
امروزه در دنیا مشکل بسیاری از افراد، خستگی فکری ناشی از کار و فعالیت های روزمره است. ممکن است در حال انجام کاری باشید و بعد از انجام آن مجبور باشید بلافاصله به سراغ کارهای دیگری بروید، خستگی زیاد در بدن و ذهن شما موجب می شود که نتوانید کارهای بعدی را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. توصیه های موجود در این مقاله به شما کمک می کند تا خستگی ذهن خود را درمان کرده و بتوانید تمام کارهای خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. (بدون ذره ای خستگی)
راهکارهایی برای درمان خستگی فکری
1. رژیم غذایی متعادل داشته باشید

یکی از عوامل عدم احساس خستگی این است که سطح انرژی خود را افزایش داده و با قدرت و انرژی کارهای خود را انجام دهید. مصرف غذا های مقوی از تمام گروه های مواد مغذی به شما کمک می کنند تا انرژی خود را افزایش داده و دیگر نگران خستگی های ناشی از فعالیت زیاد نباشید.
2. به صورت منظم ورزش کنید

فواید ورزش کردن در تمام زمینه های سلامتی بدن اثبات شده است. هنگامی که ورزش می کنید اندروفین بدن شما آزاد شده و به بالا بردن سطح انرژی شما کمک می کند و توانایی شما در انجام کار ها را افزایش می دهد. همچنین ورزش کردن به داشتن خوابی دلچسب و آرام نیز کمک می کند.
3. آب به مقدار کافی بنوشید
اگر آب کافی به بدن شما نرسد، امکان کاهش انرژی در بدن شما افزایش پیدا می کند. همچنین خشک شدن دهان باعث خوابی نا آرام، خروپف، گرفتگی صدا و گرفتگی پا می شود.
علاوه بر این کمبود آب بدن هوشیاری شما را کاهش داده و باعث عملکرد ضعیف ذهن شما می شود.
4. به مقدار کافی بخوابید
اگر می خواهید سطح انرژی خود را در طی روز حفظ کنید، به میزان مورد نیاز برای بدن (8 ساعت در روز) استراحت کنید، قبل از خواب آرام باشید و برخی از کشش های ملایم را انجام دهید. کیفیت خواب خود را با تمیزی مکان و حفظ دمای مناسب بهبود بخشید.
5. آلرژی های خود را برطرف کنید

مواد شیمیایی که در بدن به منظور مقابله با واکنش های آلرژیک آزاد می شوند، احساس خستگی مغز و بدن شما را افزایش می دهند، مواد شیمیایی که بدین منظوردر بدن آزاد می شوند، می توانند التهاب سینوس ها و مجاری تنفسی را افزایش داده و باعث کمبود خواب شما می شوند و جلوگیری از آزاد شدن این مواد می تواند به افزایش انرژی شما کمک کند، بنابراین اگر مبتلا به آلرژی هستید حتما اقدام به درمان آن نمایید.
6. استرس خود را کاهش دهید

استرس می تواند انرژی شما را در طی روز از بین ببرد. هورمون های استرس قابلیت دارند بر روی الگوی خواب، سیستم های بدنی و سلامت کلی بدن شما تاثیر منفی بگذارد. بنابراین اگر قصد دارید خستگی های فکری خود را درمان کنید، به هر روشی که می توانید استرس خود را کاهش دهید.
7. تست سلامت روان انجام دهید
به صورت منطقی با خودتان صحبت کنید و ببینید کدام الگو های ذهنی و رفتاری شما موجب خستگی ذهنتان می شود. علائم اضطراب شامل احساس نگرانی، تحریک پذیری و عصبی بودن است. علائم افسردگی شامل احساس ناراحتی، بی قراری و ناامیدی است. هر دو شرایط می توانند به الگوی ناسالم خواب منجر شده و باعث خستگی شوند.
“احساس خستگی و ضعف نشانه چیست؟ راهکار هایی برای درمان آن“
8. کمتر بنشینید
بلند شوید و حرکت کنید و انرژی خود را از طریق تحرک افزایش دهید و از خسته شدن ذهن خود جلوگیری نمایید. عادت کنید که به صورت مداوم ورزش کرده و از این طریق به افزایش انرژی خود کمک کنید و از خسته شدن ذهن خود جلوگیری کنید.
9. منابع غذایی دارای آهن را فراموش نکنید

دلیل بروز کم خونی کمبود آهن بدن است که می تواند موجب خسته شدن ذهن شما شود و دلیل آن سطح پایین هموگلوبین است که انتقال اکسیژن به بافت ها و اعضای بدن را کاهش می دهد و موجب خستگی ذهن شما می شود.
10. وعده های غذایی کم حجم و مکرر داشته باشید

از نظر علمی خوردن وعده های کوتاه مدت غذایی می تواند مفید تر از 3 وعده غذایی بزرگ باشد. زیرا این وعده های غذایی کوچک قند خون شما را ثابت می کنند از خستگی ذهن شما جلوگیری می کنند.
11. اگر سیگاری هستید، سیگار را ترک کنید
کشیدن سیگار می تواند اکسیژن ورودی به بدن و دستگاه تنفسی شما را کاهش دهد و باعث می شود ذهن شما خسته شود. بنابراین یکی دیگر از راهکار های درمان خستگی فکری صرف نظر از مصرف دخانیات است.
12. روش های آرامش ذهن را یاد بگیرید
وقت بگذارید تا کاملاً راهکار های آرامش ذهنی را یاد بگیرید، آرام شوید و همه چیز را رها کنید. سعی کنید تکنیک هایی مانند: نفس عمیق، کشش های ملایم و مدیتیشن را جزء عادات روزانه خود قرار دهید و از این طریق از خسته شدن ذهن خود جلوگیری می کنید.
13. به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید

اگر احساس می کنید خستگی شما به نوعی غیرمعمول است یا با علائم دیگری همراه می شود، ممکن است وقت آن رسیده باشد که به پزشک خود مراجعه کنید. کمبود انرژی می تواند نتیجه یک بیماری زمینه ای باشد و بهتر است این احتمال را بررسی کنید.