تغذیهتغذیه سالمخواص مواد غذایی

خواص گوشت بلدرچین و موارد منع مصرف آن + طرز تهیه

بلدرچین، پرنده ای کوچک از خانوده قرقاول ها می باشد. گوشت این پرنده بسیار خوشمزه است و به دلیل خواص تغذیه ای و سلامتی مصرف آن بسیار مشهور است. در این مقاله قصد داریم در مورد خواص گوشت بلدرچین برای سلامتی و همچنین موارد منع مصرف آن و در انتها درباره طرز تهیه آن صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گوشت این پرنده بی نظیر به خواندن مطلب ادامه دهید.

ارزش غذایی گوشت بلدرچین

گوشت بلدرچین دارای خواص و ارزش غذایی بالایی است. در جدول زیر ارزش غذایی 100 گرم گوشت بلدرچین را مورد بررسی قرار می دهیم. با توجه به این جدول متوجه خواهید شد که مصرف 100 گرم از این گوشت بی نظیر، چه مزایایی برای سلامت شما دارد. جدول ارزش غذایی به شرح زیر می باشد.

ارزش غذایی (100 گرم گوشت بلدرچین)برحسب میلی گرم، گرم و کیلو گرم
کالری1354 کیلو کالری
چربی4.5 گرم
سدیم51 گرم
کربوهیدرات0 گرم
پروتئین22 گرم
کلسیم13 میلی گرم
آهن4.5 میلی گرم
پتاسیم237 میلی گرم

خواص گوشت بلدرچین چیست؟

گوشت و تخم بلدرچین برای سلامتی دارای خواص بی شماری است. در این بخش از مقاله قصد داریم به شرح مختصری از خواص بی نظیر گوشت این پرنده کوچک بپردازیم که شامل:

1. بسیار غنی از پروتئین

گوشت بلدرچین سرشار از پروتئین است. افرادی که به دنبال عضله سازی یا بدنسازی هستند می توانند به راحتی از این گوشت استفاده کنند. در جنبه های خاصی به عنوان یک جمع کننده توده عمل می کند. دو بار در هفته گوشت بلدرچین مصرف کنید، خودتان متوجه تفاوت خواهید شد.

کربوهیدرات ها و گلوکز موجود در بدن، با این پروتئین بالا جایگزین می شوند و در نهایت به عضله سازی کمک می کند. مصرف روزانه آن، نیاز روزانه به پروتئین را برآورده می کند و همچنین تولید هورمون ها و آنزیم ها را در بدن ما افزایش می دهد.

2. مناسب بیماران دیابتی

یکی دیگر از خواص گوشت بلدرچین تنظیم قند خون می باشد. بنابراین، استفاده از آن برای افراد دیابتی به شدت توصیه می شود.

مناسب برای افراد دیابتی

3. بهبود و افزایش بینایی چشم

گوشت بلدرچین دارای مقدار زیادی ویتامین A است. اگرچه ویتامین A موجود در بلدرچین از هویج کمتر است. اما، هنوز هم فواید و تاثیراتی در کاهش مشکلات چشمی دارد. وجود لوتئین و زآگزانتین باعث قوی شدن شبکیه می شود. این دو ماده مغذی از چشم ها در برابر نور آبی که وارد چشم می شود محافظت می کند.

4. تقویت و بهبود سلامت پوست

بلدرچین نه تنها حاوی ویتامین A و ویتامین B است بلکه ویتامین E نیز دارد. ویتامین E از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند و همچنین به بازسازی بافت پوست کمک می کند.

5. تقویت استخوان ها

گوشت بلدرچین حاوی فسفر و کلسیم است که این دو ماده مغذی در مراقبت از استخوان ها بسیار موثر است. بنابراین، مصرف گوشت بلدرچین نقش مهمی در درمان پوکی استخوان (ناشی از کاهش کلسیم و فسفر) دارد.

بهبود و درمان پوکی استخوان

6. بهبود مشکلات سیستم تنفسی

مصرف گوشت بلدرچین مانند: گوشت خفاش و گوشت سنجاب موجب بهبود مشکلات تنفسی می شود. بیماری های تنفسی مانند: آسم، سل و دیستروفی عروقی را می توان با خوردن گوشت بلدرچین بهبود بخشید.

7. مصونیت را افزایش می دهد

اگر ما به طور مرتب از گوشت بلدرچین استفاده کنیم، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. بنابراین، با افزایش ایمنی و با از بین بردن باکتری ها و انگل هایی که به بدن وارد می شوند، از بدن در برابر بیماری های خارجی محافظت می شود.

8. بهبود و افزایش سلامت قلب

پروتئین موجود در گوشت بلدرچین به تثبیت کلسترول بد در بدن ما کمک می کند و این موجب بهبود و افزایش سلامت قلب می شود. به همین دلیل، ما برای داشتن شادی قلب باید هفته ای دوبار گوشت بلدرچین مصرف کنیم.

*** بیشتر بدانید: بیماری قلبی و عروقی و آن چه لازم است در مورد آن بدانید!

9. بهبود و درمان کم خونی

آهن زیاد در گوشت بلدرچین فقر آهن یا کم خونی را برطرف می کند. همچنین به تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز در بدن ما کمک می کند.

10.بهبود و رفع مشکلات دستگاه گوارش

دستگاه گوارش یکی از اندام هایی است که حفظ سلامت آن بسیار مهم است. دستگاه گوارش مواد غذایی را جذب می کند. بنابراین، هنگامی که سیستم گوارش مختل می شود، می تواند مشکلات سلامتی زیادی ایجاد کند. زیرا، فرایند جذب غذا نیز کاهش می یابد.

با مصرف گوشت بلدرچین می توان بسیاری از علائم از جمله: علائم هضم غیرطبیعی ناشی از باکتری ها و همچنین، دیگر علائم ناشی از مشکلات سیستم گوارشی مانند: ورم معده و جوش در شکم را درمان کرد.

موارد احتیاط در مورد مصرف گوشت بلدرچین

افرادی که از درد مفصل زانو (که به التهاب زانو نیز معروف است) یا درد سایر مفاصل رنج می برند، نباید از گوشت بلدرچین استفاده کنند. در این گونه مواقع پروتئین زیاد برای سلامتی مفید نیست. به غیر از این یک مورد، هنوز هیچ گونه عوارض جانبی دیگری از گوشت بلدرچین اثبات یا کشف نشده است. برای اطمینان بیشتر، اگر می خواهید به طور منظم گوشت بلدرچین بخورید، همیشه باید با پزشک مشورت کنید.

افراد دارای درد مفصل زانو نباید گوشت بلدرچین مصرف کنند.

تهیه و زمان پخت بلدرچین

با استفاده از دو دستورالعمل زیر گوشت بلدرچین را آماده کنید.

  • گریل: 15-20 دقیقه
  • کباب کردن: 20 دقیقه (اغلب لازم است، بچرخانید)

سرخ یا گریل کردن گوشت بلدرچین

  1. بلدرچین را حدود 1 ساعت قبل از پخت، از یخچال خارج کنید.
  2. داخل آن را با ادویه (نمک و فلفل) مزه دار کنید و در صورت تمایل، مقداری طعم دهنده یا چاشنی به آن اضافه کنید (می توانید از مواد چاشنی دار بر پایه میوه مانند: گوجه یا آلو استفاده کنید).
  3. پاها را با نخ به هم ببندید.
  4. از آنجایی که بلدرچین دارای گوشت خشک و بدون چربی است. علاوه بر آغشته کردن آن با کره یا روغن ذوب شده، می توانید سینه را با ژامبون پارما یا برگ های انگور بپیچید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود.
  5. سپس، آن را داخل روغن سرخ کنید و یا از روش گریل استفاده کنید. (در روش گریل شعله از بالا به گوشت بر خورد می کند و اما، در روش سرخ کردن شعله از قسمت زیر)
تهیه گوشت بلدرچین به شیوه سرخ کردنی

از طرف دیگر، می توانید آن ها را قبل از پخت و پز، به شیوه کبابی بپزید.

کبابی کردن گوشت بلدرچین

برای تهیه آن به شیوه کبابی مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا آماده سازی و مزه دار کردن را طبق مراحل گفته شده در بالا انجام دهید.
  • سپس، ستون فقرات بلدرچین را با یک قیچی آشپزخانه برش دهید.
  • با استفاده از کف دست خود ستون فقرات را سمت انتها فشار دهید تا خوب صاف شود.
  • سپس، دو عدد سیخ را در گوشت قرار دهید و آن را بر روی زغال قرار دهید.
  • در طول کباب کردن آن را بچرخانید تا به طور یکدست بپزد.
  • پس از گذشت 20 دقیقه، بلدرچین کبابی آماده است.
  • نوش جان.
تهیه گوشت بلدرچین به شیوه کبابی

جایگزین گوشت بلدرچین

  • مرغ
  • بوقلمون

تفاوت بین گوشت بلدرچین و گوشت مرغ

  • گوشت مرغ به راحتی در بازار موجود است، در حالی که گوشت بلدرچین به سختی یافت می شود. زیرا مرغ بلدرچین کمتری وجود دارد و در برخی نقاط ممنوع است.
  • ارزش غذایی گوشت بلدرچین چهار برابر گوشت مرغ است.
  • مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آهن در گوشت بلدرچین وجود دارد. در حالی که گوشت مرغ در این جنبه ها فاقد آن است.
  • گوشت بلدرچین در پیشگیری از بیماری های خاص نقش فعالی دارد. در حالی که مرغ در پیشگیری از بیماری ها به طور فعال شرکت نمی کند.
  • از نظر طعم، هر دو طعم دارند. اما، گوشت بلدرچین دارای طعم بی نظیر تری است و در نظر سنجی ها قطعاً بلدرچین انتخاب خواهد شد.

نکات مهم درباره نگهداری گوشت بلدرچین

بسیار مهم است که بلدرچین را از سایر گوشت های پخته یا غذاهایی که به صورت خام مصرف می شوند، دور نگه دارید. همچنین، باید آن را ظرف دو یا سه روز بخورید. برای نگهداری گوشت بلدرچین در یخچال، به شیوه زیر عمل کنید.

  • ابتدا قسمت بیرونی و داخل شکم آن را پاک کنید.
  • گوشت را روی سینی قرار دهید.
  • سپس، روی آن را با فویل یا کاغذ روغنی بپوشانید.
  • مطمئن شوید که در قفسه پایینی قرار دارد. به طوری که آب میوه ها یا هیچ غذای دیگری را آلوده نکنند.

منبع:

healthandhealthier.com
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا