بررسی اعتیاد به تلفن همراه در کودکان و عوارض آن

در حال حاضر استفاده از تلفن همراه در بین کودکان بسیار رایج شده است. اغلب خانواده ها برای سرگرم کردن کودکان از تلفن های همراه استفاده می کنند. این راه آسان ترین راه برای رفع بی حوصلگی بچه ها و مشغول کردن آن ها است. اما استفاده مداوم از تلفن همراه برای کودکان عوارضی را نیز به دنبال خواهد داشت. در این مطلب در رابطه با اعتیاد به تلفن همراه در کودکان مطالبی را می خوانید.
گزارش پژوهشی Pew در سال 2018 نشان داد که 45 درصد از نوجوانان اظهار داشتند که از اینترنت تقریباً به صورت دائم استفاده می کنند و 44٪ دیگر گفتند که روزانه چندین بار از اینترنت استفاده می کنند. براساس این گزارش، 50 درصد دختران نوجوان و 39 درصد از پسران نوجوان، کاربران آنلاین تقریباً ثابت هستند. در حال حاضر حدود 95 درصد از نوجوانان به تلفن هوشمند دسترسی دارند.

بین 10 تا 30 درصد از کودکان و نوجوانان از تلفن های خود به روشی ناکارآمد استفاده می کنند، به این معنی که به طور متوسط 23 درصد استفاده مشکل ساز از تلفن های هوشمند (PSU) گزارش شده است. محققان PSU را به عنوان رفتار مرتبط با استفاده از تلفن های هوشمند که دارای یک عنصر اعتیاد است تعریف کردند، مانند اضطراب هنگام عدم دسترسی تلفن یا باعث بی توجهی به سایر فعالیت ها.
این مطالعه همچنین نتیجه می گیرد که بین PSU و مباحث بهداشت روان مانند اضطراب، استرس، خواب ضعیف و افسردگی ارتباط وجود دارد.
افسردگی و اضطراب که جزء بدترین بیماری های روانی برای کودکان است، در نتیجه استفاده از تلفن همراه به وجود می آید. یکی از بدترین موارد برای کودکان هنگام استفاده از تلفن همراه کم تحرکی آن ها است که خود منجر به بروز مشکلات فراوانی می شود.
برای اطلاع از 8 نکته که نشان دهنده افسردگی است به مقاله لینک شده می توانید مراجعه نمایید.
تحقیقات زیادی نیز در مورد مدت زمان استفاده کودکان از تلفن همراه انجام شده است. در بحث اعتیاد به تلفن همراه در کودکان می توان گفت، هر چه مدت زمان استفاده کودکان از تلفن همراه بیشتر باشد احتمال اعتیاد آنان نیز بیشتر خواهد بود. بهتر است این استفاده را از لحاظ زمانی کنترل کرد.
طبق نتایجی که ذکر شد اکثر کودکان و نوجوانان مدت زمان زیادی را مشغول کار کردن با تلفن همراه هستند. بدین ترتیب سلامت روانشناختی آن ها در معرض خطر قرار گرفته است. مهم این است که نوجوانان بتوانند کنترل خود در استفاده از تلفن های هوشمند را به دست آورند و تعادلی سالم ایجاد و حفظ کنند.

از جمله راه هایی که برای اصلاح میزان استفاده می توان پیشنهاد داد عبارتند از:
آموزش: بهتر است جوانب مثبت و منفی استفاده مداوم از تلفن همراه به والدین و نوجوانان آموزش داده شود. با اطلاع از امکان اعتیاد به تلفن همراه در کودکان مطمئنا والدین با آگاهی لازم می توانند اقدامات را انجام دهند.
تدوین برنامه: والدین می توانند با تدوین برنامه زمانی منظم برای استفاده از تلفن همراه اثرات مخرب آن را به حداقل ممکن برسانند. همچنین بدین صورت میزان استفاده کاهش پیدا خواهد کرد.
نظارت خانوادگی: یکی دیگر از بهترین روش ها کنترل رفتار همه اعضای خانواده در استفاده از تلفن همراه است. بدین صورت برای کودکان الگو سازی شده و آن ها نیز به صورت درست تری رفتار خواهند کرد.
با توجه به توصیه های ذکر شده امیدواریم بتوانید اعتیاد به تلفن همراه در کودکان و نوجوانان را به حداقل ممکن برسانید. توجه داشته باشید که اثرات روانی این نوع اعتیاد بسیار شدید است و منجر به مشکلات زیادی در زندگی کودکان و نوجوانان خواهد شد.
در مجله خبری آی تایمز می توانید در رابطه با عواملی که باعث کاهش خلاقیت می شوند نیز مطالعه داشته باشید.