
گذشت زمان موجب می شود که رسوبات چربی در امتداد دیواره های شریانی جمع شوند. ممکن است اسامی زیادی را در مورد گرفتگی عروق شریان ها شنیده باشید. گرفتگی شریان ها موجب تنگ شدن عروق می شود و جریان خون را در قلب و سایر نقاط بدن محدود می کند. در این مقاله 9 ماده غذایی را ذکر کرده ایم که می تواند از گرفتگی عروق شما جلوگیری کند.
گرفتگی عروق قلبی چگونه اتفاق می افتد؟
گرفتگی شریان ها یکی از شایع ترین و عمده ترین عوامل گرفتگی عروق در ایالات متحده است. حدود 50% از علت مرگ و میر افراد ساکن در کشور های غربی گرفتگی شریان های بدن است، گرفتگی شریان ها یک بیماری التهابی مزمن است که عوامل خطرناک بسیاری دارد.
این بیماری التهابی را می توان با بسیاری ازمواد غذایی که در خانه مصرف می کنیم از بین برد. در این مقاله با ما همراه باشید تا 9 ماده غذایی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید به کمک آن ها بیماری گرفتگی عروق بدن خود را از بین ببرید.
مواد غذایی که می توان به کمک آن ها گرفتگی عروق بدن را از بین برد!
1) توت

این میوه میزان سلامتی بدن را افزایش می دهد که از جمله آن ها می توان به کاهش التهابات و بهبود سلامتی قلب اشاره کرد. توت سرشار از مواد معدنی، فیبر، ویتامین ها و ترکیبات گیاهی است. این موارد شامل آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی هستند که شناخته شده اند و به تقویت سلامت قلب کمک می کنند.
2) لوبیا

تحقیقات نشان داده اند که رژیم های غذایی که حاوی مقدار زیادی لوبیا است می تواند فشار خون را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد عروق قلبی می شود.

مواد مغذی درون گوشت ماهی بسیار است که از اصلی ترین مواد مغذی موجود در ماهی می توان به امگا3 اشاره کرد. این ماده مغذی درون گوشت ماهی باعث کاهش خطر گرفتگی شریان ها می شود.
مطالعات نشان می دهند که امگا 3 به کاهش مولکول های چسبنده سلولی کمک می کند، (پروتئین هایی که به سلول ها اجازه می دهند به یکدیگر و محیط اطراف آن ها بچسبند).
بدن شما در پاسخ به التهاب بدن، ملکول های چسبنده سلولی را آزاد می کند و این سلول ها باعث می شوند گرفتگی رگ های عروقی بدن از بین برود.
اگر می خواهید خطر ابتلا به گرفتگی شریان ها در شما کاهش یابد حتما مصرف ماهی را در وعده های غذایی خود قرار دهید.
3) گوجه فرنگی و محصولات تولید شده با گوجه فرنگی

گوجه فرنگی و محصولات تولید شده توسط گوجه فرنگی دارای ترکیبات گیاهی است که از جمله مزایای مصرف آن کاهش گرفتگی شریان های خونی بدن است.
برای مثال، گوجه فرنگی حاوی رنگدانه کاروتنوئید لیکوپن است که فواید چشمگیری برای سلامتی عروق بدن دارد.
مطالعات نشان می دهند که محصولات گوجه فرنگی غنی از لیکوپن می باشد. وجود این ماده در محصولات گوجه فرنگی می تواند به کاهش التهاب، تقویت کلسترول HDL (خوب) و کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند.
جالب اینجاست که ترکیب گوجه فرنگی پخته شده با روغن زیتون ممکن است بیشترین محافظت را در برابر گرفتگی عروق داشته باشد.
یک آزمایش 40 نفر نشان داد که خوردن سس گوجه فرنگی با روغن زیتون در مقایسه با گوجه فرنگی خام و سس گوجه فرنگی ساده بیشترین تأثیر را در کاهش مولکول چسبندگی و پروتئین های التهابی دارد.
روش های کاهش کلسترول برای سلامت قلب با تغییر سبک زندگی
4) پیاز

قسمتی از پیاز از جنس آلیوم است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. تحقیقات بسیاری نشان داده است که یک رژیم غذایی غنی از پیاز می تواند از گرفتگی عروق محافظت کند.
یک مطالعه 15 ساله نشان داده، مصرف سبزیجات دارای آلیوم مانند پیاز می تواند به کاهش خطر ابتلا به گرفتگی شریان ها کمک کند.
پیاز حاوی ترکیبات گوگردی است که به نظر دانشمندان می تواند به جلوگیری از التهاب رگ های خونی، جلوگیری از جمع شدن پلاکت ها در خون و افزایش در دسترس بودن اکسید نیتریک کمک کند. همه این اثرات ممکن است به محافظت در برابر گرفتگی شرایان ها کمک کرده و سلامت عروق را بهبود بخشد.
5) مرکبات

مرکبات ترکیباتی خوشمزه هستند و انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها از جمله فلاونوئید ها را فراهم می کنند.
فلاونوئید های مرکبات می توانند التهاب را کاهش دهند و از اکسید شدن کلسترول LDL (بد) رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کنند.
6) دانه های کتان

یک مطالعه نشان داد خرگوش هایی که بعد از یک رژیم غذایی با کلسترول بالا دانه کتان می خورند در مقایسه با حیواناتی که دانه کتان نمی خورند 40 درصد کاهش تشکیل پلاک را تجربه می کنند.
دانه های کتان حاوی secoisolariciresinol diglucoside هستند، آن ها یک ترکیب لیگنان ضد التهاب و کاهش دهنده کلسترول دارند که خواص آن با عدم گرفتگی شریان ها همراه است.
7) سبزیجات صلیبی

افزودن سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، کلم و گل کلم به رژیم غذایی می تواند به کاهش احتمال گرفتگی عروق کمک کند.
مطالعات نشان می دهد که مصرف سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر گرفتگی شریان ها ارتباط دارد و امکان ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
یک مطالعه بر روی 1500 زن نشان داد که خوردن سبزیجات چلیپایی با ضخامت پایین محیط شریان های کاروتید (CIMT) همراه است.
ارائه دهندگان خدمات بهداشتی از این اندازه گیری برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری مرتبط با تصلب شرایین توسط شخص استفاده می کنند.
8) چغندر

چغندر منبع غنی از نیترات است که بدن شما آن را به اکسید نیتریک تبدیل می کند، یک مولکول سیگنالینگ که در چغندر موجود است، بسیاری از نقش های اساسی را در بدن شما بازی می کند.
تولید اکسید نیتریک که توسط مصرف چغندر در بدن شکل می گیرد، التهاب در رگ های خونی را کاهش می دهد. مواد غذایی مانند: چغندر منبع عظیمی از نیترات است که این ماده موجود در مواد غذایی به بهبود عملکرد رگ های خونی و کاهش التهاب کمک می کند و می تواند از گرفتگی عروق بدن شما جلوگیری کند.
9) آجیل ها و دانه ها

آجیل ها و دانه ها منابع عظیمی از فیبر، پروتئین، چربی های مفید و ویتامین ها هستند. این مواد مغذی موجود در آجیل ها می توانند به عدم گرفتگی های موجود در عروق کمک کنند.