تغذیهخواص مواد غذایی

خواص ریواس برای سلامتی و هر آنچه که درباره آن باید بدانید!

هر کجا که اسم ریواس برده می شود همه به یاد ساقه های قرمز رنگ و طعم ترش آن می افتند. در اروپا و آمریکای شمالی، این سبزی را به صورت پخته شده و شیرین سرو می کنند، اما در آسیا از خواص ریواس به منظور تهیه دارو های گیاهی استفاده می شود.

ما در این مقاله به مزایای بالقوه ریواس اشاره کرده ایم که این مزایا چه تاثیری بر روی سلامتی انسان دارد. پس اگر به دنبال دانستن مزایای ریواس هستید تا انتها همراه ما باشید.

ریواس چیست؟

ریواس یک نوع سبزی از خانواده بزرگ سبزیجات است
ریواس یک نوع سبزی ترش مزه است که کاربرد های متفاوتی برای استفاده دارد

ریواس یک نوع از سبزیجات است که برای رشد خود نیازمند به سرما و زمستان های سرد نیاز دارد. به همین دلیل این سبزی عمدتا در مناطق کوهستانی و معتدل به ویژه شمال شرق آسیا رشد می کند.

گونه های مختلف و رایجی از این گیاه وجود دارد که بیشترین گونه آن در غرب وجود دارد.

ریواس چگونه استفاده می شود؟

ریواس هم بصورت خام استفاده می شود و هم بصورت خورشت
خورشت ریواس یکی از خوشمزه ترین خورشت های ایرانی است

این سبزی ترش مزه به گونه ای رشد می کند که به سادگی با یک میوه اشتباه گرفته می شود. این سبزی به دلیل طعم ترشی که دارد اغلب به صورت خام مصرف می شود و به ندرت پیش می آید که کسی آن را به صورت پخته شده مصرف کند. یکی دیگر از روش هایی که مردم خواهان مصرف این سبزی هستند، مصرف آن به صورت شیرین شده است که در این روش ریواس با شکر مخلوط شده و سرو می شود.

مواد مغذی در ریواس

ریواس غنی از مواد مغذی نیست و میزان کالری آن بسیار اندک است. با این وجود ریواس منبع عظیمی از ویتامین K1 است. زمانی که این سبزی ترش مزه به صورت پخته شده مصرف می شود، حدود 350 گرم از ویتامین بدن را تامین می کند و همانند بسیاری از میوه ها و سبزیجات دارای فیبر بسیار زیادی است.

ریواس مواد مغذی پرتقال، سیب و کرفس را نیز درون خود جای داده است و می تواند مواد مغذی موجود در این میوه ها را هم برای بدن انسان تامین کند.

هر بار مصرف 100 گرم ریواس مواد مغذی زیر را برای بدن تامین می کند:

  • 116 کالری
  • 31/2 گرم کربو هیدرات
  • 2 گرم فیبر
  • 0/4 گرم پروتئین
  • 26% ویتامین K1
  • 15% ; کلسیم
  • 6% ویتامین C
  • 3% پتاسیم

اگر چه ریواس مقادیر بسیار زیادی از کلسیم را درون خود جای داده است، اما عمدتا این کلسیم به صورت اگزالات (کلسیم ضد مغذی) است، در صورتی که مصرف ریواس را به حد انبوهی برسانید اگزالات موجود در ریواس باعث عدم جذب کلسیم در بدن شما می شود.

همچنین ریواس دارای منبع انبوهی از ویتامین C است. در هر 350 گرم ریواس 6% ویتامین C وجود دارد.

خواص ریواس برای سلامتی

مصرف ریوای کلسترول خون را کاهش می دهد
سطح پایین کلسترول با مصروف ساقه ریواس
  1. پایین آوردن سطح کلسترول بدن: ساقه ریواس منبعی غنی از فیبر است. بدین منظور سطح کلسترول بدن را کاهش می دهد.
  2. آنتی اکسیدان بدن را تامین می کند: یک مطالعه نشان می دهد که محتوای پلی فنول کل آن حتی ممکن است از کلم هم بیشتر باشد. آنتی اکسیدان های موجود در ریواس شامل آنتوسیانین است که مسئول رنگ قرمز ریواس می باشد و آنتی اکسیدان بدن را تامین می کند.

دلایل ترش بودن مزه ریواس

دلیل ترش بودن ریواس وجود اسید مالیک در آن است
اسید مالیک موجود در ریواس باعث ترش بودن ریواس می شود

اسید مالیک یکی از اسیدهای فراوان در گیاهان است و به طعم ترش بسیاری از میوه ها و سبزیجات کمک می کند.

جالب اینجاست که رشد ریواس در تاریکی باعث ترشی و لطافت بیشتر آن می شود. این رقم به ریواس اجباری معروف است که در بهار یا اواخر زمستان کشت می شود.

ایمنی و عوارض جانبی ریواس

عوارض جانبی و ایمنی هایی که ریواس برای بدن فراهم می کند کدام است

ریواس از غنی ترین منابع اگزالات است که رایج ترین شکل اسید در سبزیجات و گیاهان می باشد.

در حقیقت طبق سنت های عامیانه، ریواس نباید از اواخر تیر برداشت شود، زیرا گفته می شود سطح اسید اگزالیک از بهار به تابستان افزایش می یابد. این ماده مضر به خصوص در برگ های ریواس موجود است

اگزالات کلسیم بیش از حد می تواند منجر به هایپراگزالوریا شود، یک بیماری جدی که با تجمع کریستال های اگزالات کلسیم در اندام های مختلف مشخص می شود.

خلاصه

ریواس یک سبزی منحصر به فرد است که به دلیل طعم خوب و خواص بسیاری که دارد مردم در پخت و پز از آن استفاده می کنند.

از آنجا که ممکن است سرشار از اگزالات باشد، باید از خوردن زیاد آن خودداری کرده و سعی کنید ساقه ها را از انواع اگزالات کم انتخاب کنید. اگر مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستید، بهتر است از خوردن ریواس کاملاً خودداری کنید.

اگر با دید روشن به ریواس و خواص آن نگاه کنیم متوجه می شویم ریواس با وجود اینکه اگزالات دارد اما منبع عظیمی از آنتی اکسیدان، ویتامین K و فیبر است. علاوه بر این، طعم ترش موجود در ریواس، آن را به یک ماده عالی در مربا، خورشت و دسر ها تبدیل می کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا