تغذیهتغذیه سالم

تفاوت قارچ های سمی و غیر سمی و هر آنچه که درباره آن لازم است بدانید!

اگر تمایل به جمع آوری قارچ از جنگل، کوه و… را دارید باید حتما تفاوت بین قارچ های سمی و غیر سمی را بدانید تا بتوانید ازقارچ های غیر سمی و خوراکی به منظور مصرف خود استفاده کنید. افراد بسیاری هستند که تفاوت این قارچ ها را نمی دانند، اما نگران نباشید چون ما در این مقاله به بررسی همین موضوع مهم پرداخته ایم.

پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا از تفاوت این دو نوع قارچ آگاه شوید.

نکته: هرگز و هرگز و هرگز از قارچ هایی که دارای آبشش سفید، دامن یا حلقه روی ساقه و پیازچه یا گونی مانند هستند استفاده نکنید. زیرا ممکن است این قارچ ها سمی باشند، نام این قارچ ها ولوا است.

نکته: از قارچ هایی که روی آن درپوش یا کلاهک قرمز قرار دارد خودداری کنید. این نوع از قارچ ها هم به احتمال زیاد سمی هستند.

نکته: به هر حال هیچ قارچی را مصرف نکنید مگر اینکه 100٪ از میزان سلامت آن مطمئن باشید.

یک راه موثر برای شناسایی تفاوت بین قارچ های سمی و غیر سمی

اعضا خانواده قارچ های خوراکی شامل نشانه هایی همچون: آبشش های صورتی تا قهوه ای یا سیاه رنگ، کلاه سفید و معمولاً ساقه تنومند و دامنی هستند. اعضای سمی این خانواده شباهت زیادی به گروه غیر سمی خود دارند. پس از مشخص شدن کلاهک کبودی Agaric این قارچ ها، اگر به رنگ زرد کرومی روشن لکه دار باشد احتمالاً سمی است.

اگر به رنگ زرد کمرنگ، صورتی یا قرمز لکه داشته باشد، احتمالاً خوراکی است اما آزمایش دیگری هم برای تعیین سمیت وجود دارد.

شما باید قارچ را استشمام کنید، قارچ های خوراکی بوی دلپذیری دارند برخی از آن ها حاوی انیسون یا ویتامین موجود در بادام هستند.

اما قارچ های سمی بوی جوهر هندی یا ید یا بوی شیمیایی و ناخوشایند دارند.

به عنوان مثال: خانواده Boletus ،Suillus و Leccinum به راحتی قابل شناسایی هستند زیرا آن ها دارای آبشش نیستند اما مانند منافذ باز هستند و به طور کلی ساقه های تنومند اسفنجی دارند.

هنگامی که قارچ را به عنوان Bolete شناسایی کردید، باید دو بررسی انجام دهید تا قابلیت خوردن آن مشخص شود.

  • مرحله اول، آیا درقسمت هایی از قارچ از جمله کلاهک، ساقه یا منافذ، رنگ قرمز وجود دارد. اگر وجود داشته باشد، می توانید قارچ را سمی شناسایی کرده و از خوردن آن پرهیز کنید.
  • در مرحله دوم قارچ را به صورت عمودی به دو نیم تقسیم کنید، اگر گوشت بلافاصله به رنگ آبی در آمد، این نوع قارچ هم سمی است و نمی توان از آن به عنوان قارچ خراکی استفاده کرد.
قارچ های سمی رنگی قرمز دارند.
از روی رنگ قرمز قارچ سمی بودن آن را تشخیص دهید.

نکته: اگر مراحل بالا را بروی قارچ مورد نظر انجام دادید و نشانه ای از دو حالت ذکر شده پیدا نکردید می توانید قارچ را غیر سمی خطاب کرده و آن را میل کنید.

شناسایی Boletes در تفاوت قارچ های سمی و غیر سمی

شناسایی Boletes در تفاوت قارچ های سمی و غیر سمی
شناسایی Boletes در تفاوت قارچ های سمی و غیر سمی

کیسه های شیر

کلاهک های شیر از خانواده لاکتاریوس است و بیشتر در هنگام لمس یا آسیب دیدن ماده ای شیری از داخل آبشش ها خارج می شود. این شیر می تواند بسیار سفت و سخت و یا گرم باشد، بنابراین نباید آن را چشید، مگر اینکه از شیر های شیشه ای قارچ مورد نظر مطلع شوید.

بیشتر شیر های شیشه ای سمی هستند، بنابراین تا زمانی که یاد نگیرید اعضای فردی از این خانواده چه شکل و شمایلی دارند، از هر گونه قارچی که از شیرها، شیر می خورد دور شوید. متأسفانه شیر های شیشه ای قدیمی، شیردهی ندارند. بنابراین برای شناسایی آن ها، باید در اطراف آن ها قارچ های جوان پیدا شوند.

روسولا

Brittlegills یا Russulas دارای نماد سنگ بر روی قارچ ها هستند و ساقه های بسیار شکننده ای دارند.

Russula، نشان دهنده ماهیت شکننده آبشش های قارچ ها هستند، اعضای مختلفی از این خانواده وجود دارد، برخی سمی هستند و برخی خوشمزه و برخی دیگر طعم بدمزه ای دارند.

شناسایی روسولا های فردی بدون مطالعه و بررسی دقیق آن ها دشوار است. یک تست خوب برای خوراکی بودن قارچ وجود دارد که آن تست طعم است، اگر مقدار کمی از قارچ بر روی زبان قرار دهید و آن را بجویید و سوزش کمی را بر روی زبان خود احساس کنید باید گفت که قارچ سمی است، طعم قارچ دلپذیر به معنای خوراکی بودن قارچ و طعم ناخوشایند قارچ به معنا سمی بودن آن است.

آمانیتاس

وجود آمانیتاس در قارچ نشانه سمی بقارچ اسست
وجود آمانیتاس در قارچ

خانواده آمانیتاس همه دارای آبشش های سفید هستند. آن ها مانند یک ساختار پیازدار به نام volva رشد می کنند که می تواند توسط بستری که توسط برگ فراهم شده است یا زیر سطح خاک پنهان شود بنابراین بررسی های پایه هر قارچی که می خواهید شناسایی کنید بسیار حیاتی و مهم است.

چند عدد Amanitas خوراکی وجود دارد، اما به این مورد توجه کنید که سمی ترین نوع قارچ در کشور انگلستان از این خانواده قارچ ها است.

چند سوال مهم که باید هنگام جمع آوری قارچ از خودتان بپرسید و به آن ها توجه کنید!

  • توجه کنید که قارچ مورد نظر در کجا رشد کرده است (درعلفزار ها یا جنگل)؟
  • در مکانی که قارچ رشد کرده است چه درختی در کنار قارچ وجود دارد؟
  • آیا مکانی را که برای جمع آوری قارچ انتخاب کرده اید، قارچ ها در آن مکان به صورت گروهی رشد کرده اند یا انفرادی؟
  • آیا رنگ قارچ هنگام برش یا کوفتگی تغییر پیدا می کند؟
  • اندازه، شکل، بافت و رنگ کلاهک قارچ به چه شکلی است؟
  • آیا قارچ دارای یک حلقه یا دامن است؟
  • آیا پیاز یا گونی پایه مانند است یا باریک و ریشه دار است؟
  • گوشت قارچ چه نوع بافتی دارد؟
  • چه موقع از سال است؟

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا