تغذیهخواص مواد غذایی

خواص انجیر + دانستی های شگفت انگیز انجیر برای سلامت بدن

انجیر از قدیمی ترین میوه هایی است که توسط انسان مصرف می شود. انجیر طعم و بافت منحصر به فردی دارد، شیرین و جویدنی است. انجیر خشک در طول سال در دسترس است در حالی که انجیر تازه از ابتدای تابستان تا اوایل پاییز می باشد. برای کسب اطلاعات بیش تر درباره خواص انجیر برای سلامت بدن با ما همراه باشید.

انجیر چیست؟

انجیرها میوه ای بیضی شکل یا گلابی شکل و در رنگ های سفید، سبز، قرمز، زرد، بنفش و سیاه هستند. می توانید آن را به صورت تازه و خشک و یا عصاره آن را در دستور العمل های مختلفی (دسر و ژله) گنجانید.

انجیر

تاریخچه انجیر

نام “انجیر” از یک کلمه لاتین به نام “ficus” و یک اسم قدیمی عبری به نام “feg” منشأ گرفته است. انجیر بومی هند و ترکیه می باشد. کاوش ها نشان می دهد که قدمت انجیر به 5000 سال قبل از میلاد باز می گردد. حتی از آن در کتاب مقدس به عنوان نشانه صلح و سعادت یاد شده است.

نکته: ارزش غذایی انجیر خشک بیشتر از انجیر تازه است. یک عدد انجیر خشک به اندازه خوردن تخم مرغ، خوب است. انجیر چه تازه و چه خشک، سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمند است.

میزان ارزش غذایی انجیر

انجیر نیروگاهی از عناصر مغذی مختلف است. آن ها غنی از عناصر غذایی گیاهی، آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها هستند. انجیر خشک بسیار غنی از مواد معدنی و ویتامین ها است. انجیر منبع غنی از قند های طبیعی و فیبر محلول است. در ادامه آنچه را که باید در مورد انجیر بدانید، بیان شده است.

ارزش غذایی

  • کالری: 4%
  • کربوهیدرات: 15%
  • پروتئین: 1.5%
  • چربی کل: 1%
  • کلسترول: 0%
  • فیبر غذایی: 7%

ویتامین ها

  • فولات: 1.5%
  • نیاسین: 2.5%
  • پیریدوکسین: 6%
  • ریبوفلاوین: 4%
  • تیامین: 5%
  • ویتامینA: میزان 5%
  • ویتامین C: میزان 3%
  • ویتامین E: میزان 1%
  • ویتامین K: میزان 4%

الکترولیت ها

  • سدیم: 0%
  • پتاسیم: 5%

مواد معدنی

  • کلسیم: 3.5%
  • مس: 8%
  • آهن: 5%
  • منیزیم: 4%
  • منگنز: 5.5%
  • روی: 1%

مواد مغذی فیتو

  • کاروتن
  • لوتئین
  • زاگزانتین

خواص انجیر

انجیر دارای خواص بی شماری برای سلامت بدن، پوست و مو می باشد.

🔔 بیشتر بدانید: خواص انجیر + کاربرد آن برای پوست و مو

خواص انجیر برای سلامتی

انجیر خواص بی شماری دارد، در این جا 16 مزیت مصرف انجیر، برای سلامتی بیان شده است.

1. رفع یبوست

1. اگر برای تنظیم صحیح سیستم هضم خود به رژیم غذایی با فیبر بالا نیاز دارید، انجیر یکی از ضروریات این رژیم غذایی است؛ زیرا با خوردن آن احساس سیری می کنید و مانع از پرخوری می شود.

2. فیبر برای هضم غذا بسیار مناسب است و انجیر مملو از فیبر غذایی است که به حرکت روده سالم کمک کرده و یبوست را برطرف می کند، سلامت کلی دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

  • 2-3 عدد انجیر را 1 شب در آب خیس کنید.
  • صبح روز بعد با 1 قاشق غذا خوری عسل میل کنید.
از دیگر خواص انجیر رفع یبوست است.

2. سلامت قلب را بهبود ببخشید

انجیر دارای تری گلیسیرید، آنتی اکسیدان و هم چنین حاوی فنل ها و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد که باعث کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی می شوند. انجیر سطح تری گلیسیرید را در خون شما کاهش می دهد و به بهبود سلامت قلب کمک می کند. تری گلیسیرید ذرات چربی در خون است که علت اصلی بیماری های قلبی، عروقی است.

3. کاهش کلسترول

انجیر حاوی پکتین است، یک فیبر محلول که به عنوان کاهش دهنده سطح کلسترول شناخته شده است. فیبر موجود در انجیر، کلسترول اضافی موجود در سیستم گوارشی شما را پاک کرده و برای از بین بردن آن را به روده ها منتقل می کند. همچنین انجیر حاوی ویتامین B6 است که مسئول تولید سروتونین است. سروتونین روحیه شما را افزایش و باعث کاهش کلسترول می شود.

نکته: انجیر خشک کلسترول کلی را کاهش می دهد؛ زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و فیتواسترول است که باعث کاهش سنتز کلسترول طبیعی در بدن می شود.

4. جلوگیری از سرطان روده بزرگ

دانه های بی شمار انجیر حاوی مقادیر بالایی موسین است که مواد زائد و مخاط روده بزرگ را جمع می کند و آن ها را از بدن خارج می کند. هم چنین انجیر داری فیبر فراوان است. مصرف منظم انجیر به خاطر دارا بودن فیبر می تواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

5. درمان کم خونی

آهن یکی از اجزای اصلی هموگلوبین است. انجیر حاوی آهن است، مصرف انجیر خشک باعث بهبود سطح هموگلوبین در خون می شود. کمبود آهن در بدن می تواند باعث کم خونی و فقر آهن شود. اگر بیمار هستید یا تحت عمل جراحی قرار گرفته اید، انجیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا سطح آهن را در بدن افزایش داده و به طور موثر با این مشکل مقابله کنید.

6. کاهش سطح قند در بیماران دیابتی

نه فقط میوه بلکه برگ ها نیز مزایایی برای سلامتی شما دارند. برگ انجیر دارای خواص شگفت انگیزی است که به تنظیم سطح گلوکز خون کمک می کند. می توانید برگ انجیر را به صورت چای مصرف کنید. به 2 روش زیر چای برگ انجیر را تهیه کنید.

روش اول:

  • ابتدا 4-5 برگ انجیر را در آب فیلتر شده بجوشانید.
  • سپس آن را صاف کنید.
  • به صورت چای بنوشید.

روش دوم:

  • می توانید برگ انجیر را خشک کرده و خرد کنید تا پودر شود.
  • 2 قاشق غذاخوری از این پودر را به یک لیتر آب اضافه کنید و آن را بجوشانید.
  • سپس آن را صاف کنید.
  • آن را به صورت گرم یا سرد بنوشید.

7. جلوگیری از سرطان پستان

انجیر از آن دسته میوه هایی است که بیشترین مقدار فیبر را در خود دارد. زنانی که در دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی فیبر غذایی بیشتری مصرف می کردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان بودند. عصاره انجیر و انجیر خشک به عنوان عناصری شناخته شده است که به جلوگیری از سرطان پستان در دوران یائسگی کمک می کند.

8. تقویت استخوان ها

انجیر حاوی کلسیم، پتاسیم و منیزیم است و باعث بهبود تراکم استخوان می شود. کلسیم برای حفظ سلامت استخوان ها بسیار مهم است و انجیر یکی از بهترین منابع آن است.

9. غنی از آنتی اکسیدان

انجیر نیروگاهی از آنتی اکسیدان ها است و رادیکال های آزاد بدن را خنثی می کند و با بیماری ها مقابله می کند. انجیر منبع غنی از آنتی اکسیدان های فنلی است. آنتی اکسیدان های موجود در انجیر، لیپوپروتئین های موجود در پلاسما را غنی کرده و آن ها را از اکسیداسیون بیشتر محافظت می کند.

10. کاهش فشار خون بالا

وقتی کمتر پتاسیم و بیشتر سدیم مصرف می کنید، تعادل سدیم و پتاسیم را در بدن بر هم می زند و زمینه فشار خون را هموار می کنید. مطالعات نشان می دهد که قرار دادن انجیر در رژیم غذایی به طور روزانه به کاهش فشار خون کمک می کند. فیبر، پتاسیم، امگا 3 و امگا 6 موجود در انجیر خطر ابتلا به فشار خون را کاهش می دهد.

11. افزایش استقامت جنسی

انجیر به عنوان یک مکمل عالی برای باروری و استقامت جنسی در نظر گرفته می شود. انجیر غنی از کلسیم، آهن، پتاسیم و روی می باشد. آن ها هم چنین سرشار از منیزیم، ماده معدنی مورد نیاز برای تولید هورمون های جنسی آندروژن و استروژن هستند.

انجیر به انواع مختلف اختلالات جنسی مانند عقیمی، اختلال نعوظ و اشتهای جنسی کمک می کند. هیچ پشتوانه قوی علمی وجود ندارد، اما در بسیاری از فرهنگ ها، انجیر به عنوان نماد باروری در نظر گرفته می شود. همچنین یک اسید آمینه تولید می کند که مسئول افزایش تولید اکسید نیتریک است که باعث گسترش رگ های خونی و افزایش جریان خون در تمام قسمت های بدن، از جمله اندام های جنسی می شود.

نکته: انجیرها را یک شب در شیر خیس کنید و روز بعد بخورید تا توانایی های جنسی شما افزایش یابد.

12. درمان آسم

انجیر غشای مخاطی را مرطوب کرده و بلغم را تخلیه می کند و در نتیجه علائم آسم را تسکین می دهد. برای تسکین آسم می توانید آب انجیر نیز مصرف کنید.

یک روش کارآمد برای مقابله با آسم برونش:

مواد لازم + طرز تهیه:

  • 1 قاشق غذا خوری دانه های شنبلیله پودر شده
  • 1 قاشق غذاخوری عسل
  • 5 – 10 عدد انجیر
  • انجیر را له کنید و دانه های شنبلیله، عسل را به آن اضافه کنید.
  • خوب هم بزنید تا یک دست شود.
  • سپس آن را مصرف کنید.

13. کاهش درد گلو

انجیر یک درمان طبیعی برای التهاب لوزه است، به کاهش تورم و تحریک ناشی از بیماری کمک می کنند. با استفاده از انجیر و آب گرم یک خمیر درست کنید و آن را روی گلوی خود بمالید. این باعث کاهش درد و آرامش گلو می شود.

14. جلوگیری از تخریب ماکولا

تحلیل و از بین رفتن ماکولا دلیل اصلی کاهش بینایی در افراد مسن است. انجیر از آن جا که حاوی مقدار زیادی ویتامین A است، بینایی شما را تقویت کرده و از تحلیل رفتن ماکولا جلوگیری می کند. ویتامین A یک آنتی اکسیدان است که سلامت چشم را بهبود می بخشد. از چشم در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند و از آسیب شبکیه چشم جلوگیری می کند.

نکته: خوردن نصف فنجان انجیر به اندازه نوشیدن نصف فنجان شیر، موثر است.

15. منبع خوب انرژی

افزودن انجیر به رژیم غذایی یک روش مطمئن برای افزایش سطح انرژی است. کربوهیدرات ها و قند موجود در انجیر درصد انرژی بدن شما را افزایش می دهد.

16. رفع بی خوابی

گنجاندن انجیر در رژیم غذایی باعث افزایش کیفیت خواب شما می شود، زیرا اسید آمینه تریپتوفان موجود در انجیر به سنتز ویتامین B3 در بدن شما کمک می کند که ملاتونین ایجاد کند. در این صورت بی خوابی را از بین می برد.

نکته: انجیر منبع غنی ازویتامین B3 و منیزیم است. کمبود منیزیم و ویتامین B3 در بدن باعث استرس و تحریک پذیری می شود که منجر به بی خوابی می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

خواص انجیر برای پوست و مو

  • پیشگیری از چین و چروک
  • جوان سازی پوست
  • درمان جوش و زگیل
  • آب رسانی پوست
  • حالت دادن به مو
  • تقویت و رشد مو

چگونه انجیر را در وعده غذایی خود بگنجانید؟

انجیر میوه ای فوق العاده شیرین و طعم است و دارای دانه های ترد است. سعی کنید آن را در وعده غذایی خود بگنجانید. انجیر به روش های مختلفی مصرف می شود. که عبارت اند از:

  1. می توانید به صورت تازه و در میان وعده میل کنید.
  2. می توانید آن را به صورت خشک و مانند آجیل میل کنید.
  3. می توانید از آن مربا تهیه کنید و در وعده های غذایی، میان وعده و صبحانه میل کنید.
  4. می توانید در ژله یا اسموتی ها ی خود آن را اضافه و میل کنید.
  5. انجیر را پوره کرده و با سرکه و روغن زیتون ترکیب کنید تا یک سس سالاد خانگی سالم و خوش طعم داشته باشد.
  6. انجیر تازه یک افزودنی عالی برای سالاد، کیک و بستنی است.
  7. انجیر خشک از مقدار قند بیشتری نسبت به میوه های تازه برخوردار است، بنابراین می توانید انجیرها را خرد کرده و به دسرها و غذاهای شیرین دیگر اضافه کنید تا نوعی شیرینی به آن ها اضافه شود.
مصرف انجیر در میان وعده

طرز تهیه مربای انجیر

شما می توانید با استفاده از دستورالعمل زیر مربا انجیر را تهیه و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.

مواد لازم:

  • 1 فنجان انجیر
  • 1/2 فنجان آب
  • 1.5 فنجان شکر
  • 1/4 فنجان آب لیمو تازه

طرز تهیه:

  • ابتدا انجیر ها را با استفاده از چاقو برش می زنیم.
  • سپس انجیرها را با شکر در یک ظرف ریخته و بر روی شعله حدود 15 دقیقه هم بزنید.
  • صبر کنید تا شکر حل شود و انجیر آبدار شود.
  • سپس آب لیمو و آب را به آن اضافه کنید و بجوشانید.
  • مخلوط را هم بزنید تا شکر باقی مانده در ظرف کاملا حل شود.
  • مخلوط را روی حرارت متوسط ​​بپزید تا نرم و غلیظ شود و به بافتی شبیه مربا برسد.
  • این فرایند حدود 30 – 40 دقیقه طول خواهد کشید.
  • مربا را به شیشه ها منتقل کنید و بگذارید تا در دمای اتاق با درپوش خنک شوند.
  • می توانید مربا را برای چند ماه در یخچال نگه دارید.
تهیه مربا

احتیاط در مصرف انجیر

انجیر حاوی فروکتوز است و باید در حد متوسط ​​مصرف شود. افردی که پوستی حساس و یا سابقه حساسیت دارند، از خوردن و یا استفاده ماسک انجیر بر روی پوست جدا خود داری کنند.

مصرف زیاد انجیر باعث ایجاد عوارضی مانند: استفراغ، اسهال و حتی خارش پوست می شود.

نکته: هرگز، انجیر نارس مصرف نکنید، زیرا باعث ایجاد حساسیت شدید در اطراف دهان و لب می شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا