تغذیهخواص مواد غذایی

خواص شگفت انگیز خوردن سیر به صورت ناشتا !

“بگذارید غذا داروی شما باشد و دارو غذای شما باشد.” پزشک بقراط باستان با گفتن این جمله خواص سیر را بیان می کند که اغلب او را پدر طب غربی می نامند.

او در واقع برای درمان انواع بیماری ها سیر تجویز می کرد. سیر در بسیاری از نقاط جهان رشد می کند و به دلیل بوی شدید و طعم لذیذ آن یکی از عناصر محبوب در پخت و پز است. در طول تاریخ باستان، استفاده اصلی از سیر برای سلامتی و خواص دارویی بوده است.

سیر خام توانایی دفع سرفه و عفونت های سرماخوردگی را دارد. خوردن دو حبه سیر له شده با معده خالی بیش ترین سود را دارد. برای کودکان و نوزادان، قرار دادن حلقه های سیر در یک نخ به دور گردن آن ها باعث تسکین احتقان می باشد.

تعریف سیر

سیر گیاهی از خانواده آللیوم (پیاز) و با موسیر، پیاز کوهی و تره فرنگی ارتباط نزدیک دارد. سیر بسیار مغذی است، اما کالری کمی دارد.

دانشمندان اکنون می دانند که بیشتر فواید آن برای سلامتی، ناشی از ترکیبات گوگردی است که هنگام خرد شدن یا جویدن یک حبه سیر ایجاد می شود.

خواص سیر

یک حبه (3 گرم) سیر خام حاوی:

سیر حاوی مقادیر کمیاب از سایر مواد مغذی است. درواقع، کمی ازهرآن چه را که نیاز دارید، در خود دارد.

  • منگنز
  • ویتامین B6
  • ویتامین C
  • ویتامین B1
  • فیبر
  • مقادیر مناسب کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن
  • این مقدار با کالری 4.5 ، 0.2 گرم پروتئین و 1 گرم کربوهیدرات همراه است.

سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی است.

1- آلیسین

مشهورترین آن ها می باشد. آلیسین یک ترکیب نا پایداراست که پس از برش یا خرد شدن سیر تازه فقط مدت کوتاهی در آن وجود دارد.

2- دی سولفید دیال و سی آلئین

ترکیبات دیگری هستند که ممکن است در فواید سلامتی سیر نقش داشته باشند.

3- گوگرد

ترکیبات گوگردی حاصل از سیراز طریق دستگاه گوارش وارد بدن می شود و به سراسر بدن پخش می شود و در آن جا اثرات قوی خود را اعمال می کند. ترکیبات گوگردی موجود در سیر، باعث تخریب سلول های گلیوبلاستوما (نوعی تومور کشنده مغز) می شود.

4- دیالیل سولفید

ترکیبی در سیرمی باشد، موثر در مبارزه با باکتری کمپیلوباکتر است. باکتری کمپیلوباکتر یکی از علل شایع عفونت روده است.

5- دی آریل سولفید

دی آریل سولفید موجود در روغن سیر، به محافظت از قلب در طی جراحی قلب و پس از حمله قلبی کمک می کند. هم چنین دی آریل تری سولفید می تواند به عنوان درمانی برای نارسایی قلبی استفاده شود.

خواص سیر برای درمان و پیش گیری بیماری

به طور بالقوه سیر یک آنتی بیوتیک قدرت مند است. از دیگر خواص سیر می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارت اند از:

  • آلزایمر، سیرحاوی آنتی اکسیدان است که از آسیب سلول ها محافظت می کند و می تواند به پیش گیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند.
  • آنفولانزا و سرما خوردگی، سیر می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث پیش گیری و کاهش شدت بیماری های شایع مانند آنفولانزا و سرماخوردگی باشد.
  • فشار خون، ترکیبات فعال موجود در سیر می تواند فشار خون را کاهش دهد و در نتیجه باعث کاهش حملات قلبی و مغزی می باشد.
  • ترکیبات گوگرد موجود در سیر باعث کاهش سطح سرب در خون می شود و از آسیب اندام ها در برابر این سموم محافظت می کند.
  • سیرمی تواند با افزایش استروژن در زنان، سلامت استخوان را بهبود بخشد.
  • هم چنین برای پیش گیری از سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان پستان، سرطان معده، سرطان روده بزرگ استفاده می شود.
  • در حال حاضر، سیر به طور گسترده ای برای چندین بیماری مرتبط با سیستم خون و قلب استفاده می شود، از جمله تصلب شرایین (گرفتگی سرخ رگ ها)، کلسترول بالا، حمله قلبی، بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا.
  • هم چنین سیر می تواند رشد مو را تحریک کند.
  • مصرف سیر باعث جلو گیری از زایمان زود رس می شود. عفونت های میکروبی در دوران بارداری خطر زایمان زودرس را در خانم ها افزایش می دهد.
  • مصرف روزانه سیر به صورت ناشتا به هضم سریع غذا کمک می کند و باعث کاهش وزن می باشد.
کاهش وزن با مصرف روزانه سیر به صورت ناشتا

نکته: سطح بالای تری گلیسیرید یکی دیگر از عوامل خطر برای بیماری های قلبی می باشد، اما سیر هیچ تأثیری برسطح تری گلیسیرید ندارد.

به خاطر داشته باشید که برخی از نکات منفی سیر مانند بوی بد دهان را به همراه دارد. هم چنین برخی از افراد به آن حساسیت دارند.

نکته: اگر به اختلال خونریزی مبتلا هستید یا داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، قبل ازمصرف سیر با پزشک خود صحبت کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا