آشپزیتغذیه

جوجه ترش مجلسی

مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و مجلسی ایرانی هاست. امروزه مرغ را با ادویه های مختلف مخلوط می کنند و طعم های جدیدی را برای ما فراهم می کنند؛ یکی از غذاهای پرطرفدار که با مرغ تهیه می شود و غذای اصیل شمالی محسوب می شود مرغ ترش است.

در مقاله های قبل برای شما آموزش غذاهای شمالی مانند طرز تهیه خورشت قلیه ماهی و میرزا قاسمی … را تهیه کرده بودیم در این مقاله برایتان طرز تهیه جوجه ترش مجلسی را تهیه کرده ایم تا از آن لذت ببرید؛ با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه جوجه ترش مجلسی

  • 500 گرم سینه مرغ
  • 1 عدد پیاز درشت
  • 3 قاشق رب انار ترش
  • 4 قاشق گردو آسیاب شده
  • 1 قاشق چای خوری پودر سیر
  • 1 قاشق چای خوری زردچوبه
  • 1 قاشق چای خوری سرخالی فلفل
  • نمک میزان لازم
  • 1 قاشق چای خوری سرپرآبلیمو
  • نصف قاشق چای خوری دارچین
  • 1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • 3 قاشق غذا خوری ماست پرچرب
  • 2 قاشق غذاخوری رب آلوچه ترش
  • در صورت نیاز نیم کیلو برنج

طرز تهیه جوجه ترش مجلسی

جوجه ترش مجلسی

ابتدا مرغ را کبابی خرد کنید و بشورید. پیاز را رنده کنید (می توانید آب پیاز را بگیرید و فقط از آب آن استفاده کنید.) و به آن نمک، فلفل، پودر سیر، زعفران دم کرده، رب انار، رب آلوچه، گردو آسیاب شده و ماست اضافه کنید.

مواد را به خوبی مخلوط کنید و تا روز بعد داخل یخچال استراحت دهید. شمالی ها سبزی معطر به اسم چوچاق دارند که تقریبا مختص به این غذا است در صورت امکان یک قاشق چوچاق نیز به آن اضافه کنید.

آب را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و برنج ها را داخل آب جوش بریزید تا بپزد.

برای تهیه جوجه ترش مجلسی تا زمانی که برنج مقداری نرم شود جوجه ها را به سیخ بکشید و کنار بگذارید.

یک دانه برنج را از قابلمه بیرون بیاروید و بخورید اگر دور آن نرم شده بود و فقط وسط آن خام بود زمان آن است که برنج را آبکش کنید سپس دم کنید.

جوجه ها را روی منقل کبابی کنید یا اگر دسترسی به منقل ندارید جوجه ها را به سیخ چوبی بکشید. داخل تابه مقداری کره بریزید و سرخ کنید.

غذای شما آمده است برنج را در دیس بریزید و کنار آن را با کباب و گوجه تزیین کنید.

نکات طلایی

  • این غذا هر چه ترش تر باشد مزه لذیذ تری دارد البته بستگی به ذائقه شما دارد.
  • اگر از سیخ چوبی استفاده می کنید از 4 ساعت قبل سیخ ها را داخل آب خیس کنید تا آب جوجه ها را به خود نکشد و جوجه شما خشک نشود.
  • روی منقل زغالی باد نزنید چون باعث می شود گردوها بسوزد.
  • سرخ کردن مرغ ها در کره طعم لذت بخشی به غذای شما می دهد.
  • بهتر است مقداری گوجه و فلفل نیز در کنار کباب ها سرخ کنید.
  • حتما حداقل 8 ساعت به مواد استراحت دهید تا مزه ترش به خود بگیرد.
  • اگر می خواهید روی زغال مرغ ها را کباب کنید حواستان باشد تا زغال به صورت یکدست در منقل روشن شده باشد در غیر اینصورت یکدست سرخ نمی شوند.
  • می توانید به جای برنج سیب زمینی سرخ کنید و در کنار این غذای خوشمزه میل کنید.

مقاله مرتبط: طرز تهیه سیب زمینی سرخ شده رستورانی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا