فرهنگ و هنرهنرهای دستی

آموزش ساخت شمع سیترونلا به صورت خانگی

اگر در این روزهای گرم تابستان از شر حشرات مزاحم در امان نیستید و به دنبال راه حل هستید، سعی کنید از روش های خانگی و غیر سمی استفاده کنید. زیرا، اگر در خانه کودک داشته باشید، استفاده از روش های سمی می تواند به کودک آسیب برساند. بنابراین، به شما پیشنهاد می کنیم از شمع های سیترونلا استفاده کنید. زیرا، با استفاده از شمع سیترونلا می توانید به طور ایمن از نیش حشرات در امان بمانید. قصد داریم در این مقاله نحوه ساخت شمع سیترونلا را آموزش دهیم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را تا آخر بخوانید.

درباره روغن سیترونلا

روغن سیترونلا از عصاره برگ و ساقه چند گیاه از خانواده Cymbopogon به دست می آید و به خاطر بویی که دارد موجب پراکندگی حشرات می شود. بیش از 50 سال است که مردم برای دفع حشرات از روغن سیترونلا استفاده می کنند. علاوه بر دفع حشرات، استفاده از این روغن در موارد بسیاری و در اشکال گوناگون کاربرد دارد. مثلاً:

  • رفع انگل از روده.
  • کاهش گرفتگی عضلانی.
  • ادرار آور.

برای دفع حشرات شما می توانید علاوه بر استفاده از شمع های سیترونلا، از محلول دافع حشرات آردن نیز استفاده کنید.

برای تهیه این محصول به فروشگاه اینترنتی زیپلین مراجعه کنید.

آموزش ساخت شمع سیترونلا

همانطور که در مقاله “معرفی 10 ماده طبیعی برای دفع پشه ها” توضیح دادیم، روغن اکالیپتوس لیمو برای دفع پشه ها بسیار موثر می باشد. به همین دلیل، در ساخت شمع سیترونلا به همراه روغن سیترونلا، از روغن اکالیپتوس لیمو نیز استفاده می کنیم.

در ادامه به آموزش ساخت شمع سیترونلا با استفاده از روغن سیترونلا می پردازیم. با ما همراه باشید.

آموزش ساخت شمع سیترونلا.
آموزش ساخت شمع سیترونلا.

لوازم اولیه برای ساخت شمع سیترونلا

در این قسمت مواد لازم و طرز ساخت شمع سیترونلا را بیان می کنیم. شما عزیزان می توانید با استفاد ه از این دستورالعمل دو شمع 350 گرمی یا 3 شمع 230 گرمی درست کنید.

  • نصف پیمانه روغن نارگیل ذوب شده.
  • 1 تا 1.5 قاشق چای خوری روغن سیترونلا.
  • 450 گرم موم زنبور عسل.
  • 1 تا 1.5 قاشق چای خوری روغن اکالیپتوس لیمو.
  • برای هر ظرف 1 عدد فتیله پنبه ای.
  • برای هر ظرف 1 عدد صفحه اتصال فتیله.
  • چسب فتیله.

مراحل آموزش ساخت شمع سیترونلا

زمان مورد نیاز: 10 دقیقه.

برای ساخت شمع سیترونلا مراحل آموزشی را به دقت دنبال کنید.

  1. ظرف مورد نظر برای ساخت شمع را انتخاب کنید.

    شما می توانید لیوان شیشه ای، سفالی، گالوانیزه، برنجی یا هر ظرف دلخواهی را انتخاب کنید.

  2. انتخاب فتیله مناسب و اتصال آن به صفحه نگهدارنده.

    فتیله پنبه ای را متناسب با ظرف انتخابی در نظر بگیرید. مثلاً: برای ظروف 350 گرمی از فتیله بزرگ و برای ظروف 230 گرمی از فتیله های متوسط استفاده کنید. پس از انتخاب، فتیله را به صفحه نگهدارنده متصل کنید.
    نکته: اگر به دنبال فتیله ای هستید که کار کردن با آن برای شما آسان باشد، می توانید از فتیله های آغشته شده به موم سویا استفاده کنید. این فتیله ها به آسانی به صفحه های نگهدارنده متصل می شوند و می توانید کار را به نحوی آسان ادامه دهید.

  3. صفحه نگه دارنده فتیله را در ظرف مورد نظر قرار دهید.

    ابتدا، یک عدد چسب فتیله در کف ظرف قرار دهید.
    بعد، صفحه را در کف ظرف بچسبانید.
    (استفاده از صفحه نگهدارنده، باعث ثابت ماندن فتیله و ادامه آسان آن می شود).

  4. روغن نارگیل و موم زنبور عسل را در ظرف دوجداره ذوب کنید.

    موم زنبور عسل و روغن نارگیل را در ظرف دوجداره بریزید.
    سپس، آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی ذوب شود.
    (اگر ظرف دوجداره ندارید، می توانید ابتدا یک قابلمه بزرگ را انتخاب کنید و داخل آن را آب بریزید تا جوش بیاید. سپس، یک ظرف استیل یا قابلمه دیگر که داخل ظرف اولی قرار گیرد، انتخاب کنید. بعد، روغن نارگیل و موم زنبور عسل را در ظرف دومی بریزید و آن را درون ظرف اولی که پر از آب جوش می باشد، قرار دهید تا مواد داخل آن به آرامی ذوب شود).

  5. روغن سیترونلا را اضافه کنید.

    پس از باز شدن موم زنبور عسل، آن را از روی حرارت بردارید و به سرعت روغن سیترونلا را به آن اضافه کنید.
    سعی کنید این مرحله را با سرعت بیشتری انجام دهید، زیرا پس از برداشتن موم از روی حرارت، موم به سرعت سفت می شود.

  6. مواد را داخل ظروف مورد نظر بریزید.

    در این مرحله، سعی کنید مواد را طوری درون ظرف بریزید که فتیله ها از جای خود حرکت نکند.

  7. جای فتیله را تنظیم کنید تا ثابت بماند.

    قبل از سفت شدن موم، صفحه نگهدارنده و فتیله را ثابت نگه دارید. برای این کار می توانید از مداد یا چاپستیک استفاده کنید.

  8. شکاف های ایجاد شده بر روی سطح شمع را برطرف کنید.

    در صورتی که از تکنیک هایی مانند: این که شمع را درجای بسیار خنک قرار دهید تا به سرعت سرد شود، باعث ایجاد شکاف در سطح شمع می شود. اگر از ظروف گالوانیزه برای ساخت شمع سیترونلا استفاده کنید، شکافی پیش نخواهد آمد. به هرحال، اگر پس از سرد شدن متوجه شکاف هایی بر روی شمع شدید، می توانید با استفاده از فر آن را رفع کنید.
    برای رفع آن:
    ابتدا فر اجاق گاز را با 150 درجه سانتی گراد را روشن کنید.
    سپس، شمع ها را درون فر قرار دهید و فر را خاموش کنید.
    حرارت ایجاد شده درون فر باعث باز شدن شمع می شود. بنابراین، ترک های ایجاد شده پر می شود.
    شمع ها را از داخل فر بیرون نیاورید تا درون فر سرد شوند.
    در نهایت، به شمع ها به مدت 24 الی 48 ساعت استراحت دهید تا سفت شوند.

نکته !!!

برای این که شمع به نحوی صحیح روشن شود و همچنین، به درستی سوزانده شود، ابتدا بهتر است شعله را به محل اتصال فتیله به موم نزدیک کنید تا مقداری از موم ذوب شود و توسط فتیله بالا کشیده شود.

نحوه تمیز کردن ظروف شمع

برای تمیز کردن ظروف شمع شما می توانید (ظروف مقاوم به گرما) را درون فر قرار دهید تا موم آن ها ذوب شود. سپس، با استفاده از روزنامه یا دستمال کاغذی مواد ذوب شده را پاک کنید.

ظروف مقاوم به گرما (گالوانیزه).
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا