پزشکیسلامت

بررسی آلرژی ها و حساسیت های شایع در فصل تابستان و نحوه درمان آن ها

حساسیت فصلی یا تب یونجه در اثر واکنش طبیعی بدن به عواملی به وجود می آید که بی ضرر هستند ولی دستگاه ایمنی بدن به شدت نسبت به آن ها واکنش نشان می دهد. این حساسیت مشکلاتی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش چشم و موارد دیگر را به وجود می آورد که نشانه حساسیت های فصلی هستند. در این مقاله قصد داریم حساسیت فصل تابستان و نحوه درمان آن را ارائه دهیم.

عوامل ایجاد حساسیت در فصل تابستان

اکثر آلرژی های تابستانی بر اثراستنشاق گرده گیاهان یا ورود آن ها به چشم ایجاد می شود که شدت آن ها در ماه های گرم به اوج خود می رسد. شیوع حساسیت فصلی بین ماه های بهار تا شهریور به دلیل این است که گرده گیاهان در هوا بیشتر است. گرما، رطوبت، وزش باد و گرد و غبار نیز از عوامل تشدید کننده آن است. این آلرژی ها همچنین با شکوفه زدن گل ها و گیاهان آغاز می شود. عامل اصلی حساسیت فصل تابستان، علف هایی چون تلخه، دم گربه ای چمن زار و علف های هرز خاص دیگری هستند. با توجه به گزارش موسسه آلرژِی آمریکا، علف ها از شایع ترین عامل ایجاد تب یونجه می باشند.

نشانه های آلرژی تابستانی!

  • اشک آمدن از چشم ها
  • آبریزش بینی
  • سرفه
  • عطسه
  • خارش چشم و بینی
  • واکنش های آلرژیکی به حشرات
  • سردرد
  • احساس خستگی

درصد کمی از افراد ممکن است دچار علائم جدی مانند لرز، گلودرد، تهوع و التهاب زبان شوند. که در صورت ایجاد این علائم باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

مطالعه بیشتر: هر آنچه باید در مورد آلرژی بدانید!

روش های درمان حساسیت فصل تابستان

ابتدا از شرایطی که باعث تشدید حساسیت می شود دوری کنید. به عنوان مثال:

  • وقتی برای مدت طولانی در بیرون از خانه می مانید، بهتر است از ماسک استفاده کنید. چون گرده افشانی گل ها و درختان در سطوح بالایی قرار دارند و حساسیت زا هستند.
  • پنجره خانه را بسته نگه دارید. از بخور برای کاهش التهاب آلرژی استفاده کنید.
  • از دود سیگار و قلیون دوری کنید چون می توانند علائم بیماری را افزایش دهند.
  • ملحفه های خود را در آب بسیار گرم، یک بار در هفته بشویید و آن ها را با پوشش ضد آلرژی بپوشانید.
  • فرش ها، مبلمان و دیگر لوازم منزل را گردگیری کنید.
استقاده از ماسک برای حساسیت فصل تابستان
ماسک تنفسی محافظ شما در برابر حساسیت فصلی(تابستانی)

روش های درمان حساسیت فصل تابستان به دو دسته تقسیم می شوند:

  • درمان شیمیایی
  • درمان خانگی

که ما در اینجا هر دو روش درمان را برای شما ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.

درمان حساسیت با داروهای شیمیایی

درمان حساسیت فصلی می تواند شامل تجویز، آنتی هیستامین، نئوتادین، استفاده از داروهای ضد احتقان وغیره باشد. در صورتی که علائمی مانند عطسه و آبریزش بینی مشاهده شود، تجویز آنتی هیستامین ها اولین انتخاب است. از آنجا که مصرف آنتی هیستامین موجب خواب آلودگی می شود به مصرف کنندگان توصیه می شود در زمانی که فعالیت هایی انجام می دهند که به هوشیاری کامل نیاز دارد از آن استفاده نکنند.

استفاده از کورتن نیز یکی دیگر از روش های درمان است ولی به دلیل عوارض جانبی زیادی که دارد، در موارد حاد و شدید که سایر روش ها جواب ندهد به عنوان انتخاب آخر تجویز می شود.

درمان حساسیت یا آلرژی با روش های خانگی

پیاز

پیازغنی از کورستین و آنتی اکسیدان ها است که می تواند ابتلا به حساسیت های فصلی را کاهش دهد. پیاز فواید تغذیه ای زیادی دارد که می تواند سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد، از بیماری های قلبی جلوگیری کند و فشار خون را تنظیم کند.

ویتامین C

ویتامین C یک داروی مناسب برای درمان آلرژی فصلی می باشد. با استفاده از این دارو می توانید از سرماخوردگی و عفونت ها جلوگیری کنید. چون بدن نمی تواند این ویتامین را تولید کند باید به میزان لازم بدن بدن این ویتامین را دریافت کند که در مواد غذایی مانند: مرکبات، سبزیجات و گوجه فرنگی، کیوی و موارد دیگر وجود دارد.

استفاده از ویتامین C برای درمان حساسیت فصل تابستان

عسل

عسل یکی از روش های دیرینه در درمان بیماری های بدن از جمله سرماخوردگی، آلرژی و غیره می باشد و تاثیر بسزایی روی فرد می گذارد. استفاده از عسل به دلیل اینکه زنبور در تهیه آن نقش دارد و با توجه به گرده ای که در آن وجود دارد بدن نسبت به گرده مقاوم تر می شود. البته باید از عسلی که استفاده می کنید مطمئن باشید که حتما طبیعی باشد.

امگا 3

امگا 3 اسید چرب است که در مواد غذایی مانند تخم مرغ، گردو، روغن آفتاب گردان، کنجد، تخم کدو و فندق وجود دارد. امگا 3 دارای خواص ضد التهابی است و برای افرادی که دارای آلرژی فصلی هستند بسیار مناسب می باشد.

استفاده از امگا 3 برای حساسیت فصل تابستان

سرکه سیب

سرکه تاثیر بسیار مناسبی در درمان حساسیت فصلی دارد. مصرف آن باعث پاک کردن سیستم لنفاوی بدن می شود. در صورتی که دچار حساسیت فصلی هستید.

سیر

سیر حاوی آنتی بیوتیک های طبیعی می باشد که می تواند بدن شما را از آلرژی ها و عفونت ها پاک کند و سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد. بدن بیشترین بهره را از سیر خام می برد و اگر حساسیت هایتان تشدید شده، می توانید از چند تیکه سیر استفاده کنید.

قارچ

یکی از موثرترین راه های درمان آلرژی مصرف قارچ است. با مصرف قارچ بدن کربوهیدرات ها، ویتامین ها، نیاسین (B3)، اسید آسکوربیک (ویتامین C) را دریافت می کند. قارچ ها بسیار مفید و خوشمزه هستند و با خوردن آن ها عملکرد سیستمایمنی بدن شما افزایش خواهد یافت.

استفاده از قارچ برای حساسیت فصل تابستان

ویتامین D3

ویتامین D3 نقش مهمی در درمان آلرژی های فصلی دارد که از سیستم ایمنی بدن محافظت می کند. ویتامین D3 در غذاهایی مانند تخم مرغ، گوشت، شیر وغذاهای دریایی یافت می شود. این ویتامین می تواند از بسیاری از بیماری ها مانند سرطان و سرماخوردگی جلوگیری کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا