
در این مقاله قصد داریم تا برای شما طرز تهیه آش ترخینه را آموزش دهیم؛ در این روز های خانه نشینی این آش خوشمزه را تهیه کنید و در کنار خانواده لذت ببرید.
آش ترخینه یکی از آش های بسیار خوشمزه است که بیشتر در مناطق غربی تهیه می شود. آش ترخینه نزد لرها و کردها محبوبیت فراوانی دارد. جالب است بدانید ترخینه به ترکیب شدن بلغور گندم و جو می گویند به شرطی که داخل دوغ خیسانده شود و بعد خشک شود.
بلغور گندم | یک لیوان |
بلغور جو | یک لیوان |
تره | 200 گرم |
جعفری | 100 گرم |
اسفناج | 100 گرم |
گشنیز | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
عدس | 2 پیمانه |
سیر | 2 حبه درشت |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
دوغ | 1لیتر |
نمک، فلفل،زردچوبه،دارچین | میزان لازم |
برای تهیه این آش بی نظیر ابتدا باید ترخینه آن را آماده کنیم. بلغور گندم و جو را داخل سینی پاک کنید به گونه ای که داخل آن هیچ گونه آشغالی نباشد؛ آن ها را تمیز داخل تشت بشورید و آب آن را خالی کنید. سپس دو لیوان دوغ به بلغورها اضافه کنید.

سپس اجازه دهید تا دوغ حسابی به خورد بلغورها برود تا حالت چسبنده پیدا کند. حال آن ها را به قدری چنگ بزنید تا به یکدیگر بچسبند. آن ها را گلوله گلوله کنید. داخل سینی پارچه ای تمیز پهن کنید و ترخینه های آماده شده را روی پارچه بچینید.
اجازه دهید تا ترخینه ها خشک خشک شوند برای خشک شدن آن ها حداقل 3 روز زمان نیاز است. پس از آن آن ها را داخل پارچه یا کیسه ای تمیز بریزید و در جای خنک نگه داری کنید.
مقاله مرتبط: طرز تهیه آش رشته مجلسی!!!!!
طرز تهیه آش ترخینه

برای تهیه آش ترخینه به چهار گلوله ترخینه نیاز داریم آن ها را داخل آن جوش می اندازیم تا نرم شود. سبزی ها را بشورید و حسابی خشک و خرد کنید.
ابتدا پیاز را خرد کنید و داخل روغن سرخ سرخ کنید؛ مقداری که رنگ آن عوض شد سیر ها را به آن اضافه می کنیم.
قابلمه ای را روی حرارت می گذاریم؛ سپس نصف سیر داغ و پیاز داغ را به آن اضافه می کنیم و همراه با روغن اجازه دهید تا داغ شود. سپس ادویه ها را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد نعنا خشک ها را اضافه کنید و فورا بعد از آن ترخینه ها همراه آبش را داخل قابلمه بریزید.
اگر آب آن کم بود مقداری آب همراه با عدس به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا جوش بیاید.
پس از اینکه آش جوش آمد و به قل قل افتاد به آن سبزی های معطر خرد شده را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. پس از 1 ساعت به آن دو لیوان دیگر دوغ و کمی نمک اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه اجازه دهید با شعله کم پخته شود سپس زیر آن را خاموش کنید.
پس از اینکه زیر آن را خاموش کردید اجازه دهید 40 دقیقه بماند تا جا بیفتد. سپس آن را دوباره گرم کنید و داخل ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکات پخت
- بهتراست عدس را از دو ساعت قبل خیس کنید.
- این میزان مواد مناسب برای 4 نفر است.
- زمان پخت این غذا 90 دقیقه است.
- این غذا در دسته بندی سوپ و آش قرار می گیرد.
- این آش به آش دوغینه نیز معروف است.
- شما می توانید برای خشک کردن ترخینه ها مقداری پونه روی آن بریزید تا سریع تر خشک شود و مزه بهتری بگیرد.
- اگر به آفتاب دسترسی نداشتید می توانید آن ها را در مجاورت خورشید قرار دهید تا خشک شود.
- اگر برای طولانی مدت می خواهید ترخینه ها را نگهداری کنید می توانید آن ها را در فریزر نگهداری کنید.
- اگر به آش دوغ یا ماست علاقه دارید قطعا از این غذا نیز لذت خواهید برد.
- شما می توانید مقداری گردو نیز داخل آش بریزید.
- اگر شاغل هستید یا زمان آن را ندارید که ترخینه درست کنید می توانید آن به صورت آماده از بیرون تهیه کنید.