ورزشی

ورزش جودو چیست؟ این ورزش برای چه کسانی مناسب است؟

جودو در زبان ژاپنی به معنای “راه آرام” است. “حداکثر کارایی با حداقل تلاش” و “رفاه متقابل و منفعت برای همه”، اجزای مهم فلسفه جودو هستند.

جودو در ژاپن از هنر رزمی جوجیتسو حدود 125 سال پیش توسعه یافت و بر کنترل حریف بدون آسیب رساندن به آن ها، از طریق پرتاب، پین و برای رقبای پیشرفته، تکنیک های ارسال چوک و میله بازو تأکید می کند. در ایجاد جودو، از تکنیک های خطرناک جوجیتسو اجتناب شد و سیستمی ایجاد شد که بسیار ایمن و در عین حال بسیار مؤثر است.

جودو هم یک هنر رزمی و هم یک ورزش بین المللی است. برخلاف بسیاری از هنرهای رزمی، در سطح بین المللی استاندارد شده است.

جودو چیست؟

جودو یک ورزش رزمی ژاپنی است که به معنی راه نرمی، شیوه ظریف یا راه ملایمت و مدارا است. منشأ آن، هنر جنگی تن به تن سامورایی‌ ها، جوجیتسو با بیش از سه هزار سال تاریخ است و جودو نسخه ی ورزشی و بسیار لطیف تر جوجیتسو است که به پرتاب ها و تکنیک های گلاویزی و خاک می پردازد.

بنیان گذار جودو چه کسی بود؟

جودو توسط دکتر جیگارو کانو تاسیس شد. پروفسور کانو یک تمرین کننده بسیار ماهر در چندین سبک جوجیتسو بود. او تکنیک های کم خطرتر را از سبک های مختلف جوجیتسو انتخاب کرد.

پروفسور کانو مدرسه جودو کودوکان را در سال 1882 در توکیو ژاپن تأسیس کرد. کودوکان همچنان یک مدرسه مشهور جهانی برای آموزش جودو است. آموزش برای دانش آموزان ژاپنی و خارجی ارائه شده است. جودوی که امروزه تمرین می شود هنوز به نام کودوکان جودو نامیده می شود.

پروفسور کانو دو اصل کودوکان جودو را که در زیر نشان داده شده است، اعلام کرد. اولی «جیتا کیوی» به معنای رفاه و منفعت متقابل است. شرکت کنندگان در این ورزش رزمی، صرفا به نفع خود شرکت نمی کنند بلکه به دیگران نیز کمک می کنند.
دومی، “Seiroyku Zenyo” مخفف حداکثر کارایی است. استفاده از این اصل جودو باعث می شود از یک عمل یا واکنش حریف برای رسیدن به پیروزی موثرتر و آسان تر استفاده شود.

یکی از آرزوهای پروفسور کانو این بود که ببیند این ورزش ماندگار شده و به عنوان یک ورزش المپیک پذیرفته شود. پروفسور کانو در سال 1938 در بازگشت از یک نشست موفقیت آمیز با شورای بین المللی المپیک درگذشت. جودو از سال 1964 در المپیک پذیرفته شد.

ویژگی های جودو چیست و برای چه کسانی مناسب است؟

این ورزش مانند همه ورزش‌ ها، دارای یک سری قوانین سختگیرانه است که بر رقابت حاکم است و ایمنی را تضمین می‌ کند. برای کسانی که می خواهند مهارت های خود را بیازمایند، این فرصت را برای رقابت در تمام سطوح مهارت، از مسابقات باشگاهی گرفته تا مسابقات ملی و بازی های المپیک ارائه می دهد. برای مردان و زنان و پسران و دختران، تقسیم بندی وزنی جداگانه وجود دارد.

ورزش جودو

این ورزش بیشتر به خاطر تکنیک های پرتاب دیدنی اش شناخته شده است، اما همچنین شامل دست و پنجه نرم کردن قابل توجه روی زمین با استفاده از پین های تخصصی، نگهدارنده های کنترلی، قفل بازوها و تکنیک های خفگی جودو است. همچنین بر ایمنی و فعالیت بدنی کامل برای آمادگی عالی تاکید دارد و برای راحتی و ایمنی روی تشک های مخصوص انجام می شود.

این ورزش، از این نظر منحصر به فرد است که تمام گروه های سنی، هر دو جنس و اکثر افراد معلول می توانند با هم در یادگیری و تمرین این ورزش شرکت کنند.

جودو یک فعالیت ارزان قیمت در تمام طول سال است که برای افراد از همه طبقات اجتماعی جذاب است. بسیاری از افراد بالای شصت سال و همچنین پسران و دختران بسیار جوان از این ورزش لذت می برند.

همچنین انضباط شخصی و احترام به خود و دیگران را توسعه می دهد. جودو ابزاری را برای یادگیری اعتماد به نفس، تمرکز و مهارت های رهبری و همچنین هماهنگی فیزیکی، قدرت و انعطاف پذیری فراهم می کند.

به عنوان یک ورزش که از یک هنر رزمی تکامل یافته است، کنترل کامل بدن، تعادل خوب و عملکرد انعکاسی سریع را توسعه می دهد. مهم‌ تر از همه، ذهن واکنش‌ دهنده‌ ای ایجاد می‌ کند که به خوبی با همان بدن هماهنگ است.

فواید جودو

این ورزش فواید زیادی دارد. تمرینات آن برای کمک به افزایش قدرت، استقامت، انعطاف پذیری و تعادل طراحی شده اند. آموزش تکنیک های صحیح افتادن و غلت زدن به جلوگیری از آسیب کمک می کند.

یکی دیگر از فواید فیزیکی این ورزش، پیشگیری از پوکی استخوان است. جنبه‌ های مبارزه آن، به استحکام استخوان‌ ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌ کند. این مزیت می تواند برای زنان مهم باشد و مزیتی است که در بیشتر ورزش ها یا هنرهای رزمی دیگر به دست نمی آید.

جودو فواید دفاع شخصی مهمی نیز دارد. اکثریت قریب به اتفاق دعوا ها در زمین به پایان می رسد. جودو شامل روش های موثر برای کنترل حریف در زمین و همچنین روش هایی مانند چوک و میله بازو برای وادار کردن حریف به تسلیم شدن است.

جودو همچنین مزایای ذهنی و اجتماعی متعددی را به همراه دارد. این ها شامل توسعه پشتکار و سرسختی ذهنی و تأکید بر خودسازی مستمر فرد است. بسیاری از اصول جودو را می توان در تمام جنبه های زندگی و همچنین روی تشک به کار برد.

منبع: hanabijudo

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا