
در مقاله قبل طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر خوشمزه و مجلسی را برای شما تهیه کردیم. همان طور که می دانید لیته جزو آن دسته از ترشی جاتی است که طرفداران زیادی دارد، به همین دلیل در این مطلب طرز تهیه ترشی لیته بادمجان خوشمزه را برای شما آماده کرده ایم.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته
بادمجان بزرگ | 10 عدد |
هویج بزرگ | 3 عدد |
سبزی ترشی 1 | به مقدار لازم |
گل کلم بزرگ | نصف گل کلم |
کرفس | 2 شاخه |
فلفل ترشی (زیاد تند نباشد) | خیلی کم |
سیر | 20 حبه |
گلپرساییده | 3 قاشق غذاخوری |
سیاهدانه | به مقدار کم |
سرکه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان
- سبزی ترشی شامل (جعفری، گشنیز، نعنا، ترخون، مرزه، ریحان، شوید، پیازچه، پونه، آویشن، شنبلیله و ساقه های تازه و سیر و برگ و ساقه جوان و ترد کرفس) می باشد.
- بادمجان ها را پوست بگیرید، سپس آن ها را جدا جدا داخل سبزی خرد کن به اندازه ای که می خواهید ریز باشند خرد کنید.
- سپس همه مواد را بشویید و بگذارید خشک شوند و آن ها را درشت خرد کنید.
- هنگام خرد کردن مواد ترشی لیته روی آن ها نمک بپاشید و بعد از خرد کردن آن ها را داخل صافی بریزید تا آب اضافی سبزیجات برود.
- سپس همه مواد ترشی را داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و روی آن ها گلپر و مقدار کمی سیاهدانه بریزید و مخلوط کنید.
- ترشی ها را داخل ظرف های مخصوص ترشی و در ظرفی که هوا نکشد بریزید و روی آن ها را با سرکه سفید بپوشانید و در ظرف را محکم ببندید که هوا داخل آن نرود.
- ظرف های ترشی را به مدت یک هفته داخل یخچال یا جایی خنک و تاریک نگهداری کنید تا جا بیفتد.

نکاتی درباره تهیه ترشی لیته بادمجان
🔹 این ترشی بلافاصله بعد از آماده شدن می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. اما بعد از 10 تا 15 روز می تواند به طعم اصلی و واقعی خود برسد. ترشی لیته در یخچال، به مدت طولانی قابل نگهداری است.
🔹 برای جلوگیری از کپک زدن ترشی لیته، دقت کنید که تمام موادی که در ترشی استفاده می شود به علاوه ظروف ترشی، کاملا خشک باشند و بادمجان ها را بعد از شستن کاملا خشک کنید.
🔹 بهتر است پوست سیر و هویچ را جدا کنید.