7 خواص شگفت انگیز بلوبری برای سلامت و درمان

بلوبری شیرین، مقوی و بسیار محبوب است. غالباً کالری کمی دارند و فوق العاده برای شما مفید هستند. این میوه طعم دلپذیر و شیرینی دارد به طوری که بسیاری از مردم آن ها را میوه مورد علاقه خود می دانند. در این جا 7 خواص بلوبری برای سلامتی آورده شده است.
بلوبری چیست؟
بوته بلوبری، یک درختچه گل دار است که توت هایی با رنگ مایل به آبی و بنفش تولید می کند، به آن زغال اخته نیز می گویند.
مشخصات ظاهری بلوبری
بلوبری میوه ای کوچک است، قطر حدود 0.2-0.6 اینچ (5-16 میلی متر) و در انتهای آن یک تاج شعله ور دیده می شود. آن ها در ابتدای ظهور به رنگ سبز هستند و پس از رسیدن به رنگ بنفش و آبی عمیق می شوند.

نحوه مصرف بلوبری
این میوه طعم دلپذیر و شیرینی دارد. برای بهره مندی از خواص بلوبری اغلب به صورت تازه مصرف می شود، اما می توان از بلوبری به صورت های مختلف از جمله: مربا و ژله و هم چنین برای طعم دهنده ها استفاده کرد.

ارزش غذایی بلوبری
بلوبری از جمله مغذی ترین توت ها است. 148 گرم بلوبری حاوی ترکیبات زیر است:
- فیبر: 4 گرم
- ویتامین C: 24٪ – ویتامین C. هم چنین به عنوان اسید اسکوربیک شناخته می شود، ویتامین C یک آنتی اکسیدان مهم برای سلامت پوست و عملکرد سیستم ایمنی بدن است.
- ویتامین K: 36٪ – ویتامین K1. این ماده غذایی به عنوان فیلوكینون نیز شناخته می شود. ویتامین K1 بیشتر در لخته شدن خون نقش دارد، اما ممکن است برای سلامتی استخوان نیز مفید باشد.
- منگنز: 25٪ – منگنز این ماده معدنی ضروری برای متابولیسم اسید های آمینه، پروتئین، لیپید و کربوهیدرات طبیعی مورد نیاز است.
- مقدار کمی مواد مغذی مختلف دیگر- بلوبری همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین E، ویتامین B6 و مس است.
- آن ها همچنین حدود 85٪ آب هستند و یک فنجان کامل حاوی 84 گرم کالری همراه با 15 گرم کربوهیدرات است.
نکته: آن ها منبع خوبی از چندین ماده مغذی مهم هستند.
خواص بلوبری
آن ها کم کالری و فوق العاده سالم هستند، به طور بالقوه سطح قند خون را تنظیم می کنند و به سلامت قلب و مغز کمک می کنند. از جمله خواص بلوبری 7 مورد می باشد که در ادامه به شرح آن می پردازیم:
1. پیش گیری از سرطان
آسیب DNA بخشی از دلیل پیر شدن و همچنین نقش مهمی در پیشرفت بیماری هایی مانند سرطان دارد. اما از آن جا که بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان است، می تواند برخی از رادیکال های آزاد را که به DNA آسیب می رسانند خنثی کند و محافظتی در برابر پیری و سرطان باشد.
نکته: بلوبری یکی از بالاترین سطح آنتی اکسیدان ها در میان میوه ها و سبزیجات است و از بدن شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.
2. کاهش فشار خون
از جمله خواص بلوبری مصرف منظم آن باعث کاهش فشار خون می شود.
3. پیش گیری از بیماری های قلبی
بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. برخی شواهد نشان می دهد که خوردن میوه های غنی از آنتوسیانین مانند بلوبری باعث کاهش کلسترول LDL اکسید شده و کاهش فشار خون و در نتیجه کاهش بیماری های قلبی می شود.

4. بهبود حافظه
استرس می تواند روند پیری مغز شما را تسریع کرده و بر عملکرد مغز تأثیر منفی بگذارد. اما با مصرف بلوبری می توانید به حفظ عملکرد مغز و بهبود حافظه کمک کنید. یک مطالعه شش ساله روی بیش از 16000 فرد مسن نشان داد که مصرف زغال اخته و توت فرنگی، باعث 2.5 سال تأخیر در پیری ذهن می شود.
کاهش استرس و اضطراب، چگونه می توان استرس خود را کنترل کرد؟
5. ضد دیابت
تحقیقات نشان می دهد آنتوسیانین موجود در بلوبری اثرات مفیدی بر حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز دارد. این اثرات ضد دیابت هم با آب زغال اخته و هم با عصاره آن اتفاق می افتد.
هم چنین مطالعات نشان می دهد که زغال اخته دارای اثرات ضد دیابت بوده و هم چنین حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و سطح قند خون را کاهش می دهد.
6. مبارزه با عفونت دستگاه ادرار
عفونت های دستگاه ادراری (UTI) یک مشکل شایع برای زنان است. مطالعات نشان داده که آب زغال اخته می تواند به جلوگیری از این نوع عفونت ها کمک کند. این مواد ضد چسب نامیده می شوند و از اتصال باکتری هایی مانند E. coli به دیواره مثانه شما جلوگیری می کنند.
7. کاهش آسیب عضلانی بعد از ورزش شدید
ورزش شدید می تواند منجر به درد عضلانی و خستگی شود. استفاده از مکمل های بلوبری آسیب هایی را که در سطح مولکولی ایجاد می شوند، کاهش داده و درد و عملکرد عضلانی را به حداقل می رساند.

عوارض جانبی
بلوبری وقتی به میزان متوسط خورده شود، هیچ اثر سوء شناخته شده ای در افراد سالم ندارد.
حرف آخر
بلوبری منبع خوبی از ویتامین K1، ویتامین C، منگنز و چندین ترکیب گیاهی مفید دیگر مانند آنتوسیانین ها می باشد. خوردن زغال اخته به طور منظم ممکن است از بیماری قلبی جلوگیری کند، سلامت مغز را بهبود بخشد و به سطح متوسط قند خون کمک کند.