تغذیهخواص مواد غذاییرژیم

خواص گلابی و تاثیرات شگفت انگیز آن بر سلامتی

میوه ی مشهوری است و در سراسر جهان تولید و مصرف می شود، روی درخت رشد می کند و از اوایل تابستان تا اوایل پاییز برداشت می شود. از خواص گلابی می توان به خاصیت ضد التهابی آن اشاره کرد.

گلابی انواع مختلفی دارد، گلابی بارتلت از محبوب ترین ها هستند، در حال حاضر حدود 100 نوع در سراسر جهان کشت و پرورش می یابد.

گلابی برای سلامتی و تغذیه

میوه ای شیرین و زنگوله ای شکل است که مردم از زمان های بسیار قدیم تا کنون از خوردن آن لذت می برند. این میوه را می توان ترد یا نرم مصرف کرد. میوه ای بسیار خوشمزه است، هم چنین خواص گلابی توسط علم اثبات شده است.

ارزش غذایی گلابی

یک گلابی متوسط ​​(178 گرم) مواد مغذی زیر را تأمین می کند:

  • 101 کالری
  • 1 گرم پروتئین
  • 27 گرم کربوهیدرات
  • 6 گرم فیبر
  • 12% ویتامین C
  • 6% ویتامین K
  • 4% پتاسیم
  • 16% مس

مقادیر کمی فولات، ویتامین A و نیاسین را تأمین می کند. فولات و نیاسین برای عملکرد بهتر سلول و تولید انرژی مهم هستند، ویتامین A برای سلامت پوست و بهبود زخم استفاده می شود.

7 خواص گلابی برای سلامتی

1. گلابی منبع غنی از مواد معدنی مهم مانند مس و پتاسیم و آنتی اکسیدان پلی فنول می باشد.

  • مس در ایمنی، تنظیم کلسترول و عملکرد عصبی نقش دارد.
  • پتاسیم به پیش گیری از انقباضات عضلانی و عمل کرد بهتر قلب کمک می کند.
  • گلابی منبع عالی آنتی اکسیدان های پلی فنول می باشد که از آسیب بدن در برابر بیماری محافظت می کند.

نکته: گلابی دارای مقادیر زیادی فیبرمی باشد که باعث تنظیم نظم روده، رفع یبوست و سلامت کلی گوارشی می شود. حتماً گلابی را با پوست آن میل کنید؛ زیرا پوست آن 6 برابر بیشتر از قسمت گوشتی آن دارای پلی فنول و فیبر می باشد.

2. گلابی باعث سلامت روده می شود.

  • گلابی منبع سرشاری از فیبر محلول و نامحلول است که باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.
  • این الیاف به حفظ سلامت، نظم روده و هم چنین به رفع یبوست کمک می کند.

3. گلابی حاوی ترکیبات گیاهی مفید می باشد که سلامت قلب را بهبود می بخشد.

  • خواص گلابی پوست قرمز، آنتوسیانین به برخی از گلابی ها رنگ قرمز یاقوتی می دهد. این ترکیبات در بهبود بخشیدن سلامت قلب و رگ های خونی نقش دارد و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.
  • خواص گلابی پوست سبز، این نوع حاوی لوتئین و زیگزانتین است، این دو ترکیب برای تقویت چشم (باعث افزایش تیز بینی) به ویژه برای افراد مسن بسیار موثر است.
  • آنتی اکسیدان های پروسیانیدین باعث کاهش سفتی در بافت قلب، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می شود.
خواص گلابی

توجه: مصرف منظم گلابی و سایر میوه های گوشت سفید باعث کاهش سکته مغزی می شود.

4. دارای خواص ضد التهابی است.

التهاب مزمن یا طولانی مدت باعث به خطرافتادن سلامتی و افزایش بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 می شود.

  • استفاده از گلابی که منبع غنی از آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است به مبارزه با التهاب کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
  • گلابی حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی مانند مس، ویتامین های C و K می باشد که باعث کاهش التهاب می شود.

نکته: پوست گلابی حاوی یک آنتی اکسیدان مهم به نام کوئرستین است که باعث کاهش التهاب و کاهش عوامل خطر مانند فشار خون بالا و تنظیم سطح کلسترول برای سلامت قلب می شود.

5. دارای اثرات ضد سرطانی می باشد.

  • گلابی حاوی ترکیبات مختلفی از جمله: آنتوسیانین و اسید سینامیک است که برای مبارزه با سرطان موثر می باشد.
  • داشتن رژیم های غذایی غنی از میوه ها، مانند گلابی باعث محافظت بدن در برابر برخی از سرطان ها از جمله ریه، معده و مثانه می شود.

6. گلابی باعث کاهش خطر دیابت می شود.

  • گلابی به ویژه نوع قرمز آن باعث کاهش خطر دیابت می شود.
  • فیبر موجود در گلابی هضم را آهسته می کند و بدن شما زمان بیشتری برای تجزیه و جذب کربوهیدرات دارد. همچنین به تنظیم سطح قند خون و جلوگیری و کنترل دیابت می تواند کمک کند.

7. گلابی باعث کاهش وزن می شود.

  • گلابی دارای کالری کم، مقدار زیادی آب و فیبر می باشد. این ترکیب می تواند یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن باشد، زیرا فیبر و آب می تواند به شما در سیری کمک کند و شما را از خوردن باز می دارد.
  • خوردن روزانه 2 عدد گلابی در طی مدت 12 هفته (سه ماه) 2.7 سانتی متر اندازه دور کمر را کاهش می دهد.
خوردن روزانه 2 عدد گلابی باعث کاهش وزن می شود.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا