اقتصادحرفه و شغل

چگونه کافی شاپ خود را راه اندازی کنیم؟

راه اندازی کافی شاپ اگر درست انجام شود می تواند بسیار سود آور باشد. وقتی از کنار یک کافی شاپ شلوغ رد می شوید، تعداد زیادی از مردم را می بینید که در حال لذت بردن از خوردن قهوه و دیگر خوراکی ها هستند. فروختن قهوه و میان وعده های با کیفیت در یک فضای مرسوم، مدرن و آرامش بخش یک مدل تجاری بسیار موفق است. اگر عاشق قهوه هستید و به دنبال یک فرصت تجاری هستید، این راهنمای شما برای راه اندازی کافی شاپ و موفقیت در آن است.

برای مطالعه بیشتر:

آیا کافه گرد هستید؟ از بهترین کافی شاپ های سطح متوسط مشهد دیدن کنید!

چرا کافی شاپ؟

دلایل زیادی وجود دارد که کافی شاپ یک تجارت عالی برای ورود است، به دلایل اجتماعی، مالی و شخصی. برخی از بزرگ ترین دلایلی که باید کافی شاپ خود را راه اندازی کنید عبارتند از:

  • قهوه هرگز از مد نمی افتد
  • کافی شاپ می تواند منبع بزرگی از درآمد به عنوان شغل دوم باشد
  • شما می توانید آن را متعلق به خودتان کنید
  • شما کنترل دارید
  • شما باید بخشی از فرهنگ قهوه باشید
  • انعطاف پذیر است
  • این یک تجربه مدیریتی ارزشمند به شما می دهد
  • خوش می گذرد!
مدیریت کردن کافی شاپ

قهوه به عنوان تجارت

به نظر من راحت است که بگوییم محبوبیت عظیم قهوه هیچوقت از بین نمی رود. در حالی که ممکن است برخی از حقه های کافه ها یا گرایش هایی مانند فراپوچینو با طعم سنگین یا دم کرده سرد نیترو بیایند و بروند، اما قهوه کلاسیک ساده جایگاه خود را به عنوان بخشی از فرهنگ تقریباً در همه نقاط جهان تضمین کرده است. بنابراین، راه اندازی کافی شاپ به این معنی نیست که بستنی یا یک ترکیب از شیر قهوه ی کف دار بخورید!

غذا های جدید و شیک ممکن است در ابتدا تجارت پر رونقی داشته باشند که در طی یک یا دو سال وقتی مردم به سمت کار بزرگ بعدی می روند از بین می رود. اما در دنیای قهوه، همیشه مشتری برای محصول شما وجود خواهد داشت؛ چیزی که هر کسب و کاری نمی تواند به آن افتخار کند. بسیاری از ما دوست داریم در مورد اعتیاد به قهوه شوخی کنیم، اما برخی اظهار داشتند که ترک کافئین دشوار تر از سیگار است. بنابراین، علی رغم این واقعیت که کافی شاپ ها بیش از هر زمان دیگری در حال ظهور هستند، تقاضا با آن در حال افزایش است.

هزینه های راه اندازی کافی شاپ

خب همانطور که می دانید بدون سرمایه هیچ کاری را نمی توان شروع کرد. قبل از شروع هر کار اول باید هزینه های آن را برآورد کنید و آن را با سرمایه خود مقایسه کنید.از آنجایی که قیمت دلار خیلی تغییر می کند، قیمت اجناس و خیلی چیز های دیگر هم تغییر می کند. توصیه من به شما این است که هر موقع در مورد زدن کافی شاپ جدی شدید و قصد انجام این کار را داشتید، سری به دیجی کالا بزنید تا میانگین قیمت اجناس مورد نظرتان را داشته باشید.

مجوز

اولین قدم برای شروع هر کسب و کاری گرفتن مجور های لازم برای آن است. برای زدن کافی شاپ شما در زیر مجموعه صنف آبمیوه و بستنی و کافی‌شاپ قرار می گیرید و باید مجوز این صنف را داشته باشید که هزینه آن برای یک دوره پنج ساله دو میلیون تومان است. علاوه بر این جواز، شما باید از طرف سازمان بهداشت و سلامت هم تأیید شوید پس یک جواز دیگر هم نیاز دارید، البته نگران نباشید هزینه این یکی زیاد نیست.

مکان

مکان کافی شاپ

یکی از مهم ترین مواردی که در آینده کافی شاپ شما تأثیر خوبی خواهد داشت، مکان است. مکانی که انتخاب می کنید، بسته به شهر، محله و اندازه می تواند قیمت های مختلفی داشته باشد، پیشنهاد می کنم دیوار یا شیپور را چک کنید یا به مشاورین املاک مراجعه کنید.

اگر استایل کافی شاپ شما بیرون بر است، می توانید در یک محله بهتر ولی با مغازه ای کوچک تر شروع کنید. البته استایل بیرون بر نسبت به استایل سالنی، ریسک بیشتری دارد چرا که شما نمی توانید خیلی در مورد جذب مشتریان کافی مطمئن باشید، اما شاید با خود بگویید مکان های پر تردد مشتریان کافی برای من فراهم می کند، که این هم منطقی است.

اگر در تهران هستید مکان های زیادی هستند که می توان به آن ها لقب “بورس کافی شاپ” داد اما ترجیح من شخصاً بر محله های نزدیک میدان ولیعصر است. اگر وارد خیابان فرعی شقایق در میدان ولیعصر شوید، با هر قدمی که بردارید کافی شاپ های بیشتری می بینید و این شگفت انگیز است، چون کسب و کار قهوه در این مکان به قدری خوب بوده است که موجب باز شدن کافی شاپ های دیگر در این مکان شده است.

البته ناگفته نماند که راه اندازی کافی شاپ در مکان های شلوغ از اصول اولیه پیدا کردن مکان مناسب برای کافی شاپ است. در اینجا چند مکان پیشنهادی برای زدن کافی شاپ معرفی می کنم:

  • بورس های کافی شاپ
  • در نزدیکی مراکز خرید
  • در نزدیکی دانشگاه ها و ادارات
  • مراکز تفریحی
  • پارک های بزرگ و شلوغ
  • ایستگاه های مترو و دوچرخه
  • در نزدیکی مراکز فرهنگی مانند کتابخانه یا کتاب فروشی های بزرگ
  • شلوغ ترین خیابان ها

تجهیزات

برای این که بتوانید کافی شاپ خود را راه اندازی کنید، نیاز به تجهیزات هم دارید. در واقع به صورت خالص و کلی می توان گفت شما به مواد اولیه برای درست کردن سفارشات و لوازم برقی و غیر برقی احتیاج دارید. مهم ترین و گران ترین وسیله ای که نیاز دارید، دستگاه اسپرسو ساز است.

قیمت آن به نسبت کیفیت قهوه خروجی و چند فاکتور دیگر متغیر است اما برای شروع می توانید از یک دستگاه با قیمت مناسب تر استفاده کنید. از دیگر تجهیزات مورد نیاز می توان به آسیاب، ترازو، مخلوط کن، شیکر شیر، فرنچ پرس، فنجان ها و ظرف های مناسب سرو انواع نوشیدنی های منو و… اشاره کرد.

دستگاه اسپرسو ساز

مواد اولیه مورد نیاز شما برای شروع می تواند شامل ساده ترین و ضروری ترین مواردی باشد که برای سرو انواع قهوه استفاده می شود. مهم ترین چیزی که به آن نیاز دارید قهوه است که در واقع اصلی ترین ماده اولیه برای کافی شاپ شما است و برای شروع ماهانه 5 تا 10 کیلو لازمتان می شود و باید از دو نوع روبوستا و عربیکا تهیه کنید. غیر از این شما به شیر و خامه، شکلات، سس شکلات، سیروپ، شکر و چند مورد دیگر هم نیاز دارید البته نگران نباشید به نسبت در آمد هزینه زیادی نخواهد بود.

تهیه منوی مناسب

اصلی ترین بخش های یک منو می تواند اسپرسو، قهوه های دمی و شکلات داغ باشد. این موارد در هر کافی شاپی ثابت در منو هستند و بیشتر محصولات منو بر پایه این چند مورد هستند. اگر قصد دارید منو را گسترش دهید و لوازم پخت و پز هم به کافی شاپ خود اضافه کنید، می توانید غذا و صبحانه را با ارائه ای زیبا و شیک در منو بگذارید که سود خوبی هم دارد و همچنین بار سرد که از ملزومات یک منوی کامل است.

پیشنهاد دیگری هم که برایتان دارم، اضافه کردن بخش وگان است. سالانه افراد زیادی به گیاهخواری رو می آورند و این شامل استفاده نکردن از شیر گاو و محصولات بر پایه شیر هم می شود. شما می توانید بخشی را در منوی خود تنظیم کرده و در آن محصولاتی را با استفاده از شیر نارگیل یا انواع دیگر شیر ها و حتی سالاد ها و غذا هایی بدون گوشت در آن قرار دهید. شک نکنید در صورت تبلیغات کافی وگان های زیادی به کافی شاپ شما جذب خواهند شد.

آیا اشتغال زنان در کافی شاپ ها ممنوع است؟

خب، در کوتاه ترین پاسخ ممکن به این قانون تصویب نشده و زن ستیزانه باید بگویم، نه! متأسفانه شایعه هایی مبتنی بر تصویب این قانون وجود داشت که تا حدودی هم عملی شد اما با مخالفت شدید مردم، برخی مسئولان و حقوق دانان و همچنین فعالین حقوق زنان مواجه شد و به راحتی منتفی شد.

در واقع بسیاری این طرح را نمونه ای از طرح هایی توصیف كردند كه بدون توجه به شرایط و اقتضائات اجتماعی و فرهنگی مطرح می شوند. منتقدان این تصمیم را تلاشی برای حذف تدریجی زنان از عرصه ی عمومی می دانند. اما خبر خوب این است که این ممنوعیت در واقع خلاف قوانین اساسی جمهوری اسلامی ایران تلقی می شود و هیچگونه ممنوعیتی در این باره قانونی نمی باشد.

برابر قانون اساسی، هر كس می تواند هر شغلی كه بخواهد برگزیند و نمی توان او را در انتخاب شغل ممنوع و محدود كرد. نه می توان فردی را(چه مرد و زن) از داشتن شغل دلخواه او محروم كرد و نه می توان در آن شغل، تفكیک جنسیتی قائل شد چرا كه مرد و زن در مقابل قانونِ ما یكسان هستند. بنابراین چنین طرحی كاملا خلاف قانون است.

نیروی انتظامی فقط ضابط دادگستری است و خود به تنهایی اختیاری برای وضع قانون یا صدور بخشنامه ندارد. بخشنامه باید با اتكا به قانون صادر شود؛ به ویژه چنین بخش نامه های بزرگی كه به مصوبه ی هیأت وزیران و مراحل قانونی برای صدور نیاز دارد. پس نیروی انتظامی حقی برای صدور چنین سندی و محروم كردن یک گروه اجتماعی از حقوقی كه به موجب قانون اساسی به آن ها داده شده است ندارد.

نعمت احمدی، حقوقدان و وكیل دادگستری

مهارت باریستایی

باریستا

همانطور که می دانید داشتن دانش و مهارت برای انجام هر کاری واجب است. برای راه اندازی یک کافی شما نیاز به مهارت درست کردن قهوه و نوشیدنی هایی بر پایه آن دارید. البته این تنها یک بخش از چیزی است که باید یاد بگیرید.

یادگیری سرو قهوه و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو حدود یک‌ ماه زمان می‌ برد و با تمرین و یک دوره آموزشی یک هفته ای می‌توانید یک باریستای خوب شوید. پسشنهاد من به ساکنان تهران، مدرسه قهوه ایران است که یکی از معتبر ترین آموزشگاه های قهوه در ایران محسوب می شود. هزینه دوره های این آموزشگاه متفاوت است و شما می توانید برای اطلاعات بیشتر وبسایت رسمی مدرسه قهوه ایران را چک کنید.

نحوه درست سرویس دهی

برای این کار باید قوانین مربوط به ساعت کاری، استخدام کارکنان و برخی موارد دیگر را بدانید. علاوه بر این قوانین نانوشته ای هستند که باعث می شود تصور مشتریان از کسب و کار شما خوب باشد. به عنوان مثال از سرویس های مناسب و جذاب استفاده کنید. علاوه بر اینترنت پر سرعت که می توانید رایگان در اختیار مشتری بگذارید، می توانید از تبلیغات مناسب نیز استفاده کنید.

سعی کنید به طور مداوم از یک محصول با کیفیت بالا استفاده کنید

با راه اندازی کافی شاپ، در نظر بگیرید که نوشیدنی های قهوه و چای در کافی شاپ چیزی بیش از یک لیوان قهوه معمولی یا یک کیسه چای در یک فنجان نمی خواهند. با توجه به تقاضای تبعیض آمیز مشتریان، شانس کمی وجود دارد که یک کافی شاپ مشتری منظمی را جذب و رونق بگیرد، مگر اینکه بتوانید به طور مداوم بهترین قهوه ها، چای ها و میان وعده های معمولی و خاص را سرو کنید.

خدمات عالی مشتری ارائه دهید

خدمات عالی به مشتری مشخصه هر کسب و کار موفق به ویژه در صنعت خدمات غذایی است. مکانی عالی، محصولات با کیفیت عالی و خدمات عالی به مشتری را با هم ترکیب کنید و به احتمال زیاد یک کافی شاپ بسیار موفق خواهید داشت.

بررسی ها نشان می دهد که از هر پنج مشتری، چهار مشتری خدمات مشتری را بسیار مهم ارزیابی می کنند. یکی از راز های موفقیت استارباکس خدمات حرفه ای و کارآمد آن است. این مدلی است که هر صاحب کافی شاپ خوب الگو برداری می کند.

سرویس پیشخوان در مقابل سرویس میز

اکثر کافی شاپ های موفق از خدمات پیشخوان استفاده می کنند. داشتن سفارش مشتری و پرداخت پیش پرداخت و تماس با آن ها در هنگام آماده شدن نوشیدنی و میان وعده هزینه های کار شما را به حداقل می رساند و شما را قادر می سازد تا دوره های شلوغی مانند صبحانه و ناهار را بهتر کنترل کنید.

سرویس میز معمولاً کند تر، کارگر تر است و برای رستوران هایی که مشتری ها وعده های غذایی کامل را سفارش می دهند و زمان بیشتری را در محل کار می گذرانند، مناسب تر است. از طرف مثبت، داشتن میز پذیرایی فرصت بیشتری برای جلب مشتری با دسر یا میان وعده فراهم می کند.

یک فضای مرسوم، مدرن و آرامش بخش ایجاد کنید

بررسی ها نشان داده است که اکثر مردم معتقدند که فضا یکی از بزرگ ترین جاذبه های یک کافه است. فضای آرامش بخش، دنج و راحت استارباکس علاوه بر مدل خدماتی خود، یکی از عوامل اصلی موفقیت آن است. هنگام افتتاح کافی شاپ، داشتن فضای مناسب برای جذب مشتریانی که دوست دارند با دوستان یا همکاران تجاری خود معاشرت داشته باشند و محصولات اضافی مصرف کنند، کلید اصلی است. البته یادتان باشد افراد خواسته های متفاوت دارند و برای حفظ همه مشتریان می توانید دو فضای مجزا برای افراد سیگاری و غیر سیگاری فراهم کنید.

فضای ایده آل با نور طبیعی و فضای نشیمن راحت تمیز و روشن باید باشد. از ترکیبی از انواع صندلی و میز استفاده کنید تا بتوانید مشتریان تک نفره و همچنین گروه هایی با اندازه های مختلف را در مکان خود جای دهید. حتماً عصر ها و روز های کسل کننده نور کافی داشته باشید. داشتن فضای پاسیو در فضای باز جذابیت زیادی در فصل دارد و دید کسب و کار شما را بسیار افزایش می دهد و همینطور موسیقی را فراموش نکنید.

استفاده از یک دکوراتور داخلی با تجربه را برای طراحی فضای داخلی خود در نظر بگیرید. شما آن محیط متمایز و شخصی را می خواهید که در مشتریان جلب کند و شامل تمام عناصر طراحی شود: چیدمان، مبلمان، دکوراسیون، نور، کفپوش و … .

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن