تغذیهکیک و شیرینی

طرز تهیه انواع سوهان خوشمزه به روش های خانگی

سوهان یکی از شیرینی ها و میان وعده های قدیمی ایران محسوب می شود. سوهان قم یکی از معروف ترین سوهان ها در ایران است و بیشترین و متنوع ترین نمونه سوهان در قم تهیه و تولید می شود. تاریخچه سوهان به زمان قاجار برمی گردد که در آن زمان به حلوا گندم نیز شهرت داشته است. بیشتر خاصیت سوهان به دلیل جوانه گندم بوده به همین دلیل پروتئین فراوانی دارد و منبع فوق ‌العاده‌ای از ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه ویتامین های گروه B و E آرام‌ بخش اعصاب و روان است. انواع دیگری از سوهان نیز وجود دارد که در این مطلب طرز تهیه سوهان عسلی، کنجدی، سوهان اصفهان و قم را برای شما تهیه کردیم.

سوهان عسلی

این نوع شیرینی فوق العاده لذیذ متعلق به شهر قم می باشد که به صورت گسترده در این شهر تولید می شود به صورت خانگی می توان آن را تهیه نمود.

تهیه سوهان عسلی

مواد لازم برای سوهان عسلی

عسل سفت3 قاشق سوپ خوری پر (150 گرم)
شکریک پیمانه سر خالی (150 گرم)
خلال بادام نصف پیمانه (150 گرم)
روغن آب کرده4 قاشق سوپخوری(100 گرم)
زعفران سائیده یک قاشق چایخوری

طرز تهیه سوهان عسلی

✅ این دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد.
زمان پخت و انتظار آن حدود 20 دقیقه می باشد.

  1. ابتدا خلال بادام را بشویید و بعد در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود.
  2. در ظرفی عسل، روغن و شکر را با ترکیب کنید و بر روی حرارت بالا قرار دهید تا یکنواخت شود.
  3. در حین تفت چند باری مواد را هم بزنید تا شکر آب و طلایی شود. بعد بادام را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت بماند تا بادام ها هم طلایی شوند
  4. زعفران را هم در کمی آب جوش حل کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. مواد را خیلی هم نزنید چون ممکن است روغن آن جدا شود.
  5. برای اینکه بفهمیم سوهان آماده شده است یا خیر، کمی از مایه را گوشه سینی بریزید. اگر سریع بسته شد یعنی سوهان عسلی شما آماده است.
  6. در این مرحله، حرارت را کم کنید در حدی که سوهان عسلی فقط گرم بماند.
  7. با یک قاشق کوچک مقداری از مایه را برداشته و با فاصله روی سینی چرب شده بریزید و با فاصله 2 یا 3 عدد خلال پسته روی سوهان ها قرار دهید.
  8. بعد از سرد شدن با چاقو سوهان ها را از سینی جدا کنید و در ظرف در داری نگه داری کنید.

سوهان کنجدی

سوهان کنجدی یکی از شیرینی های پر طرفدار می باشد که تهیه آن راحت بوده و نیاز به فر یا لوازم خاصی ندارد. این شیرینی خوشمزه را می توانید به همراه چای میل کنید.

تهیه سوهان کنجدی

مواد لازم برای سوهان کنجدی

عسل۳ قاشق سوپ خوری
شکر۱ فنجان
کنجد۱.۵ فنجان
روغن۲ قاشق سوپ خوری
زعفران حل شده۱ قاشق سوپ خوری
پودر پسته برای تزئینبه مقدار لازم

طرز تهیه سوهان کنجدی

🔹 شکر، عسل و روغن را در ظرف کوچکی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا مواد کاملا حل شده و طلایی رنگ شوند.

🔸 زعفران را اضافه کرده و در آخر کنجد را اضافه کنید و گاهی، هم بزنید تا کنجد ها کمی طلایی شوند.

🔹 سینی را چرب کرده و برای امتحان، مقدار کمی از سوهان را روی سینی بریزید. اگر فورا بسته شد و زیر دندان ترد بود، سوهان آماده می باشد.

🔸 حرارت را کم کنید تا حدی که سوهان فقط گرم بماند.

🔹 سپس سوهان را با قاشق مربا خوری داخل سینی با فاصله بریزید و روی آن را با پودر پسته تزئین کنید.

🔸 بعد از سرد شدن، سوهان ها را از سینی جدا کرده و در یک ظرف در دار و دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.

سوهان اصفهان

مواد لازم برای سوهان اصفهان

آرد سفید سبوس دار3 قاشق غذا خوری
عسل۱۲۰ گرم
شکر ۳۰۰ گرم
روغن جامد۱۵۰ گرم
کره  ۳۰۰ گرم
آرد سفیدیک و نیم قاشق غذاخوری
خلال بادام۳۵۰ گرم
خلال پسته۷۵ گرم
پودر هل ۲ قاشق غذاخوری
گلوکز۶۰ گرم
آب نصف لیوان

طرز تهیه سوهان اصفهان

  • در یک ظرف نسوز آرد سبوس دار و آرد سفید را ریخته و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و خام بودن آن گرفته شود.
  • شکر را اضافه کرده و با حرارت ملایم هم بزنید. سپس خلال بادام و پسته را کمی بو داده و به همراه آب و کره به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  • تمام مواد را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن کم شود.
  • سپس عسل را به آرامی به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید.
  • کلوگز را افزوده و خوب هم بزنید.
  • بعد از ۳۰ دقیقه زعفران را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که حالت کشدار و سفت پیدا کند.
  • در این مرحله پودر هل را اضافه کرده و هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.
  • حال کف ظرف را چرب کرده و مواد را روی آن پهن کنید و پس از سرد شدن سوهان را به اندازه دلخواه خرد کرده و در ظرف مورد نظر بچینید.

سوهان قم

سوهان قم نیازی به معرفی ندارد ولی اگر جایی زندگی می کنید که نمی توانید آن را تهیه کنید، می توانید خودتان در منزل آن را تهیه کنید.

تهیه سوهان قم

مواد لازم برای سوهان قم

آرد سفید1 قاشق سوپخوری
آرد جوانه گندم2 قاشق سوپخوری
شکر 210 گرم
کره 160 گرم
عسل2 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری
گلاب100 میلی لیتر یا نصف لیوان
بادکا یا شیره ذرت یا گلوکز 1و 1/2 قاشق غذاخوری
هل1/2 قاشق چایخوری
خلال پسته و بادام200 گرم

طرز تهیه سوهان قم

زمان پخت 40 دقیقه و زمان آماده شدن 15 دقیقه می باشد.

  1. ابتدا روی سطح کار، یک فویل آلومینیومی پهن کرده و آن را چرب کنید.
  2. آرد جوانه گندم و آرد را با هم ترکیب کرده و در قابلمه تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
  3. گلاب و شکر را به آرد اضافه کرده و روی حرارت ملایم، مرتب هم بزنید که مواد به بدنه ظرف نچسبد و به جوش بیاید.
  4. کره را به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید. وقتی به جوش آمد هل، عسل، زعفران و بادکا را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا مواد رنگ خرمایی به خود بگیرند.
  5. همه مواد را حدود نیم ساعت هم بزنید تا کاملا به جوش آمده و آماده شود.
  6. وقتی مواد سفت شد و از قابلمه جدا شد، آن را روی فویل از قبل آماده شده بریزید.
  7. سپس خلال پسته و بادام را روی آن ریخته و محکم آن را با یک گوشت کوب که سطح آن را نیز چرب کرده اید، بکوبید. اجازه دهید سوهان خنک شود.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا