چگونه از هک شدن جلوگیری کنیم؟

از لحاظ فنی هر چیزی که به اینترنت وصل شود قابل هک شدن است. در این مقاله می خواهیم جلوگیری از هک شدن را به شما آموزش دهیم تا دستگاه های شخصی خود را در برابر نفوذ بیگانگان و افراد غیر مجاز حفظ کنید.
چگونه کار هکرها را سخت تر کنیم؟
ما نمی توانیم امنیت را 100% تضمین کنیم اما می توانیم تا حد امکان از هک شدن جلوگیری کنیم. در این مقاله ما به شما کمک می کنیم تا با استفاده از برخی روش های ساده، راه ورود به اطلاعات شخصی خود را برای هکر ها سخت تر کنید.

1- مهم ترین موضوع: بروزرسانی
امنیت دیجیتال خود را افزایش دهید. یعنی نرم افزار های خود را به روز کنید مخصوصا آنتی ویروس و برنامه هایی که به اینترنت متصل می شوند. هکرها می دانند که اکثر استفاده کنندگان از نرم افزارهای خاص، آن ها را به روزرسانی نمی کنند؛ بنابراین می توانند از آسیب پذیری های شناخته شده کمال استفاده را برای حمله به سیستم های قدیمی با نرم افزارهای قدیمی ببرند.
2- استفاده از رمز عبور سخت و مستحکم
کلاه برداران سایبری روی کسانی که از ایمیل و پسورد یکسانی استفاده می کنند حساب ویژه ای باز کرده اند، به این دلیل که اگر اطلاعات ورود شما به یک سایت را پیدا کنند به تمام حساب هایتان دسترسی دارند. سعی کنید پسورد ورود به حساب های حساس خود، نظیر ایمیل، اپل آیدی و… را متفاوت از یکدیگر انتخاب کنید.
از فرایند احراز هویت چند مرحله ای مخصوصا بر روی ایمیل تان استفاده کنید. با احراز هویت چند مرحله ای می توانید لایه های امنیتی بیشتری را به حساب کاربری خود اضافه کنید. کلاه برداران سایبری نیاز به دسترسی به تلفن همراه شما دارند تا بتوانند راحت تر به حساب های شما دسترسی داشته باشند.
3- اطلاعات کارت اعتباری خود را مداوم بررسی کنید
در امنیت آنلاین هم ممکن است تقلب صورت گیرد. برای جلوگیری از هک شدن گردش حساب های خود را به صورت دائم چک کنید تا هرگونه فعالیت مشکوکی را که در حال رخ دادن بود از آن جلوگیری کنید.
4- اگر به جعل هویت تان مشکوک شده اید بلافاصله اقدام کنید
افرادی که هویت جعل می کنند می توانند آبرو و اعتبار شما را به طور کامل از بین می برند. حتی آن ها می توانند مالیات های شما را دستکاری کنند. اگر فکر می کنید این موضوع کلاه برداری است هر چه زودتر اقدامات قانونی را انجام دهید تا از بروز صدمات جدی خودداری کنید.
5- هر چیزی را داخل تلفن همراه تان نگه ندارید
یکی از بزرگ ترین دلایل برای هک کردن گوشی دسترسی به اطلاعات بانکی شماست. اگر اطلاعات کارت های بانکی یا حساب هایتان را در گوشی خود ندارید در واقع چیزی برای هک کردن ندارید.
6- به روز رسانی تلفن
هک کردن جنگی است بین هکر و کمپانی نرم افزارها. هکر ها حفره های امنیتی ایجاد می کنند و کمپانی نرم افزارها این حفره ها را پوشش می دهند.
7- از وای فای عمومی و بلوتوث دوری کنید
بلوتوث ها و نقاط اتصال وای فای عمومی مسیری آسان برای دستیابی به اطلاعات شما است. حتی از همین راه می توان از حساب های بانکی تان نیز برداشت نمود.
در چه صورت متوجه می شویم سیستم ما هک شده؟
- خاموش شدن ناگهانی آنتی ویروس
- برنامه هایی که به هیچ وجه نصب نکرده اید روی سیستم تان نصب باشد
- پسورد هایتان از کار می افتند
- ایمیل های جعلی از حسابتان برای مخاطبانتان فرستاده شده
بعد از هک شدن چه کاری انجام دهیم؟
- آنتی ویروس خود را فعال کنید.
- برنامه های نصب شده خود را کنترل کنید و در صورت مشاهده نرم افزار اضافی آن را حذف کنید.
- پسوردهای خود را تغییر دهید.