خبری ناگوار برای رانندگان گوشی باز (دوربین هوشمند)

در این مقاله به بررسی دوربین های هوش مصنوعی پرداخته می شود که قابلیت تشخیص افرادی را که در حین رانندگی از گوشی استفاده می کنند را دارد.
اگر از جمله افرادی هستيد كه به طور مرتب در حين رانندگی از گوشی استفاده می كنيد، ديگر با نصب دوربين های هوش مصنوعی قادر به چنين كاری نخواهيد بود.
با وجود این که همه ما می دانیم كه استفاده از گوشی در حين رانندگی کار بسیار خطرناکی می باشد، اما با این حال برخی از افراد به اين موضوع توجه نمی كنند و تا زمانی که اتفاق ناگواری را تجربه نکنند به کار خود ادامه خواهند داد و می گویند تا زمانی که دیده نشویم، مشکلی نیست.
حتی راهکارهایی مانند تذکر یا جريمه های كلان نيز نتوانسته است جلو این گونه افراد را بگيرد، با این حال حوزه فناوری راهکاری جهت مقابله با این گونه افراد پیشنهاد کرده است.
يک شركت استراليايی به نام Acusensus، دوربين های جديدی را بر مبنای فناوری هوش مصنوعی اختراع كرده است.
الکس جانینک مدیر عامل شرکت Acusensus می گوید انگیزه اصلی وی از ساخت این تکنولوژی جدید مرگ دوست صمیمی وی در تصادف بوده است.

این تکنولوژی از یک سیستم مجهز به حسگرهای راداری استفاده می کند که می تواند خودروها را به صورت اتوماتیک شناسایی کند و تصاویر گرفته شده از سرنشینان خودروها را به کمک هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل و سپس برای بررسی نهایی به یک کاربر ارسال کند.
این سیستم می تواند در هر شرایط آب و هوایی، هم در روز و هم در شب به خوبی کار کند و حتی اگر سرعت یک خودرو ۳۰۰ کیلومتر در ساعت باشد از آن عکس بگیرد و تصاویر آن را تجزیه و تحلیل کند و در صورتی که در حال استفاده از گوشی باشند، اطلاعات مربوط به راننده را به طور رمزگذاری شده ذخيره كرده و سپس برای پليس ارسال می كند تا قبض جريمه صادر شود.
انتظار مي رود که اين سيستم از سال ۲۰۲۳ براي كنترل ۱۳۵ ميليون راننده در استراليا به كار گرفته شود. افرادی كه از طريق اين دوربين های هوش مصنوعی، به عنوان متخلف شناسايی می شوند ملزم به پرداخت ۲۳۰ دلار جريمه خواهند بود و پنج امتياز منفی نيز برای آن ها در نظر گرفته خواهد شد. این دوربين ها در كشورهایی همچون هند و كانادا نيز در حال آزمايش هستند.

این تکنولوژی برای اولین بار در سیدنی به صورت یک دوره سه ماهه هشدار اجرا شد و افرادی که توسط این دوربین ها شناسایی می شدند، تنها یک نامه اخطار دریافت می کردند.
شایان ذکر است که این تکنولوژی در طول دوره آزمایشی، موفق به شناسایی ۱۱ هزار نفر شد که هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده می کردند.
ملیندا پیوی (وزیر راه):
“این خیلی خطرناک است که هنگام رانندگی به مسیر دقت نکنید و به همین دلیل است که ما انتظار داریم این تکنولوژی (دوربین های هوش مصنوعی) تاثیر مثبتی در ارتقا رفتار رانندگان و افزایش ایمنی جاده ها داشته باشد.”
