تغذیه مناسب کودک زیر دوسال
امروزه دغدغه اکثر مادران جوان این بوده که چه نوع تغذیه ای برای کودک زیر دوسال آن ها مفید تر است و تمام مزایای یک تغذیه خوب و مناسب را دارد. ما در این مقاله قصد داریم به این دغدغه مادران پایان دهیم و آن ها را با تغذیه مناسب برای کودک زیر دوسال خود آشنا کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا به تغذیه مناسب کودک زیر دوسال خود پی ببرید.
زمان مورد نیاز: 2 دقیقه.
تغذیه کودک زیر دوسال را می توان به سه دسته تقسیم کرد که عبارتند از:
- دوره تغذیه انحصاری با شیر مادر:
که از بدو تولد کودک تا شش ماهگی ادامه دارد، در این مرحله تغذیه کودک شما فقط با شیر مادر برطرف می شود و هیچ نیازی به سایر مواد غذایی و مایعات دیگر حتی آب وجود ندارد. آغوش مادر، شیرمادر، استفاده از قطره A وD ، مولتی ویتامین واکسیناسیون و محبت و حمایت پدر از مهمترین ضروریات نیاز جسمی و روانی کودک در این سن است.
- دوره بینابینی
این دوره از۱۸۰ روزه گی کودک شروع شده و در یک سالگی کودک ختم می شود. در این مرحله شیر مادر به تنهایی برای تامین نیاز های تغذیه ای کودک مناسب نیست و کودک باید علاوه بر شیر مادر از غذا های کمکی نیز استفاده کند. در شروع مرحله، مصرف غذا های کمکی باید کمی بیشتر از شیر مادر باشد، به مرور زمان به غلظت و تنوع غذایی کودک اضافه میشود تا کودک شیر خواره شما با طعم انواع غذا ها آشنا شود و مهارت جویدن را کسب کند و بتواند از دوسالگی به بعد از غذا های سفره خانواده استفاده کند.
- دوره modified period
این دوره از یک سالگی تا پایان دو سالگی و بیشتر می باشد. در این مرحله کودک شما از غذای خانواده استفاده کرده و در روز چهار الی پنج بار غذا می خورد.
هشت اصل مهم و راهنما در زمینه تغذیه تکمیلی
- غذای کمکی را پایان شش ماهگی آغاز کنید
توصیه اصلی برای تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان شش ماهگی است بعد از آن زمان چشاندن مزه غذا ها به کودک می رسد.
- نسبت به شیر دهی کودک خود احساس مسئولیت کنید
به علائمی که کودک برای نشان دادن گرسنگی و یا توانایی غذا خوردن نشان میدهد توجه کنید به کودک خود در غذا خوردن کمک کنید و کودک خود را در این سن به خوردن غذا بیشتر تشویق کنید.
- ادامه شیردهی تا دوسال و حتی بیشتر
برنامه شیردهی به کودک خود را با توجه به تمایل خود و کودکتان تا دو سال و حتی بیشترادامه دهید.
- غذای کمکی را با روش های بهداشتی و سالم تهیه و ذخیره کنید
دست ها و ظروف تهیه غذای خود را قبل از آماده کردن غذا برای کودک بشویید در ضمن توجه کنید که دست های خود را و دست و صورت کودک خود را قبل از غذا دادن به کودک بشویید. اگر یخچال در دسترس شما نیست فقط دو ساعت فرصت دارید که غذای تهیه شده را به کودک خود بدهید.
مطالعه بیشتر …
- به ترکیبات و نوع غذا تنوع ببخشید
به علاقه و توانایی های کودک خود توجه کنید، در ابتدا شروع غذا برای کودک را با غذا های نرم (شیرخواران به زودی جویدن را یاد می گیرند) شروع کنید، ازهشت ماهگی به بعد کودکان قادر به خوردن غذاهایی هستند که خودشان می توانند آن ها را از زمین بردارند و بخورند، از ۱۲ ماهگی به بعد کودکان قادر به خوردن غذا هایی که خانواده می خورند هستند ولی هنوز هم نیاز دارند که غذا به قطعات کوچک تر تقسیم شود و تا حدی نرم شود.
- غذا هایی که سرشار از مواد مغذی هستند را به کودک خود بدهید
سعی کنید برای تهیه غذای کودک خود تا حد امکان هروز از مرغ ،ماهی، تخم مرغ و مواد مغذی دیگراستفاده کنید. اگر امکان استفاده از فراورده های حیوانی نباشد باید از باقلا، لوبیا، نخود فرنگی، عدس و … استفاده کرد. سعی کنید در غذای روزانه کودک خود از میوه های رنگی و سبزی های مختلف استفاده کنید.
خوشبختانه اکنون راه های بسیاری برای مدیریت رسیدگی صحیح به کودکان وجود دارد که یکی از آن ها برنامه مادر هوشمند که به شما در کنترل شرایط کمک خواهد کرد.
- با استفاده از ویتامین ها و مواد معدنی سلامت کودک خود را تضمین کنید
با دادن طیف گستردهای از انواع غذا ها نیاز به مواد معدنی و ویتامین ها را تامین کنید.
- دفعات شیر دهی در طول بیماری کودک را افزایش دهید
در زمان بیماری باید مصرف مایعات و غذا های مورد علاقه کودک بیشتر شود. حداقل تا دو هفته بعد از بیماری او را به مصرف بیشتر تشویق کنید.