تاریخچه کشور روسیه از ابتدا تا کنون به صورت نوار زمان

روسیه یکی از بزگترین کشور هایی است که موفقیت های زیادی در طی چند دهه گذشته داشته است. پس خالی از لطف نیست که سری به تاریخچه روسیه و اتفاقاتی که در سال ها قبل در این کشور افتاده است بزنیم.
تاریخچه روسیه از تهاجم اولیه مغول ها به رژیم های تزارى گرفته تا دوره های روشنگری و صنعتی شدن تا انقلاب ها و جنگ ها در روسیه نه تنها به خاطر ظهورهاى سیاسى قدرت جهانى و آشفتگى جهان شناخته شده است، بلکه بخاطر مشارکت هاى فرهنگى خود است.
در زیر تاریخچه روسیه و وقایع قابل توجه در بزرگترین کشور جهان ارائه شده است.
تاریخچه روسیه
تهاجم مغول
862:
اولین ایالت بزرگ اسلاو شرقی، توسط وایکینگ اولگ نوگورود تأسیس و رهبری می شود (اگرچه برخی مورخان با این حساب اختلاف نظر دارند). 20 سال بعد کیف پایتخت شد.
980-1015:
شاهزاده ولادیمیر بزرگ، که از بت پرستی به مسیحیت ارتدکس روی آورده بود، دین جدید خود را پخش می کرد و سلسله رووریک را اداره می کرد. فرزند وی، یاروسلاو حکیم، از 1019-1054 به عنوان ولیعهد سلطنت و قانون کتبی را تنظیم می کرد. در این زمان، کیف تبدیل به مرکز سیاست و فرهنگ در شرق اروپا می شود.
1237-1240:
مغول ها به پادشاهی روس حمله کردند و شهرهایی از جمله کیف و مسکو را از بین بردند. خان طلایی مغول تا سال 1480 بر روسیه حکومت می کند.
1480-1505:
ایوان سوم- معروف به ایوان بزرگ- روسیه را از مغول ها آزاد می کند و حکومت موسکویت را تثبیت می کند.
1547-1584:
در ادامه بیان تاریخچه روسیه، ایوان چهارم یا ایوان مخوف اولین تزار روسیه می شود. نوه ایوان بزرگ قلمرو موسکویت را به صربستان گسترش می دهد، در حالی که با استفاده از حکومت نظامی سلطنت، ترور علیه اشراف ایجاد می کند. او در سال 1584 بر اثر سكته قلبی درگذشت.
سلسله رومانوف
1613:
پس از چندین سال ناآرامی، قحطی، جنگ داخلی و تهاجم، میخائیل رومانوف در سن 16 سالگی به عنوان تزارین تاج گذاری می شود و مدت طولانی بی ثباتی پایان می یابد. سلسله رومانوف به مدت سه قرن بر روسیه حکومت کرد.
1689-1725:
پیتر کبیر تا زمان مرگش حکمرانی می کند، با ایجاد پایتخت جدید در سن پترزبورگ، مدرنیزه کردن ارتش (و تأسیس نیروی دریایی روسیه) و سازماندهی مجدد دولت. روسیه با معرفی فرهنگ اروپای غربی به یک قدرت جهانی تبدیل می شود.
1796:
رهبر زن روسیه، كاترین دوم یا كاترین بزرگ، با كودتای خونین قدرت را به دست می گیرد و سلطنت وی نشانگر دوران روشنگری روسیه است. یک قهرمان هنر، حاکمیت 30 ساله خود به علاوه مرزهای روسیه را نیز گسترش می دهد.
1853-1856:
به دلیل فشار روسیه بر ترکیه و تنش های مذهبی، امپراتوری عثمانی به همراه نیروهای انگلیس و فرانسوی، با روسیه و تزار نیکلاس اول در جنگ کریمه می جنگند. روسیه در این شکست، تقریبا فلج می شود.

1861:
تزار الكساندر دوم اصلاحات آزادی خود را صادر كرد و بردگی را منسوخ نمود و به دهقانان اجازه خرید زمین داد. اصلاحات قابل توجه دیگر وی شامل خدمات نظامی جهانی، تقویت مرزهای روسیه و ارتقاء خود مدیریتی است. در سال 1867، آلاسکا و جزایر آلوتی را به ایالات متحده فروخت و با درآمد حاصل از آن، گنبدهای کلیسای جامع سنت اسحاق را در سنت پترزبورگ طلاکاری کرد. وی در سال 1881 ترور شد.
1914:
روسیه در دفاع از صربستان وارد جنگ جهانی علیه اتریش-مجارستان شد. لنین، بلشویک ها و ظهور اتحاد جماهیر شوروی در این دوران رقم خورد.
1917:
انقلاب خشن روسیه، پایان سلسله رومانوف و حکومت شاهنشاهی روسیه را نشانه گرفته است، زیرا بلشویک ها به رهبری ولادیمیر لنین قدرت را به دست می گیرند و سرانجام حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی می شوند. بعداً در همان سال، جنگ داخلی آغاز شد و ارتش سرخ لنین خواستار پیروزی و تأسیس اتحاد جماهیر شوروی شد. لنین تا زمان مرگش یعنی تا سال 1924 حکومت کرد.
1929-1953:
در ادامه تاریخچه روسیه، جوزف استالین دیکتاتور شد و روسیه را از یک جامعه دهقان به یک قدرت نظامی و صنعتی برد. حکومت توتالیتر او شامل پاکسازی بزرگ، از سال 1934 است، که در آن حداقل 750،000 نفر کشته شدند تا مخالفت ها را از بین ببرد. وی در سال 1953، به دنبال سکته مغزی درگذشت.
1939:
جنگ جهانی دوم آغاز شد و مطابق پیمان بین استالین و آدولف هیتلر، روس ها به لهستان، رومانی، استونی، لتونی، لیتوانی و فنلاند حمله کردند. آلمان توافق نامه را در سال 1941 می شکند و به روسیه حمله می کند، که پس از آن روسیه به متفقین می پیوندد. پیروزی ارتش روسیه در نبرد استالینگراد به عنوان یک نقطه عطف مهم در پایان جنگ است.
1946:
وینستون چرچیل در یک سخنرانی اظهار داشت: “پرده آهنی از سراسر قاره نجات یافته است” و جنگ سرد هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی انقلاب را در چین، آسیا و خاورمیانه و خاور نزدیک آغاز می کند، رشد می کند. در سال 1949، اتحاد جماهیر شوروی بمب هسته ای را آزمایش کرد و مسابقه تسلیحات هسته ای را تسریع کرد.
1957:
اتحاد جماهیر شوروی Sputnik I، اولین ماهواره مصنوعی را که در حدود 98 دقیقه در مدار زمین می چرخاند و مسابقه فضایی را تحریک می کند، پرتاب می کند. در سال 1961، یوری گاگارین، در اتحاد جماهیر شوروی اولین کسی است که در فضا پرواز می کند.

اکتبر 1962:
بحران موشکی 13 روزه کوبا، آمریکایی ها را به سمت ترس از جنگ هسته ای با نصب موشک های هسته ای اتحاد جماهیر شوروی در کوبا، سوق می دهد. در اتحاد جماهیر شوروی، نیکیتا خروشچف سرانجام موافقت خود را برای از بین بردن موشک ها انجام داد، در حالی که رئیس جمهور جان اف کندی موافقت می کند به کوبا حمله نکند و موشک های ایالات متحده را از ترکیه خارج کند.
1980:
المپیک تابستانی 1980 در مسکو برگزار می شود، با حضور چندین کشور از جمله ایالات متحده، این بازی ها در اعتراض به حمله دسامبر 1979 به افغانستان، تحریم شدند.
گورباچف اصلاحات را ارائه می دهد
11 مارس 1985:
میخاییل گورباچف به عنوان دبیر کل حزب کمونیست و به این ترتیب به طور واقعی رهبر روسیه انتخاب می شود. تلاش های اصلاحات وی شامل پرستروئیكا (بازسازی اقتصاد روسیه)، گلسنوست (گشایش بیشتر) و مذاكرات اجلاس با رئیس جمهور آمریكا رونالد ریگان برای پایان دادن به جنگ سرد است. در سال 1990، او به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود، در همان سال برنده جایزه صلح نوبل به دلیل پایان جنگ صلح آمیز می شود.
26 آوریل 1986:
در ادامه بررسی تاریخچه روسیه، فاجعه چرنوبیل، بدترین حادثه هسته ای جهان، در نیروگاه هسته ای چرنوبیل در نزدیکی کیف در اوکراین رخ می دهد.
12 ژوئن 1991:
بوریس یلتسین برنده نخستین انتخابات محبوب ریاست جمهوری روسیه شد و خواستار دموکراسی بود.
سقوط اتحاد جماهیر شوروی
25 دسامبر 1991:
به دنبال کودتای ناموفق حزب کمونیست، اتحاد جماهیر شوروی منحل شد و گورباچف استعفا داد. با اوکراین و بلاروس، روسیه مشترک المنافع کشورهای مستقل را تشکیل می دهد، که در نهایت بیشتر جمهوری های شوروی سابق به آن ملحق می شدند. یلتسین شروع به برداشتن کنترل قیمت ها و اصلاحات در مورد کمونیست ها کرد و در سال 1993 پیمان استارت II را امضا کرد و به تعهد کاهش سلاح های هسته ای پرداخت. وی در سال 1996 مجددا انتخاب شد، اما در سال 1999 استعفا داد و نماینده پیشین KGB، ولادیمیر پوتین، نخست وزیر خود را به عنوان رئیس جمهور وظیفه معرفی کرد.
دسامبر 1994:
سربازان روسی برای متوقف کردن جنبش استقلال وارد جمهوری جدا شده چچن می شوند. تخمین زده می شود که در جنگ 20 ماهه که با توافق سازش به پایان می رسد، 100000 نفر کشته شدند. شورشیان چچنی یک کارزار برای استقلال را ادامه می دهند.
26 مارس 2000:
ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود. وی به دلیل محدودیت های دوره ای، در سال 2008، نخست وزیر وی دیمیتری مدودف انتخاب شد. سپس پوتین در سال 2012 به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
23 اکتبر 2002:
حدود 50 شورشی چچنی در یک تئاتر مسکو طوفان کردند و 700 نفر را گروگان گرفتند. پس از ایستادن 57 ساعته، بیشتر شورشیان و حدود 120 گروگان کشته می شوند که نیروهای روسی به ساختمان حمله می کنند.

25 ژوئیه 2016:
FBI تحقیق درباره هک احتمالی روسیه از سیستم رایانه ای کمیته ملی دموکراتیک را اعلام کرد. همچنین تحقیقات و گزارش هایی در رابطه با مداخلات روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده 2016 برای کمک به دونالد ترامپ منتشر شده است. پوتین در سال 2018 برنده انتخابات دیگری شد و شش سال دیگر سوگند یاد کرد.