آشپزیتغذیه

طرز تهیه آش بلغور و نکاتی برای جا افتادن آن

آش بلغور یکی از خوشمزه ترین آش های ایرانی است که به چندین روش پخته می شود، ما برای شما بهترین روش را تهیه کرده ایم با ما همراه باشید.

مواد لازم

بلغور گندمدو پیمانه
برنجنصف پیمانه
نخودنصف پیمانه
لوبیا چیتینصف پیمانه
عدسیک پیمانه
تره200 گرم
جعفری100 گرم
اسفناج100 گرم
گشنیز100 گرم
پیاز4 عدد بزرگ
قلم1 عدد بزرگ
نمک، فلفل، زردچوبه و …میزان لازم
سیر1 بوته
نعنا خشک3 قاشق غذاخوری
هویج1 عدد
کشکمیزان لازم

مراحل تهیه آش بلغور

طرز تهیه آش بلغور

🔹از شب قبل حبوبات را خیس کنید و تا روز بعد چند باری آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود؛ ابتدا حبوبات را درون قابلمه ای بریزید و به مدت 1 ساعت صبر کنید تا پخته شود. (هر چه بیشتر پخته شود نفخ آن کمتر می شود.) سپس قلم را شسته و به حبوبات ها اضافه می کنیم تا روی حرارت کم پخته شود.

🔹بلغور گندم را پاک کنید آن را همراه با دو لیوان آب خیس کنید؛ برنج رو هم با آب گرم خیس کنید.

مقاله مرتبط: طرز تهیه آش رشته

🔹سبزی ها را نیز پاک کنید، بشویید و خشک کنید؛ بعد از اینکه کاملا خشک شد آن را خرد کنید (اگر دسترسی به سبزی تازه ندارید می توانید از سبزی خشک شده نیز استفاده کنید.)

🔹پیاز ها را بشویید و پوست بگیرید. آن را خلالی برش بزنید و در تابه ای همراه با ادویه تفت دهید تا طلایی شود. (هنگامی که طلایی شد آن را کنار بگذارید) سیر ها را نیز از بوته جدا کنید و پوست بگیرید. آن را نیز خلالی برش بزنید. در تابه سبر ها را تفت دهید تا هنگامی که طلایی رنگ شود سپس از تابه خارج کنید و نعنا خشک ها را همراه با کمی زردچوبه تفت دهید.

🔹حال بلغور، برنج و نیمی از پیاز را به قابلمه اضافه کنید. هویج را پوست بکنید و نگینی خرد کنید، به همراه سبزی داخل قابلمه بریزید تا همراه با مواد پخته شود.

🔹اجازه دهید مواد پخته شوند و آش جا بیفتد. آش شما آماده است می توانید آن را با کشک و باقی مانده سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ سرو کنید.

طرز تهیه آش بلغور

نکات لازم

  • در مقالات قبل درباره طرز تهیه آش ترخینه، آش کشک، آش دوغ و … صحبت کردیم.
  • این آش را می توانید همراه با آبلیمو و یا کشک سرو کنید.
  • زمان پخت این آش تقریبا 1 ساعت و نیم است.
  • مناسب جهت وعده های غذایی و یا افطار است.
  • این میزان مواد مناسب برای 5 نفر است.
  • حتمااا حبوبات را خیس کنید از روز قبل در غیر این صورت هم زمان بیشتری برای پخت می گیرد هم باعث نفخ شکم می شود.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا