تغذیهخواص مواد غذایی

8 مورد از خواص کنگر وعصاره آن برای سلامتی

کنگر نوعی خار است که از دریای مدیترانه منشأ گرفته و قرن ها است که به دلیل خواص دارویی بالقوه مورد استفاده قرار می گیرد. از نمونه مزایای آن می توان به کاهش سطح قند خون و بهبود هضم غذا، سلامت قلب و کبد اشاره کرد.

عصاره کنگر، که حاوی غلظت بالایی از ترکیبات موجود در این گیاه است به عنوان یک مکمل محبوبیت شناخته می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با 8 مورد از خواص و مزیت کنگر که تاثیر به سزایی در سلامتی انسان دارد آشنا کنیم.

8 مورد از خواص مفید کنگر که برای سلامتی مفید است

خواص کنگر

1. مملو از مواد مغذی است.

کنگر سرشار از مواد مغذی است. ویتامین موجود در 128 گرم کنگر خام با 120 گرم کنگر پخته برابر است. کنگر دارای چربی کمی است در حالی که سرشار از فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است.

کنگر دارای منبع عظیمی از ویتامین K و C است. همچنین مواد معدنی مهم بدن مانند: منیزیم، فسفر، پتاسیم و آهن را تأمین می کنند.

یک کنگر فرنگی به طور متوسط تقریباً 7 گرم فیبر داشته که 23 تا 28 درصد مقدار مصرف روزانه مرجع (RDI) است.

این خارهای خوشمزه فقط 60 کالری در خود دارند و به طور متوسط و حدودا 4 گرم پروتئین دارند، این میزان بالاتر از حد متوسط برای یک ماده غذایی گیاهی است.

2. کلسترل بد بدن را کاهش و کلسترل خوب بدن را افزایش می دهد.

یک بررسی گسترده در بیش از 700 نفر نشان داد که مصرف روزانه عصاره برگ کنگر به مدت 5 تا 13 هفته منجر به کاهش کلسترول بدن می شود.

علاوه بر این، مصرف منظم عصاره کنگر احتمال دارد باعث افزایش کلسترول “خوب” HDL در بزرگسالان دارای کلسترول بالا شود. کنگر حاوی لوتئولین است، این ویتامین نوعی آنتی اکسیدانی است که از تشکیل کلسترول جلوگیری می کند.

3. موجب تنظیم فشار خون می شود.

کنگر فشار خون را تنظیم می کند

عصاره کنگر به افراد مبتلا به فشار خون کمک می کند. یک مطالعه بر روی 98 مرد مبتلا به فشار خون نشان داد که مصرف عصاره کنگر به طور روزانه و به مدت 12 هفته به ترتیب فشار خون دیاستولیک و سیستولیک 2.76 و 2.85 میلی متر را کاهش می دهد.

عصاره کنگر ممکن است به کاهش فشار خون در افرادی که سطح فشار خون آن ها از مدت ها قبل افزایش یافته کمک کند.

4. به سلامت کبد کمک می کند.

عصاره برگ کنگر ممکن است از کبد شما در برابر آسیب محافظت کرده و رشد بافت جدید را تقویت کند.

همچنین تولید سلول های جدید صفرا را افزایش می دهد، که به دفع سموم مضر از کبد کمک بسزایی می کند.

در آزمایشی به روی موش های صحرایی انجام گرفت و نشان داده شد که عصاره کنگر به روی موش های صحرایی منجر به آسیب کمتری در کبد آن ها می شود، افزایش سطح آنتی اکسیدان و عملکرد بهتر کبد پس از مصرف زیاد کنگر افزایش می یابد.

5. به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

کنگر با کاهش یبوست و اسهال، به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و بیماری های گوارشی را از بین می برد.

6. بیماری سندروم روده را بهبود می بخشد.

عصاره کنگر فرنگی همچنین ممکن است علائم سوء هاضمه مانند: نفخ، حالت تهوع و دل درد را تسکین دهد. در مطالعه ای که بر روی 247 فرد مبتلا به سوء هاضمه انجام گرفت مشخص شد که مصرف عصاره برگ کنگر به مدت شش هفته، علائمی مانند نفخ شکم و احساس ناراحتی و سیری را کاهش می دهد.

7. موجب کاهش قند خون می شود.

یک مطالعه که بر روی 39 بزرگسال دارای اضافه وزن انجام گرفت نشان داد که مصرف عصاره کنگر بطور روزانه و به مدت دو ماه می تواند سطح قند خون را در مقایسه با عدم وجود و مصرف مکمل کاهش دهد.

8. اثرات ضد سرطانی دارد.

مطالعات حیوانی و آزمایشات متعدد نشان می دهند که عصاره کنگر می تواند رشد سرطان را متوقف کند.

کنگر منبع عظیمی از فیبر است، که می تواند با تقویت باکتری های روده، کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان های روده را به همراه داشته باشد. اثرات ضد سرطانی هم از خواص دیگر کنگر است

منبع: www.healthline.com

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا