5 تاثیر خارق العاده کتاب خواندن بر روی مغز

هیچ کاری به اندازه نشستن در گوشه ای و شروع به کتاب خواندن لذت بخش نیست. نه تنها سرگرم کننده است بلکه دانشمندان و پزشکان تاثیرات مثبتی را از کتاب خواندن مشاهده کرده اند. کتاب خواندن باعث ایجاد خلاقیت، تفکر منطقی، افزایش احساس همدردی و دیگر انواع انگیزه برای رفتن به سوی کتاب ها و لذت بردن از قدرت کلمات می شود.
در ادامه قرار است 5 تاثیر مهم کتاب خواندن بر روی مغز را بررسی کنیم.
1. کتاب خواندن به ما کمک می کند تا احساسات بیشتری را تجربه کنیم
با انجام تحقیقی، دانشمندان دریافتند که کتاب خواندن باعث افزایش فعالیت سلول های مغزی مرکزی می شود که مهارت های حرکتی ما را کنترل می کنند.
زمانی که می خوانیم شخصی در حال پیاده روی کردن است، فعالیت عصب های مغزی این حس را به ما القا می کنند که خودمان در حال راه رفتن هستیم.
در مطالعات شناخت بنیادی نشان داده شده است که در زمان مطالعه بیولوژی مغزتان شما را جای فرد موجود در کتاب قرار می دهد.
2. حس همدردی ما را بیشتر می کند
افرادی که رمان های ادبی می خوانند حس همدردی بالاتری نسبت به کسانی که کتاب های غیر ادبی می خوانند دارند.
به عبارت دیگر خوانندگان رمان های ادبی و تخیلی همدلی بیشتری دارند و راحت می توانند با شرایط مختلف کنار بیایند و مشکلات را راحت تر حل و بررسی می کنند، آن هم از طریق خواندن درمورد شخصیت مورد علاقه شان.
3. کتاب خواندن به خوبی باعث تحریک شدن ذهن می شود
تحریک ذهن به طور مرتب می تواند از آلزایمر و زوال عقل جلوگیری کند. کتاب خواندن نوعی ورزش فیزیکی برای مغز است؛ هرچه بیشتر فعالیت کنید، از تناسب بهتری برخوردار می شوید.
برای اینکه مغز شما سالم و هوشیار بماند، نیاز به ورزش دارد. خواندن (در کنار حل پازل، جدول و بعضی بازی ها) سطح معالیت مغز را بالا نگه می دارد و مغزتان سالم و قوی می ماند.

4. با مطالعه مداوم استرس کمتری را تحمل می کنیم
وقتی که کتاب خواندن به یکی از عادت های شما تبدیل می شود، آرام کردن ذهن راحت می شود و به طور موقت شما را به دنیای دیگری می برد.
یک کتاب خوب می تواند استرس تان را از بین ببرد، شما را در موقعیت شخصیت های داستان قرار می دهد و باعث می شود تا بر روی کلمات بیشتر تمرکز کنید. اگر به دنبال راهی ساده برای آرام شدن و از بین بردن اضطراب هستید، کتاب خواندن را به یکی از عادت های خود تبدیل کنید.
5. مطالعه باعث افزایش حافظه می شود
زمانی که می خوانید، عملکرد های بیشتری را در مغز تان فعال می کنید، مانند فعال شدن آگاهی واج شناختی ( به عنوان عاملی مؤثر در یادگیری خواندن و نوشتن و به معنای آگاهی از ساختمان آوایی کلمات است)، پردازش بصری و سمعی، درک مطلب و به ذهن اجازه می دهد تا وقایع را زودتر پردازش کند. هر چه بیشتر بخوانید و ذهن تان را درگیر کنید، حافظه تان قوی تر می شود.
سخن آخر
بدون شک مطالعه لذتی دارد که اکثر ما در طول زندگی تجربه کرده ایم، امروزه با وجود استرس های بی شمار نیاز داریم تا ساعاتی ذهن خود را از تمامی مشکلات دور کنیم، پس کتاب خواندن می تواند یکی از این راه های حواس پرتی باشد که شما را به دنیای آرامش می برد. سعی کنید این کار را به یکی از عادت های خوبتان بدل کنید.