پزشکیسلامت

بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر نوعی زوال عقل است که باعث ایجاد مشکل در حافظه، تفکر و رفتار می شود. معمولاً علائم به آرامی بروز می کند و با گذشت زمان بدتر می شود و گاهی به اندازه ای شدید می شود که در کارهای روزانه اختلال ایجاد کند.

درک آلزایمر و زوال عقل

آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است، یک اصطلاح کلی برای از بین رفتن حافظه و سایر توانایی های شناختی که به اندازه کافی برای مداخله در زندگی روزمره جدی است. بیماری آلزایمر 60 تا 80 درصد موارد زوال عقل را تشکیل می دهد.

آلزایمر بخشی طبیعی از پیری نیست. بیشترین عامل خطر شناخته شده افزایش سن است و بیشتر افراد مبتلا به آلزایمر 65 سال و بیشتر سن دارند. تقریباً 200000 آمریکایی زیر 65 سال در سن جوانی به بیماری آلزایمر دچار هستند.

آلزایمر با گذشت زمان بدتر می شود. آلزایمر یک بیماری پیشرونده است، که در آن علائم زوال عقل به تدریج طی چند سال بدتر می شود. در مراحل اولیه، از دست دادن حافظه خفیف است، اما با رسیدن به اواخر مرحله آلزایمر، افراد توانایی انجام مکالمه و پاسخ به محیط خود را از دست می دهند. آلزایمر ششمین عامل اصلی مرگ در ایالات متحده است. به طور متوسط، فرد مبتلا به آلزایمر چهار تا هشت سال پس از تشخیص بیماری زندگی می کند، اما بسته به عوامل دیگر می تواند تا 20 سال زندگی کند.

در حال حاضر این بیماری درمانی ندارد، اما تحقیقات همچنان ادامه دارد. اگرچه درمان های فعلی آلزایمر نمی توانند جلوی پیشرفت آلزایمر را بگیرند، اما می توانند موقتاً وخیم تر شدن علائم زوال عقل را کاهش داده و کیفیت زندگی را برای مبتلایان به آلزایمر و مراقبانشان بهبود بخشند. امروز تلاش جهانی در حال انجام است تا روش های بهتری برای درمان بیماری، تأخیر در شروع آن و جلوگیری از ابتلا به آن پیدا شود.

 علائم آلزایمر
علائم آلزایمر

علائم آلزایمر

درست مثل بقیه بدن، مغز ما با افزایش سن تغییر می کند. بیشتر ما سرانجام با به یاد آوردن برخی از موارد، متوجه برخی تفکرات کند و مشکلات گاه به گاه می شویم. با این حال، از دست دادن جدی حافظه، سردرگمی و سایر تغییرات عمده در نحوه کار ذهن ما ممکن است نشانه عدم موفقیت سلول های مغزی باشد.

شایع ترین علامت اولیه در یادآوری اطلاعات تازه آموخته شده است، زیرا تغییرات آلزایمر به طور معمول در بخشی از مغز شروع می شود که بر یادگیری تأثیر می گذارد. پیشرفت آلزایمر از طریق مغز منجر به بروز علائم شدیدی می شود، از جمله عدم تمایل، تغییر خلقی و رفتاری، تعمیق سردرگمی در مورد وقایع، زمان و مکان. سوء ظن های بی اساس در مورد خانواده، دوستان و مراقبان حرفه ای؛ از دست دادن حافظه و رفتارهای جدی تر و مشکل در صحبت کردن، بلع و راه رفتن.

آلزایمر و مغز

تغییرات میکروسکوپی در مغز مدتها قبل از اولین علائم از دست دادن حافظه شروع می شود. مغز 100 میلیارد سلول عصبی (نورون) دارد. هر سلول عصبی برای تشکیل شبکه های ارتباطی با بسیاری دیگر ارتباط برقرار می کند. گروه های سلول های عصبی وظایف خاصی دارند. برخی درگیر تفکر، یادگیری و یادآوری هستند. برخی به ما کمک می کنند تا ببینیم، بشنویم و بو کنیم.

 آلزایمر و مغز
آلزایمر و مغز

برای انجام کار خود، سلول های مغزی مانند کارخانه های کوچک فعالیت می کنند. آنها منابع مورد نیاز دریافت می کنند، انرژی تولید می کنند، تجهیزات خود را می سازند و از شر زباله ها خلاص می شوند. سلول ها همچنین اطلاعات را پردازش و ذخیره می کنند و با سلول های دیگر ارتباط برقرار می کنند. نگه داشتن همه چیز با این هماهنگی به مقادیر زیادی سوخت و اکسیژن نیاز دارد.

دانشمندان بر این باورند که این بیماری مانع از خوب شدن قسمت هایی از کارخانه سلول می شود. آنها مطمئن نیستند که مشکل از کجا شروع می شود. اما درست مانند یک کارخانه واقعی، تهیه پشتیبان و خرابی در یک سیستم باعث ایجاد مشکلات در مناطق دیگر می شود. با گسترش آسیب، سلول ها توانایی انجام کارهای خود را از دست می دهند و سرانجام می میرند و باعث ایجاد تغییرات برگشت ناپذیر در مغز می شوند.

تحقیق و پیشرفت

امروزه آلزایمر در صدر تحقیقات زیست پزشکی است. محققان در تلاشند تا حد ممکن جنبه های بسیاری از بیماری آلزایمر و زوال عقل را کشف کنند. برخی از قابل توجه ترین پیشرفت ها، تأثیرات آلزایمر بر مغز را روشن کرده است. امید این است که این درک بهتر منجر به درمان های جدید شود. بسیاری از رویکردهای بالقوه در حال حاضر در سراسر جهان تحت بررسی است.

برای کسب اطلاع از بیماری سرطان می توانید به مقاله آی تایمز در این رابطه مراجعه نمایید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا