اینفوگرافی چیست و انواع آن کدام است؟+ نکات طراحی

قطعا شما هم برای کنفرانس هایتان چک لیستی از نکات مهم تهیه می کنید تا در صورت فراموشی با نگاه کردن به کاغذ تان فورا یادتان بیاید؛ اگر دقت کرده باشید گاها متن ها قادر به رساندن منظور نیستند؛ در چنین شرایط بهترین گزینه استفاده از تصاویر و نمودارهاست که اینفوگرافی ها یکی از این نمونه ها هستند.
اینفوگرافی یعنی تلفیق اطلاعات و تصاویر برای رساندن فوری مطلب؛ استفاده از اینفوگرافی ایده نو نیست انسان های گذشته نیز در غارها با چوب تصاویری را رسم می کردند و تاکنون که بسیار اینفوگرافیک های پیشرفته ای قابل طراحی است.
اگر بخواهیم روند پیشرفت اینفوگرافی را بگوییم می توانیم بگوییم با آغاز آموزش حروف الفبا، استفاده از تصاویر کمتر شد و حروف جای تصاویر را گرفتند.
برای درک بهتر این موضوع نگاهی به نام آن بیندازیم (infographic) از دو کلمه information به معنی اطلاعات و graphic به وجود آمده است. اگر بخواهیم به واضح ترین حالت ممکن اینفوگرافی را شرح دهیم باید بگوییم اینفوگرافی یک محتوای گرافیکی است که با هدف هضم و درک راحت تر و بهتر اطلاعات و داده ها طراحی و تهیه می شود.
در اینفوگرافی از کمترین میزان متن استفاده می شود و جالب است بدانید تاثیر فوق العاده ای روی مخاطب دارد.
اگر تصمیم به طراحی اینفوگرافی دارید باید از آیکون ها تصاویر واضح و .. استفاده کنید تا مخاظب متوجه آن بشود.
اینفو با ایجاد یک قالب فشرده، قابلیت انتقال و اشتراک گذاری اطلاعات را سریع تر می کند. لازم است قبل از طراحی اینفوگرافیک توجه داشته باشید که کدام نوع آن را می خواهید ویژگی های هر کدام چیست و سپس دست به کار شوید.
انواع اینفوگرافیک کدام است؟
1- اینفوگرافی اطلاع رسان

یکی از دلایل اصلی تفاوت میان اینفوهای اطلاع رسان و سایر اینفوها استفاده بیشتر متن در آن است. البته محتوای اینفو با استفاده از آیکون ها، رنگ ها و تصاویر جلوه پیدا می کند؛ اما تاکید ویژه ای روی متن دارد.
2- اینفوگرافی گاه نما
اینفوگرافی گاه نما رویداد ها را به ترتیب نمایش می دهد. معمولا از این نوع اینفوگرافی ها برای نمایش روند توسعه محصولات، فرایندهای تاریخی یا نشان دادن سیر تکاملی ایده ها و موارد مشابه استفاده می شود.
در این نوع از اینفوگرافی ها بیشتر از آیکون، عناصر و تصاویر استفاده می شود تا انتقال هدف را به درستی برساند. فرمت گاه نما یا تایم لاین می تواند به شکل های افقی، مارپیچ و عمودی باشد.
اینفوگرافی های افقی برای پوستر، اسلاید ها و محیط هایی که هیچ گونه محدودیتی ندارند مناسب است؛ معمولا خواندن اینفوگرافیک های مارپیچ و عمودی آسان تر است.
3- اینفوگرافیک نموداری

در اینفوگرافی های نموداری تمرکز بر روی این است که اطلاعات را به تصویر بکشیم و هدف را منتقل کنیم. برای تاکید می توان از رنگ ها، آیکون ها و عناصر مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال می توان به دنبال کننده های اینستاگرام افراد مشهور، تعداد دانشجویان دانشگاه های مختلف، جمعیت کشور و … اشاره کرد.
4- اینفوگرافیک آموزشی

در اینفوگرافیک آموزشی مراحل رسیدن به نتیجه مطلوب یا خاص را توضیح می دهیم. از جمله مواردی که فرایند آن را می توان نشان داد عبارتنداز: مراحل تولید یک محصول یا کالا، دریافت گواهینامه، فرایند درمانی، فرایند تهیه و…
5- اینفوگرافیک فرآیندی
اینفوگرافیک فرآیندی شبیه به اینفوگرافیک پردازشی است با این تفاوت که اینفو پردازشی برای حق انتخاب و تصمیم گیری تاکید می کند. در اینفوگرافی فرآیندی با عناوین درخت تصمیم گیری یا فلوچارت نیز شناخته می شود.
در این مدل از اینفوگرافیک ها هر مرحله با استفاده از خطوط و فلش های جهت دار به مرحله قبل متصل می شوند. به عنوان مثال می توان به اینفو تعیین نوع شخصیت، برنامه ریزی پروژه و … اشاره کرد.
6- اینفوگرافیک مقایسه ای

با استفاده از اینفوگرافیک مقایسه ای تفاوت میان دو یا چند محصول، مکان، رویداد، عمل و ایده را مورد بررسی قرار می دهیم. به عنوان مثال می توان به تفاوت دو شامپو مخصوص ریزش مو اشاره کرد یا استراتژی های قدیم و جدید را یا یکدیگر مقایسه کرد.
اینفوگرافیک مقایسه ای تفاوت ها را آشکار می کند و به مخاطب حق انتخاب می دهد.
مقاله مرتبط
7- اینفوگرافیک رزومه
در اینفو رزومه قابلیت های حرفه ای، تجارب شغلی، سوابق و توانمندی های تخصصی خود را به تصویر می کشیم. جالب است بدانید برخی از شرکت هایی که در صدد استخدام افراد خلاق و کاربلد هستند برای دریافت اطلاعات لازم و شناخت کلی افراد به مفید ترین شکل ممکن از سوی متقاضی هستند. اینفوگرافی رزومه برای همچین شرکت هایی استفاده می شود و جالب است که استقبال زیادی نیز از سوی افراد جویای کار می شود.
8- اینفوگرافیک عددی

به اینفوگرافی هایی که تاکید بر اعداد و ارقام دارند اینفوعددی می گویند. به عنوان مثال اگر بخواهیم اینفوگرافی افزایش حقوق، افزایش یا کاهش وزن و … را به تصویر بکشیم می توانیم از این نوع اینفوگرافی ها استفاده کنیم.
نکات کلیدی
- برای ترسیم و طراحی اینفو گرافی شما می توانید از نرم افزار های فتوشاپ و ایلوستریتور استفاده کنید.
- برای کار با نرم افزارهای ذکر شده لازم است ابتدا با کلیدهای ترکیبی نرم افزار فتوشاپ و ایلوستریتور آشنا شوید تا به کارتان سرعت دهید.
- برای طراحی اینفوگرافی از افکت ها استفاده کنید.
- طراحی اینفوگرافیک کار ساده ای است و نوع ساده آن 30 دقیقه و طراحی تخصصی آن 3 ساعت طول می کشد.
- اینفوگرافیک مشتری زیادی دارد و شما می توانید برای هر مناسبت یا هر موضوعی اینفوگرافی طراحی کنید و آن را به فروش برسانید.
- اگر دقت کرده باشید از اینفوگرافیک در نانوایی ها، سوپر مارکت ها، لباس فروشی ها و حتی در اتوبوس نیز استفاده کردند تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن منظورشان را به مخاطبان خود برسانند.
- اینفوگرافیک ها از دو موضوع شروع می شود تا … ادامه دارد.