پزشکیسلامت

انواع مواد غذایی حساسیت زا که خوردن آن ها ممکن است باعث آلرژی شود!

بسیاری از افراد به مواد غذایی متعددی حساسیت دارند و نمی دانند چگونه می توان این مواد غذایی را که حساسیت زا هستند را پیدا کرد و از بروز حساسیت بیشتر با نخوردن آن ها جلوگیری کنند.

ما در این مقاله قصد داریم تعدادی از مواد غذایی حساسیت زا را به شما معرفی کنیم و بگوییم که چگونه این مواد موجب حساسیت در شما می شوند. تا انتها مقاله با ما همراه باشید تا به سوالات شما در زمینه این که کدام مواد غذایی حساسیت زا هستند پاسخ دهیم.

حساسیت غذایی چیست؟

به شرایطی گفته می شود که در زمان رخ دادن آن، مصرف برخی غذاها واکنشی غیر طبیعی در بدن ایجاد می کند.

بروز حساسیت غذایی چه دلیلی دارد؟

دلیل حساسیت غذایی این است که گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن افراد برخی از مواد غذایی را مضر و ناسالم شناسایی می کند. اگر بخواهم این موضوع را طور دیگر برایتان بازگو کنم باید بگویم که بدن شما اقدامات محافظتی را در برابر مواد غذایی مضر برای سیستم ایمنی بدن شروع می کند که بتواند از سیستم سلامت بدن شما در حد ایده آل نگه داری کند.

از جمله این موارد محافظتی می توان به: آزاد کردن مواد شیمیایی مانند هیستامین که باعث التهاب در بدن می شود اشاره کرد.

افرادی که به حساسیت غذایی مبتلا هستند نباید به هیچ عنوان در معرض مقدار کمی از آن غذا قرار بگیرند. چون ممکن است این مقدار کم هم حساسیت آن ها را تشدید کند و باعث واکنش های حساسیت زا شود.

نشانه های حساسیت غذایی در انسان

علائم حساسیت غذایی چیست؟
نشانه های حساسیت غذایی

نشانه های حساسیت غذایی می تواند در مدت زمان چند دقیقه تا چند ساعت، در مواقعی که فرد در معرض غذایی که به آن حساسیت دارد قرار بگیرد، در بدن وی ظاهر شود. همچنین ممکن است این حساسیت ادامه دار باشد.

از جمله نشانه های حساسیت غذایی در بدن افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد.
  • ایجاد تورم بروی زبان، دهان یا صورت
  • ایجاد مشکلات تنفسی
  • فشار خون کاهش می یابد
  • استفراغ
  • اسهال
  • آب ریزش بینی
  • ضایعات پوستی
  • کهیر

غذاهایی که حساسیت زا هستند!

مواد غذایی های بسیاری وجود دارند که حساسیت زا هستند، ما در اینجا به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم.

شیر گاو

یکی از عامل های بروز حساسیت شیر گاو است
یکی از عامل های بروز حساسیت شیر گاو است

این نوع از حساسیت بیشتر در نوزادان شیر خواره و کودکان کم سن و سال مشاهده می شود، به خصوص زمانی که آن ها قبل از سن 6 ماهگی در معرض پروتئین شیر گاو قرار گرفته باشند.

شیر از جمله مواردی است که باعث شکل گیری موارد آلرژی زا در سن کودکی می شود.

کودکان یا بزرگ سالان پس از خوردن شیر گاو طی 5 الی 30 دقیقه از خودشان نشانه هایی از حساسیت را بروز می دهند.

از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • کهیر
  • تورم
  • التهاب روده
  • یبوست یا اسهال
  • بثورات

اگر مشخص شد که شما به شیر گاو حساسیت دارید و به دنبال درمان آن هستید، باید به شما بگویم تنها راه درمان آن پرهیز از خوردن شیر گاو و موادی که حاوی شیر گاو هستند (کلسیم ها مانند: پنیر، کره، ماست و…) است.

تخم مرغ

مصرف تخم مرغ می تواند حساسیت زا باشد
تخم مرغ هم یک عامل دیگر حساسیست است

مصرف تخم مرغ عامل بعدی حساسیت در بین مواد غذایی است. حساسیت افراد هم علائم زیادی دارد.

از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • بیماری های گوارشی(معده درد)
  • عکس العمل های پوستی(کهیر یا بثورات پوستی)
  • عدم تنفس راحت(مشکلات تنفسی)
  • آنافیلاکس

دانه های درختی

وجود حساسیت به دانه های درختی هم در برخی از افراد مشاهده شده است. این نوع از حساسیت نیز یک حساسیت شایع در بدن افراد جوامع مختلف است. بررسی ها نشان می دهد حدود 1% از مردم جهان به این نوع از حساسیت مبتلا می شوند.

از جمله این دانه های درختی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
  • گردو
  • پسته
  • بادام

افرادی که به موارد بالا حساسیت دارند، به محصولات تولیدی با این مواد هم نیز حساسیت دارند و باید از خوردن این محصولات هم پرهیز کنند.

از جمله این موارد عبارتند از: برخی از شکلات ها، برخی از شیرینی ها، برخی از روغن ها و…

غذاهای دریایی

ابتلا به حساسیت با مصرف غذاهای دریایی
مصرف غذاهای دریایی موجب بروز حساسیت می شود

حساسیت ایجاد شده در بدن شما ناشی از مصرف غذاهای دریایی، اثر حمله سیستم ایمنی بدن به پروتئین های ایجاد شده توسط غذاهای دریایی است.

از جمله این غذاهای دریایی حساسیت زا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • گوشت ماهی
  • میگو
  • ماهی مرکب
  • خرچنگ دریایی

اصلی ترین عامل حساسیت زا درغذا های دریایی وجود پروتئینی به نام تروپومیوزین در بدن موجودات دریایی است. پروتئین های دیگری که ممکن است در ایجاد پاسخ ایمنی نقش داشته باشند، آرژنین کیناز و زنجیره سبک میوزین هستند. علائم حساسیت به این خوراکی ها معمولاً به سرعت بروز می کند و شبیه سایر حساسیت های غذایی است.

از جمله غذا هایی که بیشتر باعث بروز حساسیت می شوند عبارتند از:
  • گندم
  • بابونه
  • سیر
  • کرفس
  • دانه های خردل
  • خیار شور
  • کیوی
  • هلو
  • موز
  • آووکادو
  • بذر کتان
  • دانه کنجد

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا