
در مقالات قبل طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر و ترشی لیته بادمجان را برای شما تهیه کردیم. همان طور که می دانید ترشی یکی از چاشنی های محبوب ما ایرانی است و اکثر اوقات در سفره ها دیده می شود و کمتر کسی را می توان یافت که به ترشی علاقه نداشته باشد. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان کبابی
بادمجان | 3 عدد |
سیر | 2 بوته |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
سرکه | 1 تا 2 لیوان |
فلفل دلمه یا فلفل سبز شیرین | 1 عدد |
نمک، فلفل، گلپر، نعنای خشک | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی
1. ابتدا بادمجان ها را بشویید و بگذارید تا خشک شوند.
2. بادمجان ها را به 2 روش می توانید کبابی کنید.
✅ روش اول: بادمجان ها را روی شعله پخش کن گذاشته و روی گاز قرار دهید. طوری بادمجان ها را کباب کنید که نه زیاد بسوزند و نه زیاد خام باشد.
اگر شعله گاز زیاد یا کم باشد تنها زمان کمتر یا بیشتری صرف می شود تا بتوانید پوست بادمجان را جدا کنید.
✅ روش دوم: بادمجان را روی سینی در طبقه پایینی فر قرار دهید و حرارت را زیاد کنید تا کبابی شود و پوست بادمجان راحت جدا شود.

3. بعد از کبابی کردن بادمجان ها، ابتدا پوست آن ها را کنده و سپس سر بادمجان را جدا کنید. سپس تخم های درون بادمجان را گرفته و با استفاده از یک ساتور یا چاقوی بزرگ، سر تا سر بادمجان را با ضربه های مکرر، ساتوری نمایید.
4. دانه های داخل گوجه فرنگی را خارج کنید و با چاقو یا ساتور، گوجه فرنگی ها را نیز ساتوری کنید.
5. پوست سیر را جدا کنید، بشویید و سپس با پارچه ای تمیز خشک کنید.
6. بادمجان ها را در یک ظرف بریزید و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
7. سیر، فلفل، نمک، گلپر و نعنا خشک را اضافه کنید و آن ها را خوب با یکدیگر مخلوط کنید.
8. این مخلوط را در یک شیشه بریزید و روی آن یک تا 2 لیوان سرکه بریزید.
9. ترشی بادمجان کبابی شما بعد از چند ساعت آماده و قابل استفاده است.
نکنه: خوردن این ترشی به صورت تازه تازه لذت بخش تر است. به همین دلیل ترشی بادمجان کبابی را به اندازه مصرف یک ماهه تهیه کنید نه بیشتر! چون بهتر است این ترشی بیشتر از یک ماه نگهداری نشود.
بهتر است بدانید!
برا اساس طب سنتی، طبع بادمجان گرم و خشک است. بنابراین برای کسانی که طبع سرد دارند مناسب است و کسانی که مزاج گرمی دارند بهتر است مخصوصا در تابستان و زمانی که هوا گرم است، کمتر از بادمجان استفاده کنند.