تاریخچه شکلات
در این مقاله قصد داریم برای شما عزیزان تاریخچه شکلات را بازگو کنیم و همچنین توضیحاتی در مورد کاکائو خواهیم داد. این مقاله تقدیم به تمام دوستداران شکلات در دنیا.😋

کاکائو
شکلات ترکیبی از کاکائو با مواد مختلف است اما ماده اصلی آن کاکائو است. کاکائو درختی است با ارتفاع 4 تا 10 متر و از تیره پنیر کیان، برگ هایش ساده و گل هایش قرمز رنگ و کوچک اند. میوه آن به زنگ زرد و یا قهوه ای و اندازه آن به قدر یک خیار و شامل 25 تا 45 دانه درون خود می باشد. و در همه فصول وجود دارند.
شکلات شامل خوراکی های ساخته شده از کاکائو است. این خوراکی پر طرفدار و خوشمزه معمولا با ترکیب شکر+ کاکائو+کره کاکائو+شیر ساخته می شود و طعمی عالی و بی نظیر دارد.
شکلات جذاب ترین خوراکی در بین مردم جهان می باشد و خیلی نادر است، شخصی که شکلات دوستنداشته باشد.
امتیاز ساخت شکلات نخستین بار به شخصی به نام والتر چارج من تعلق گرفت. پس از آن در سال 1828 روشی توسط هلندی ها اختراع شد که با استفاده از آن چربی دانه های کاکائو را می گرفتند و با استفاده از آن، کره کاکائو درست می کردند و از باقی مانده های آن نیز، پودر کاکائو را تهیه می کردند. همچنین آن را شکلات را با روش دیگری قلیایی می کردند و مزه تلخ آن را از بین میبردند، این گونه بود که شکلات های امروزی به وجود آمدند.
همچنین گفته شده است که شخصی به نام جوزف فرای، اولین نفری بوده است که در سال 1847 موفق به ساخت شکلات به شیوه ای که ما اکنون استفاده می کنیم و به راحتی قابل خوردن است شده است.
شکلات
محبوبیت فراگیر شکلات مدیون جنگ جهانی اول است، در آن زمان از شکلات به عنوان جیره غذایی سربازان استفاده می شد و خود سربازان، مبلغ آن بودند. حدود 40 هزار مدل شکلات تا سال 1930 تولید شد و این ماده خوراکی بی نظیر، در بین همه مردم رواج پیدا کرد.

تاریخچه آبنبات شکلاتی
در سال 1849 نخستین آبنبات شکلاتی توسط جان کد بری ساخته شد. این دسر و شیرینی در واقع از شیرینی هایی است که در مهمانی و دور همی ها استفاده می شود.

تاریخچه شکلات سفید
نخستین شکلات شیری در سال 1874 ساخته شد. این محصول شامل کاکائو خالص و کره، بدون هیچگونه مواد رنگی می باشد.
تاریخچه شکلات روکش شیری
این نوع شکلات دارای حد اقل 31% چربی می باشد.
شکلات صورتی
از زمان های گذشته معمولا شکلات قهوه ای، شکلات شیری و شکلات های روکش دار مرسوم بوده است. حال وقت رونمایی از شکلات صورتی می باشد. این محصول در بازار های اصلی مانند چین، آزمایش شده است و باز خورد آن بسیار عالی و قابل توجه بوده است. در چند ماه آینده نیز، در سراسر جهان عرضه خواهد شد.

تاریخچه افتتاح اولین کافه شکلات
ورود شکلات به آلمان در سال 1646 تحقق یافت و پس از آن در سال 1650 توسط یک دکتر انگلیسی که به آمریکای مرکزی سفر کرده بود، به انگلیس هم راه پیدا کرد. دکتر سن هنس سوان که متوجه ارزش غذایی بی نظیر شکلات شده بود، دستور تهیه نوشیدنی شکلاتی را برای اولین بار نوشت، که در آن از شیر هم استفاده شده بود، پس از آن شکلات در بین مردن نیز رواج یافت و رفته رفته در سال 1657 میلادی اولین کافه شکلات و یا همان خانه شکلات توسط یک فرد فرانسوی، در لندن افتتاح شد و برای اولین بار، شکلات به تبلیغات راه پیدا کرد.

کافه شکلات ها به سرعت پیشرفت کردند و جای خود را به مکان های لوکسی دادند که در آن افراد می توانستند، شکلات تهیه کنند و همچنین مواد لازم برای تهیه شکلات را بخرند.
خواص شکلات
در گذشته تصور می شد شکلات نه تها فایده ای ندارد، بلکه برای انسان مضر است. با تحقیقات و آزمایشات به عمل آمده مشخص شده است که شکلات خواص بسیاری دارد و همچنین برای بیماری های قلبی و دیگر بیماری ها مفید است. البته در خوردن آن باید اعتدال نیز رعایت شود.
با خوردن شکلات هورمون آدروفین در بدن آزاد می شود که باعث احساس شادی و نشاط در شخص می شود.
روز جهانی شکلات
در روز 7 ژوئیه، روز جهانی شکلات، در سرتا سر جهان جشن گرفته می شود. گفته شده است که اولین جشن شکلات در سال 1550 توسط اروپاییان انجام شده است و در این جشن، شکلات در اروپا به مردم سر تا سر جهان معرفی شد و پس از آن در جهان فراگیر شد. اما در آمریکا روز 13 این جشن را برگزار می کنند.

تاریخچه شکلات در ایران
شکلات در کشور بزرگ و افتخار آفرینمان ایران، مانند بسیاری از کشور های دیگر سابقه ی چندانی ندارد. اولین کارخانه شکلات سازی در ایران که تا مدت ها محصول آن فقط آبنبات و تافی برای بچه ها بود، در سال 1324 در تبریز و توسط دو برادر تاسیس شد. بعد ها نام این کارخانه به داداش برادر تغییر کرد و همچنین امروزه همه این کارخانه را با نام آیدین می شناسیم.
این کارخانه و تمامی کارخانه هایی که پس از آن به وجود آمدند، به تدریج کار و محصولات خود را گسترش دادند و بسیاری مدل های دیگر از شکلات را تولید کردند.