تغذیه

خوراکی های مفید برای کبد (بخش دوم)

کمی قبل تر در رابطه با خوراکی های مفید برای کبد صحبت کرده ایم و نکاتی را در این باره یادآور شده ایم، اکنون در این مقاله قصد داریم کمی بیشتر در این باره گفتگو کنیم، با ما همراه باشید.

1. گلابی خاردار

گلابی

گلابی خاردار از نظر علمی به Opuntia ficus-indica معروف است، یک نوع محبوب کاکتوس خوراکی است.

میوه و آب آن بیشتر از همه مصرف می شود.

مدت هاست که در طب سنتی به عنوان درمانی برای زخم ها، خستگی و بیماری کبد مورد استفاده قرار می گیرد.

یک مطالعه در سال 2004 در 55 نفر نشان داد که عصاره این گیاه علائم انسداد را کاهش می دهد.

2. آب میوه چغندر

چغندر

آب چغندر منبعی از نیترات ها و آنتی اکسیدان ها به نام بتالین ها است که ممکن است از سلامت قلب بهره مند شود و آسیب اکسیداتیو و التهاب را کاهش دهد.

منطقی است که فرض کنیم خوردن چغندر به خودی خود اثرات مشابهی برای سلامتی خواهد داشت. با این حال، اکثر مطالعات بر روی آب چغندر انجام شده است.

3. سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات ترد مانند کلم بروکلی و خردل به دلیل داشتن فیبر زیاد و طعم متمایز شناخته شده هستند.

آن ها همچنین از ترکیبات مفید گیاهی بسیار سرشار هستند.

یک مطالعه جدید در مردان مبتلا به کبد چرب نشان داده که عصاره جوانه کلم بروکلی که دارای ترکیبات مفید گیاهی است، باعث افزایش سطح آنزیم کبدی و کاهش استرس اکسیداتیو می شود.

مطالعات انسانی محدود است، اما تا کنون در رابطه با سبزیجات امیدوارکننده به نظر می رسد که یک ماده غذایی مفید برای سلامتی کبد باشد.

سعی کنید آن ها را به آرامی با سیر و آب لیمو یا سرکه پخته کنید تا آن ها را به یک غذای خوش طعم و سالم تبدیل کنید.

4. آجیل

آجیل

آجیل ها یکی دیگر از خوراکی های مفید برای کبد هستند که دارای چربی ها، مواد مغذی ” از جمله آنتی اکسیدان ویتامین E ” و ترکیبات مفید گیاهی هستند.

این ترکیب دارای مزیت های زیادی برای سلامتی به ویژه برای سلامت قلب است، اما به طور بالقوه برای کبد فواید بسیاری دارد.

یک مطالعه نشان داده است که در 106 نفر از افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مشاهده خوردن آجیل با افزایش سطح آنزیم های کبدی همراه است.

از این گذشته، مطالعه دیگری نشان داد که مردانی که مقادیر کمی آجیل و دانه می خورند، بیشتر از مردانی که مقادیر زیادی آجیل و دانه می خورند، خطر بیشتری برای رشد NAFLD آن ها را تحدید می کند.

در حالی که مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما داده های اولیه آجیل ها را در یک گروه مهم غذایی برای سلامت کبد قرار می دهد.

5. ماهی چرب

خوراکی های مفید برای کبد

ماهی های چرب حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که در دسته چربی های سالم قرار دارند که التهاب را کاهش می دهند و با خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمتری همراه هستند.

چربی های موجود در ماهی های چرب برای کبد نیز مفید هستند.

در حقیقت مطالعات نشان داده اند که آن ها به جلوگیری از ایجاد چربی، طبیعی نگه داشتن سطح آنزیم، مبارزه با التهاب و بهبود مقاومت به انسولین کمک می کنند.

در حالی که به نظر می رسد مصرف ماهی های چرب غنی از امگا 3 برای کبد شما مفید است، اضافه کردن بیشتر چربی های امگا 3 به رژیم غذایی شما تنها چیزی نیست که باید آن را در نظر بگیرید.

نسبت چربی های امگا 3 به چربی های امگا 6 نیز حائز اهمیت است.

نسبت امگا 6 به امگا 3 که خیلی زیاد باشد می تواند باعث پیشرفت بیماری کبد شود.

بنابراین این نیز ایده خوبی است که مصرف چربی های امگا 6 را هم کاهش دهید.

6. روغن زیتون

روغن زیتون

روغن زیتون نیز به دلیل فواید فراوانی که برای سلامتی دارد از جمله تأثیرات مثبت بر قلب و سوخت و ساز بدن، یک چربی سالم به حساب می آید.

این خوراکی فوق العاده اثرات مثبتی روی کبد نیز دارد.

یک مطالعه کوچک در 11 نفر مبتلا به NAFLD نشان داد که مصرف یک قاشق چایخوری (6.5 میلی لیتر) روغن زیتون در روز، سطح آنزیم ها و کبد را بهبود می بخشد.

همچنين سطح پروتئين مرتبط با اثرات متابوليك مثبت را افزايش داد.

افرادی که در این آزمایش شرکت داشتند، همچنین تجمع چربی کمتر و جریان خون بهتری در کبد داشتند.

چندین مطالعه اخیر نشان داده اند که اثرات مشابهی از مصرف روغن زیتون در انسان از جمله تجمع کمتر چربی در کبد، بهبود حساسیت به انسولین و بهبود سطح خون آنزیم های کبدی پدید آمده است.

تجمع چربی در کبد بخشی از اولین مرحله بیماری کبد است، بنابراین اثرات مثبت روغن زیتون بر چربی کبد و سایر جنبه های بهداشتی آن را به بخشی ارزشمند از یک رژیم غذایی سالم تبدیل کرده است.

سخن نهایی

کبد شما ارگان مهمی است که عملکردهای مهم بسیاری دارد.

بنابراین منطقی است که از آنچه که می توانید برای محافظت از آن استفاده کنید و همچنین غذاهای ذکر شده در بالا اثرات مفیدی بر کبد نشان داده اند.

این موارد شامل کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد و سرطان، افزایش سطح آنتی اکسیدان و سم زدایی و همچنین ایجاد محافظت در برابر سموم مضر می باشد.

ترکیب این مواد غذایی در رژیم غذایی شما یک روش طبیعی و سالم برای عملکرد بهتر کبد شما است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا