
داشتن تغذیه مناسب در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد. ماه رمضان برای کسانی که روزه می گیرند از نظر رژیم غذایی می تواند مفید باشد. هم چنین روزه گرفتن می تواند باعث کاهش وزن و سوزاندن چربی بدن شود اگر با ورزش کردن و تحرک داشتن همراه باشد. اگر رژیم غذایی نامناسب باشد به بدن آسیب می رساند و ممکن است موجب بیماری شود. بعضی ها در این ماه می خواهند لاغر شوند و بعضی دیگر نگران کاهش وزن خود می شوند. اگر به دنبال کاهش وزن در ماه رمضان هستید ما در این مقاله رژیم لاغری در ماه رمضان را به شما پیشنهاد می کنیم.
مطالعه بیشتر: خطرات پر خوری برای بدن
چه مواردی موجب افزایش وزن در ماه رمضان می شود؟
نخوردن سحری!
بعضی ها گمان می کنند که نخوردن سحری می تواند در لاغر شدن آن ها تاثیر بگذارد. اما این کار باعث می شود که بیشتر گرسنه شوید و هنگام افطار غذای بیشتری بخورید و هم چنین باعث می شود پروتئین در طول روز دریافت نشود و در نتیجه عضلات شروع به سوختن کرده و برای تامین سوخت مورد نیاز بدن مورد استفاده قرار بگیرند.
این مساله باعث می شود که سوخت و ساز بدنتان پایین بیاید و نتوانید وزن خود را کم کنید. بهتر است برای کنترل وزنتان در هنگام افطار و ساعات پس از آن از خوردن زولبیا و بامیه پرهیز کنید چون چربی بالایی دارند و خوردن آن ها قند خون شما را بالا می برند و باعث ضعف و بی حالی می شوند.
کم شدن کار و فعالیت
خیلی ها برای اینکه تشنه و گرسنه نشوند فعالیت بدنی خود را در ماه رمضان کم کرده و بیشتر به خواب و استراحت می پردازند. از آنجا که در هنگام سحر و افطار بدن کالری و چربی زیادی دریافت می کند، می تواند موجب اضافه وزن کسانی شود که تحرک ندارند. از این رو باید ساعاتی را در ماه رمضان به ورزش کردن اختصاص دهید تا دچار اضافه وزن در ماه رمضان نشوید. می توانید سه ساعت بعد از سحر و افطار به مدت حداقل 30 دقیقه ورزش هایی مانند پیاده روی انجام دهید.
حضور زیاد در مهمانی ها
برپایی مجالس افطاری یکی از سنت های دیرینه ما ایرانی ها است که میزبان در این مجالس معمولا تدارک زیادی می بیند و غذای هایی رنگارنگ و اشتها برانگیز آماده می کند که برای کسانی که خوش اشتها هستند می تواند وسوسه انگیز باشد.
بعضی ها برای خوشمزه تر شدن غذایی مانند سوپ به آن خامه اضافه می کنند یا برای غلیظ شدن خورشت به آن آرد اضافه می کنند که هر کدام پر از کالری هستند و هم چنین حلیم و کله پاچه بسیار پر گوشت و چرب هستند و با خوردن آن ها بدن کالری زیادی دریافت می کند. از این رو کسانی که به دنبال کاهش وزن و رژیم لاغری درماه رمضان هستند باید کمتر به مهمانی بروند و روی تغذیه خود در این ماه کنترل داشته باشند تا دچار اضافه وزن نشوند.

نکات تغذیه ای برای وعده سحر و افطار
* در هنگام سحر بیشتر کربوهیدرات های پیچیده و پروتئین مصرف کنید. مانند غلات کامل، حبوبات و سبزی جات و پروتئین هایی که درآن گوشت سفید، پنیر و تخم مرغ و گوشت ماهی موجود است. استفاده از مواد قندی و شیرینی جات در هنگام سحر موجب افزایش انسولین در خون و در نتیجه کاهش فشار خون می شود.
* وعده افطار را بهتر است با نوشیدنی های گرم مانند چای شیرین و خرما آغاز کنید و با یک غذای سبک افطار را شروع کنید چون معده خالی تحمل غذای سنگین و پر حجم را ندارد و باعث نفخ در بدن می شود. می توانید از نان و پنیر به همراه سبزی استفاده کنید.
* به جای خوردن غذای پر کالری، از قبل یک غذای ساده کم کالری آماده کنید. میوه جات و سبزی جات و سالاد باعث می شود حجم بیشتری از غذا با کالری کمتر به معده اضافه شود و به همین دلیل باعث می شود اشتهایتان کم شود.
* در زمان افطار از خوردن شکر دوری کنید. دسرها و شیرینی ها میزان زیادی کالری دارند و شما را از کاهش وزن در ماه رمضان دور نگه می دارند. از شیرینی های طبیعی مانند عسل و خرما استفاده کنید. همچنین آب میوه هایی که در بازار موجود است حاوی مواد صنعتی است و کالری بالاتری دارد بهتر است از آبمیوه های خانگی استفاده کنید. همچنین مصرف بی رویه زولبیا و بامیه باعث کاهش اشتها شده و موجب اضافه وزن و چاقی می شود.