد از اتمام کار، روی دکمه “انتشار” در گوشه بالا سمت راست صفحه کلیک کنید.

هنگام کار در صفحه تماس یا صفحه خدمات خود نیز می توانید همین روند را دنبال کنید.

فقط کافی است بلوک های صفحه مختلف را از کتابخانه الگو انتخاب کنید. به عنوان مثال، این ها باید در یک صفحه خدمات عالی کار کنند:

 کتابخانه الگو

اگر می خواهید عناصر صفحه جدید را به صورت دستی اضافه کنید به جای استفاده از الگوها روی نماد “+” که در گوشه بالا سمت چپ که رابط ویرایشگر است کلیک کنید.

هر بلوکی که در آنجا انتخاب کنید در پایین صفحه شما اضافه می شود. در اینجا یک شکل بند جدید به نظر می رسد:

 شکل بند جدید

همانطور که مشاهده می کنید، می توانید آن را آزادانه ویرایش کنید، خصوصیات متن را تغییر دهید، بعلاوه تنظیمات رنگ در نوار کناری سمت راست وجود دارد.

مثل همیشه، به یاد داشته باشید که پس از اتمام کار، روی “انتشار” کلیک کنید.

3) ایجاد یک صفحه وبلاگ

صفحه وبلاگ جایی است که می توانید لیست آخرین پست های وبلاگ خود را پیدا کنید. خبر خوب این است که صفحه وبلاگ قبلاً برای شما ایجاد شده است. این هنگام نصب وردپرس و تم Neve اتفاق افتاد. با رفتن به “Pages” می توانید آن صفحه را ببینید:

ایجاد یک صفحه وبلاگ

برای مشاهده صفحه وبلاگ خود روی پیوند “مشاهده” کلیک کنید.

افزودن پست های وبلاگ جدید:

برای افزودن پست های وبلاگ جدید، به سادگی به “پست ها → افزودن جدید” بروید. آیا این رابط شما را به یاد چیزی می اندازد؟ بله، این همان محیط ویرایشی است که هنگام ایجاد صفحات استاندارد از آن استفاده کردیم.

مرحله شماره 6: یک منوی پیمایش را تنظیم کنید

با ایجاد طیف وسیعی از صفحات زیبا، گام بعدی در نحوه ایجاد وب سایت و راه اندازی منوی پیمایش(منوی وب سایت) شماست. این فهرست همان چیزی است که بازدید کنندگان شما برای رفتن از صفحه ای به صفحه دیگر سایت شما استفاده می کنند.

به بخش “Appearance → Menu” بروید و از آنجا روی “ایجاد یک منوی جدید” کلیک کنید.

در اینجا نحوه ایجاد گام به گام اولین منو شما آورده شده است:

منو
  1. با افزودن عنوان شروع کنید. عنوان منو خیلی مهم نیست، اما به شما کمک می کند تا منوی خود را در میان سایر فهرست ها تشخیص دهید (بله، شما می توانید بیش از یک مورد داشته باشید).
  2. صفحاتی را که باید به فهرست خود اضافه کنید انتخاب کنید. همچنین می توانید موارد دیگر را مانند فهرست ها یا پیوندهای سفارشی به منو اضافه کنید.
  3. بر روی دکمه “افزودن به منو” کلیک کنید تا صفحات انتخاب شده را به فهرست خود اضافه کنید.
  4. برای ترتیب دادن به لینک ها آیتم های منو را بکشید و رها کنید.
  5. مکان نمایش منو را انتخاب کنید. این مورد از موضوع به موضوع دیگر متفاوت است، در این حالت، منوی خود را روی مکان “اصلی” تنظیم کنید تا منو در عنوان نمایش داده شود.
  6. در آخر، منوی خود را ذخیره کنید. در این مرحله، منوی خود را با شکوه و جلال در صفحه اصلی خواهید دید.

مرحله شماره 7: فروشگاه آنلاین / تجارت الکترونیکی را اضافه کنید

آخرین کاری که در این راهنما انجام خواهیم داد این است که خودمان یک فروشگاه آنلاین بسازیم.

اگر می خواهید فروشگاه اینترنتی به وب سایت تازه ایجاد شده خود اضافه کنید، این آموزش گام به گام را در اینجا دنبال کنید.

بدیهی است که این موردی نیست که همه وب سایت ها به آن نیاز دارند، بنابراین اگر با تجارت الکترونیک کاری ندارید، در صورت تمایل از این مرحله صرف نظر کنید.

نحوه تجارت الکترونیک با وب سایت وردپرس

با توجه به اینکه وردپرس از امکانات بسیار متنوع برخوردار است، تعجبی ندارد که به شما امکان ایجاد یک فروشگاه آنلاین تجارت الکترونیک کاملاً کاربردی را بدهد. منظور ما از کاربردی بودن کامل این است که شما می توانید هر تعداد محصول را لیست کنید، آنها را برای فروش در دسترس قرار دهید و سپس سفارشات مشتریان را جمع آوری کرده و حتی کلیه عناصر مربوط به مالیات و حمل و نقل را در کل مراحل کنترل کنید.

همه این کارها با افزونه ای به نام WooCommerce انجام می شود.

WooCommerce محبوب ترین، کاربردی ترین و صریحاً بهترین راه حل تجارت الکترونیک برای وردپرس است.

ما یک راهنمای کاملاً جداگانه در مورد نحوه اجرای WooCommerce برای وب سایت وردپرس شما داریم.

بسیار خوب، بنابراین با نصب WooCommerce بر روی سایت و محصولات اضافه شده در کاتالوگ، متوجه خواهید شد که در این مراحل، صفحات جدید توسط WooCommerce به طور خودکار ایجاد شده است. این صفحات عبارتند از:

  • “Cart” – سبد خرید فروشگاه شما
  • “Checkout” – صفحه پرداخت که مشتریان می توانند خریدهای خود را انجام دهند
  • “My account” – مشخصات هر مشتری؛ سفارشات گذشته، جزئیات فعلی و سایر اطلاعات شخصی را در اختیار دارد. مشتری همیشه می تواند اطلاعات خود را ویرایش کند
  • “Shop” / “Products” – صفحه اصلی فروشگاه، صفحه ای که محصولات شما در آن لیست شده است.

هر یک از این صفحات برای فروشگاه شما و عملکرد آن هدف خاصی دارند. خبر خوب این است که بیشتر تم ها این روزها بهینه شده اند تا آن صفحات را درست جلوه دهند. تم Neve تفاوتی ندارد. اگر به هر یک از این صفحات جدید سر بزنید، خواهید دید که ارائه آسان است و درک همه چیز آسان است. در اینجا مثالی از صفحه سبد خرید یا Cart آورده شده است:

سبد خرید

جدا از آن، همه این صفحات مانند هر صفحه دیگری در وب سایت وردپرس شما کار می کنند. این بدان معنی است که می توانید آنها را ویرایش کنید، عناصر شخصی خود را اضافه کنید، یا مواردی مانند رنگ، طرح بندی و غیره را تغییر دهید. اما هنگام انجام این کار، مراقب باشید کد کوتاه WooCommerce را که قبلاً در آن موجود است پاک نکنید. همچنین در منوی اصلی سایت خود متوجه نماد سبد خرید جدید خواهید شد.

در این مرحله، فروشگاه تجارت الکترونیکی شما کاملاً فعال است. این بدان معنی است که مشتریان شما می توانند وارد شده و خرید خود را انجام دهند. سفارشات آنها را در بخش مدیریت وردپرس در بخش «سفارشات WooCommerce » مشاهده خواهید کرد.

تبریک می گوییم، شما آماده راه اندازی هستید!

جمع بندی سریع مراحل یاد گرفته شده برای ساخت یک وب سایت ساده وردپرس:

  1. میزبانی وب دریافت کنید و یک دامنه ثبت کنید: انتخاب نام دامنه، انتخاب میزبانی وب سایت
  2. وب سایت خود را از طریق دایرکت ادمین تنظیم کنید: نصب وردپرس
  3. طراحی وب سایت شما: یافتن تم، نصب یک تم، سفارشی سازی و اصلاحات
  4. با اضافه کردن محتوا (صفحات) کار را تمام کنید: افزودن و ویرایش صفحات، تنظیم منوی پیمایش

و در آخر، به بهبود وب سایت خود ادامه دهید!

تبریک می گویم، شما فقط در مورد چگونگی ایجاد یک وب سایت به تنهایی فکر کرده اید.

برای راه اندازی وب سایت ساده وردپرس چه مراحلی را باید پشت سر گذاشت؟

1. یک نام دامنه انتخاب کنید
2. ثبت دامنه و ثبت نام با میزبانی وب
3. ایجاد وب سایت با استفاده از وردپرس (از طریق دایرکت ادمین یا میزبان هاست)
4. سفارشی سازی طراحی و ساختار وب سایت خود
5. صفحات و مطالب مهم را اضافه کنید

قیمت نام دامنه چقدر است؟

قیمت نام دامنه تقریباً از 255,000 تا 620,000 تومان در سال است. به صورت میانگین حدود 437,500 تومان است اما قیمت دقیق آن به نوع دامنه ای که قصد خریداری دارید بستگی دارد.

میزبانی وب ( web hosting) چیست؟

میزبانی وب سرویسی است که فایل های وب سایت شما (محتوا) را در یک سرور امن و همیشه فعال میزبانی و ذخیره می کند. بدون میزبان وب، سایت شما برای خواندن و مرور دیگران در دسترس نخواهد بود.

قیمت میزبانی وب چقدر است؟

میزبانی وب با قیمت مناسب و قابل اعتماد برای وب سایت های جدید معمولاً بین 100,000 تا 700,000 تومان در ماه هزینه دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا