تغذیهخواص مواد غذایی

آنچه لازم است درباره خواص بی نظیر پاپایا برای سلامتی بدن بدانید!

پاپایا میوه ای نرم و گوشتی است که می توان از آن به روش های مختلف از جمله در آشپزی استفاده کرد. از خواص پاپایا برای سلامتی و کاهش خطر بیماری های قلبی، دیابت، سرطان، کمک به هضم غذا، بهبود کنترل قند خون در افراد دیابتی، کاهش فشار خون و بهبود و ترمیم زخم استفاده می شود.

منشا آن آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک است. درحال حاضر در بسیاری از مناطق دیگر جهان کشت می شود.

تاثیر خواص پاپایا بر سلامتی

مواد مغذی موجود در پاپایا باعث پیش گیری بیماری در بدن می شود. پیش گیری از آسم و حتی خواص ضد سرطانی آن به ارزش غذایی آن اشاره دارد.

خواص پاپایا بر سلامت

پیش گیری از آسم

خطر ابتلا به آسم در افرادی که مقدار زیادی مواد مغذی خاص را مصرف می کنند کم تر است. یکی ازاین مواد مغذی بتاکاروتن است که درمواد غذا هایی مانند پاپایا، زردآلو، کلم بروکلی، طالبی، کدو تنبل و هویج موجود است.

سلامت استخوان با مصرف پاپایا

کسانی که ویتامین K، کمتر مصرف می کنند بیش تر در معرض شکستگی استخوان قرا می گیرند. مصرف کافی ویتامین K برای سلامتی مهم است، زیرا جذب کلسیم را بهبود می بخشد و دفع کلسیم از طریق ادرار را کاهش می دهد.

در این صورت کلسیم بیش تری در بدن برای تقویت و بازسازی استخوان وجود دارد. از جمله خواص پاپایا می توان به ویتامین K اشاره کرد.

تاثیر مصرف پاپایا بر سرطان

مصرف آنتی اکسیدان بتاکاروتن موجود در پاپایا، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

گوارش

پاپایا حاوی آنزیمی به نام پاپائین است که به هضم غذا کمک می کند. هم چنین حاوی مقدار زیادی فیبر و آب است، که هر دو به جلوگیری از یبوست کمک می کنند و باعث تنظیم دستگاه گوارش می شوند.

دفع بیماری قلبی با مصرف پاپایا

فیبر، پتاسیم و ویتامین موجود در پاپایا از جمله مواردی است که به دفع بیماری های قلبی کمک می کند. بهترین رژیم غذایی برای کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، افزایش مصرف پتاسیم و کاهش مصرف سدیم است.

خواص پاپایا در رفع آلزایمر

وجود بیش از حد رادیکال های آزاد در مغز، عامل مهمی در بیماری آلزایمر است. مصرف پاپایا باعث کاهش آن و درنتیجه پیش گیری از آلزایمر می باشد.

ترمیم زخم و تقویت پوست

پاپایای له شده را می توان به صورت موضعی برای تقویت، ترمیم زخم و جلوگیری از عفونت مناطق سوخته استفاده کرد. از پماد های حاوی آنزیم پاپائین برای معالجه زخم های دکوبیتوس (زخم بستر) نیز استفاده می شود.

سلامت پوست و مو

از خواص پاپایا می توان به ویتامین A و C، اشاره کرد. ویتامین A، ماده ای مغذی و مورد نیاز برای تولید سبوم است که سبوم باعث رطوبت و شادابی مو می شود. ویتامین C، برای ساخت و نگهداری کلاژن که ساختار پوست را تأمین می کند، مورد نیاز است.

ارزش غذایی پاپایا

  • 120 کالری
  • 30 گرم کربوهیدرات
  • 5 گرم فیبر
  • 18 گرم قند
  • 2 گرم پروتئین

پاپایا همچنین منبع خوبی برای:

  • فولات
  • منیزیم
  • مس
  • ویتامین A
  • ویتامین C
  • ویتامین های گروه B
  • ویتامین E
  • ویتامین K
  • اسید پانتوتنیک
  • فیبر
  • آن ها هم چنین دارای آلفا و بتاکاروتن، لوتئین و زاگزانتین، کلسیم، پتاسیم و لیکوپن هستند.

هنگام انتخاب پاپایا، به دنبال پاپایای تازه با پوست نارنجی مایل به قرمز باشید که پوست آن نرم باشد. مثل خربزه برش بزنید، دانه ها را بیرون بیاورید و با استفاده از یک قاشق می توانید از خوردن آن لذت ببرید.

دانه های آن خوراکی هستند اما طعم تلخ و فلفلی دارند.

خواص پاپایا

روش های ساده بسیاری برای افزودن پاپایا به رژیم غذایی وجود دارد.

  • انواع سالاد
  • انواع نوشیدنی
  • انواع غذا (می توانید از تکه های پاپایا در تهیه غذا استفاده کنید)

تهیه سالاد:

  • می توانید پاپایا و آب آناناس، ماست و یک موز را با هم مخلوط کنید و از آن به عنوان میان وعده استفاده کنید.

تهیه نوشیدنی:

مواد لازم جهت تهیه اسموتی پاپایا:

  • 2 قاشق چای خوری عسل
  • 1 پیمانه پاپایا نگین شده (فریز کرده)
  • 1 قاشق چای خوری آب لیمو تازه
  • نصف لیوان شیر
  • نصف لیوان آب آناناس یا خود آناناس

طرز تهیه اسموتی پاپایا:

پاپایا و نصف لیوان شیر را با هم خوب مخلوط کنید و بعد آب لیموی تازه، عسل و نصف لیوان آب آناناس را به مخلوط اضافه کنید. خوب هم بزنید تا کاملا یک دست شود. سپس مواد به دست آمده را داخل لیوان بریزید، از برشی لیمو یا نگین های پاپایا برای تزئین آن استفاده کنید.

طرز تهیه اسموتی پاپایا

پاپایا شبیه گلابی است و می تواند تا 20 اینچ (51 سانتی متر) طول داشته باشد. پوست آن در حالت نارس سبز و در حالت رسیده نارنجی است و قسمت گوشت آن زرد، نارنجی یا قرمز است.

بیشتر بدانید: اگر پاپایا رسیده باشد، می توان آن را به صورت خام مصرف کرد. پاپایای نارس همیشه باید قبل از خوردن پخته شود به خصوص در دوران بارداری، زیرا میوه نارس سرشار از لاتکس است، لاتکس موجود در میوه می تواند انقباضات را تحریک کند و گاهی منجر به سقط جنین شود. این میوه هم چنین دارای دانه های سیاه زیادی است که قابل خوردن، اما طعم آن تلخ است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا